Det sker

Café Litnet den 20. september:

De bedste familier

Roman af Kim Blæsbjerg

NB: Arrangementet rykket frem til 18.30-20.30 samme dag.

De bedste familier
Forfatter arrangement med Kim Blæsbjerg (født 1974). Dansk forfatter, uddannet fra Forfatterskolen 1997. Debuterede i 2002 med bogen Fælder og har bl.a. udgivet trilogien Desertørerne. Seneste udgivelse er den anmelderroste bog De bedste familier (2023). Bogen er en kollektiv fortælling, der følger to familier med forskellig social baggrund. Romanens ramme er byen Lemvig og kemikaliefabrikken Cheminova. Bogen foregår i perioden 1953-1962.
En storslået fortælling om et Danmark præget af vækst og økonomisk fremgang, der hastig bevæger sig væk fra efterkrigens nøjsomheds- og mangelsamfund, men hvor bagsiden er forurening og nedslidning.

Kim Blæsbjerg vil fortælle om sin bog og sit forfatterskab og bliver interviewet af lektor Finn Wiedemann. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.
Hvor: Studenterhuset, Odense, Amfipladsen 5, 5000 Odense. Den 20. september kl. 18.30-20.30

Vi holder en pause midtvejs og udlodder romanen De bedste familier til de fremmødte medlemmer af Litnet. Forfriskninger kan købes i baren.
Café Litnet er gratis for medlemmer af Litnet og koster 75 kr. for ikke-medlemmer.
Alle er velkomne. Tilmelding nødvendig her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/3zyhne07re


Lyrikgruppen FynsVærk har 30. års jubilæum.

Det bliver markeret på Studenterhuset

d. 13. november fra kl.19-21.

Her vil nuværende og tidligere medlemmer læse digte op og fortælle om lyrikgruppens tilblivelse og historie. Hvorfor mødes man måned efter måned i mange år til oplæsning og kritik? Og hvad er det, der er så særligt ved lyrikken, så man dedikerer sit halve liv til den?

Gennem årene har gruppen udgivet antologier, lavet oplæsningsarrangementer, performances og skriveværksteder for skoler og institutioner, ligesom repræsentanter for gruppen i sin tid var med til at etablere Odense Lyrikfestival.

De senere år har gruppen ikke været så aktiv, men enkelte af gruppens medlemmer mødes stadig indimellem til oplæsning og kritik.

I løbet af aftenen læser gamle og nye medlemmer digte op, krydret med anekdoter og historier om Danmarks måske ældste og sjoveste lyrikgruppe.

Udvalgte udgivelser: Trafik fra en undren (2015), Døre på klem (2006), Understrømme (1997).

Gratis for medlemmer af LitNet/øvrige 50 kroner.