Litnyt • september 2023

I dette nyhedsbrev kan du læse om, hvad der sker i Cafe Litnet i løbet af efteråret 2023.

Cafe Litnet

Det Fynske Bogtræf

Bliv medlem af Litnet

Café Litnet 20. marts kl. 18.30-20.30 Forfatteraften med Kim Blæsbjerg: De bedste familier

Forfatterarrangement med Kim Blæsbjerg (født 1974). Dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen 1997. Debuterede i 2002 med bogen Fælder og har bl.a. udgivet trilogien Desertørerne. Seneste udgivelse er den anmelderroste bog De bedste familier (2023). Bogen er en kollektiv fortælling, der følger to familier med forskellig social baggrund. Romanens ramme er byen Lemvig og kemikaliefabrikken Cheminova. Bogen foregår i perioden 1953-1962.
En storslået fortælling om et Danmark præget af vækst og økonomisk fremgang, der hastigt bevæger sig væk fra efterkrigens nøjsomheds- og mangelsamfund, men hvor bagsiden er forurening og nedslidning.

Kim Blæsbjerg vil fortælle om sin bog og sit forfatterskab og bliver interviewet af lektor Finn Wiedemann. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

Café Litnet er gratis for medlemmer af Litnet og koster 75 kr. for ikke-medlemmer.
Alle er velkomne. Tilmelding nødvendig her: Billet

Sted: Studenterhuset, Odense, Amfipladsen 5, 5000 Odense. Den 20. september kl. 18.30-20.30. Arrangeret af Litteraturnetværket Litnet Odense

Vi holder en pause midtvejs og udlodder romanen De bedste familier til de fremmødte medlemmer af Litnet. Forfriskninger kan købes i baren.


Café Litnet 13. november: Lyrikgruppen FynsVærk

Lyrikgruppen FynsVærk har 30. års jubilæum. Det bliver markeret på Studenterhuset d. 13. november fra kl.19-21. Her vil nuværende og tidligere medlemmer læse digte op og fortælle om lyrikgruppens tilblivelse og historie. Hvorfor mødes man måned efter måned i mange år til oplæsning og kritik? Og hvad er det, der er så særligt ved lyrikken, så man dedikerer sit halve liv til den?


Gennem årene har gruppen udgivet antologier, lavet oplæsningsarrangementer, performances og skriveværksteder for skoler og institutioner, ligesom repræsentanter for gruppen i sin tid var med til at etablere Odense Lyrikfestival.


De senere år har gruppen ikke været så aktiv, men enkelte af gruppens medlemmer mødes stadig indimellem til oplæsning og kritik.


I løbet af aftenen læser gamle og nye medlemmer digte op, krydret med anekdoter og historier om Danmarks måske ældste og sjoveste lyrikgruppe.

Café Litnet er gratis for medlemmer af Litnet og koster 50 kr. for ikke-medlemmer.
Alle er velkomne.

Udvalgte udgivelser: Trafik fra en undren (2015), Døre på klem (2006), Understrømme (1997).

Sted: Studenterhuset, Odense, Amfipladsen 5, 5000 Odense. Den 13. november kl. 19.00-21.00
Arrangeret af Litteraturnetværket Litnet Odense
Det Fynske Bogtræf d. 14. oktober på Bastionen i Nyborg.

Det Fynske Bogtræf

Mød de fynske forfattere og find din næste yndlingsbog

den første lørdag i efterårsferien.

For første gang slår Bastionen dørene op til Det Fynske Bogtræf – en hel dag, hvor du kan komme tæt på fynske forfattere, fynske forlag og opleve spændende interviews og debatter om bøger og Fyn.

Hvordan beskriver nogle af Danmarks mest populære forfattere Fyn og fynboerne i deres bøger? Hvor tæt går de på virkeligheden -og på os? Og hvor på Fyn kan du tage hen for at opleve at “gå rundt i en bog?”

Sæt dig i caféen, når der er Open Mic, hvor du kan opleve forfattere læse højt. Og gå på opdagelse på markedspladsen, hvor forfattere og forlag har gode tilbud på bøger, som er skrevet eller udgivet på Fyn


Bliv medlem af Litnet – igen


Er du allerede medlem indbetal på konto 2063-0124330645.
Medlemskabet er først gyldigt, når pengene er indbetalt.