Litnyt • januar 2023

I dette nyhedsbrev kan du læse om, hvad der sker inden for litteratur og forfattermøder i Odense og på Fyn.
Café Litnet
Det sker i januar
Et kig ind i februar


Generalforsamling 23. januar kl. 19

Kun for medlemmer, som får direkte indkaldelse pr. e-mail ca. 14 dage før.

Halvdelen af Litnets bestyrelse har i forbindelse med generalforsamlingen valgt at udtræde af bestyrelsen, da de travlt med andre ting. Der er således brug for 2-3 nye bestyrelsesmedlemmer. Har det din interesse, så skriv til Finn Wiedemann eller mød op til generalforsamlingen. Hvis der ikke findes friske kræfter til bestyrelsen, vil den nuværende bestyrelse indstille til opløsning af foreningen.

Bestyrelsen står for foreningens drift, f.eks. planlægning af nye arrangementer. Der afholdes 4-6 arrangementer om året, primært med lokale forfattere. I alt er der 4-5 bestyrelsesmøder om året, hertil kommer generalforsamling. Se også Litnets hjemmeside.

Mandag 23. januar 2023 kl. 19
Sted: Studenterhus Odense.


Café Litnet 23. januar kl. 20

Rakel Haslund-Gjerrild

Vi er stolte af at præsentere Rakel Haslund-Gjerrild, som er aktuel med sin roste og prisvindende roman ’Adam i Paradis’.

Rakel Haslund-Gjerrild er forfatter og sinolog og debuterede i 2016 med novellesamlingen ‘Øer’. Hun har en kandidatgrad i kinastudier og en bachelorgrad i litteraturvidenskab, har i længere perioder rejst i Kina og har opdateret Politikens Forlags ‘Turen går til Kina’ i 2017.
I 2020 udgav hun romanen ‘Alle himlens fugle’, og i 2021 udkom den exofiktive ‘Adam i Paradis’ om den excentriske og farverige kunstmaler, Kristian Zahrtmann. I 2022 modtog Rakel Haslund-Gjerrild det 3-årige arbejdslegat fra Statens Kunstfond og Weekendavisens Litteraturpris. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2022.

Vi holder en pause midtvejs og udlodder romanen ‘Adam i Paradis’ til de fremmødte medlemmer af Litnet. Forfriskninger kan købes i baren.
Café Litnet er gratis for medlemmer af Litnet og koster 50 kr. for ikke-medlemmer. Alle er velkomne.
Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her.

Mandag 23. januar 2023 kl. 20
Sted: Studenterhuset, Amfipladsen, Odense C
Arrangeret af Litteraturnetværket Litnet Odense.


Det sker i januar

Poetry Slam

Poetry Slam – Fynsmesterskab
En konkurrence i Spoken Word, i mundtlig poesi, i digte, i rap, i sang, i fortælling. 5 dommere, udvalgt blandt publikum. Vil du optræde, så send en mail med navn og dato for optræden til mail@psfyn.dk.
Entré: 80 kr. Læs mere.
Fredag 6. januar kl. 19.30
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade, Odense C.


Ole Lambertsen

Åben Scene i Frølageret
Har du lyst til at gå på scenen og fortælle en historie, synge en sang, sige et digt eller andet, så er scenen din i 3-7 minutter. Odense Fortællekreds og Åben Scene tilbyder i fællesskab en professionel scene og et begejstret og engageret publikum til dig og andre scenekunstnere.
Som publikum kan du opleve nye talenter, erfarne fortællere, forfattere, musikere og sangere. Der er fri entré, og baren er åben til en hyggelig søndag eftermiddag. Læs mere.
Søndag 8. januar kl. 14–17
Sted: Frølageret, Farvergården 7, Odense.


Jack forlaget Historia

Forlaget Historia besøger Bogcaféen
Jack Frederiksen fra det odenseanske forlag Historia har siden 2012 udgivet masser af gode historier og vil fortælle om at udgive bøger og bl.a. om, hvordan man kommer fra tanken om at udgive til den færdige bog ligger klar hos boghandleren. I Bogcafeen dukker man bare op og deltager i snakken sammen med andre glade læsere.
Gratis uden tilmelding. Læs mere.
Mandag 9. januar kl. 15-16
Sted: Bogcaféen på Odense Hovedbibliotek.


Dostojevskij

Melankoli, dæmoni og kristendom i Dostojevskijs ‘Idioten
Vær med, når professor i litteratur, Benjamin Boysen, holder foredrag om Dostojevskijs gribende og uhyggelige drama ‘Idioten’.
Gennem læsningen af ét Dostojevskijs mest modsætningsfyldte, uhyggelige og eksistentielt gribende dramaer sætter vi fokus på forfatterens kritik af den nye tids ideer og hans fremhævelse af mennesket prisgivet Gud.
Pris: 70 kr. Rabat til medlemmer og studerende. Billetter købes i døren.
Torsdag 19. januar kl. 19.30
Sted: Ringe bibliotek.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet Ringe, Ryslinge.


Rachel Röst

En aften med forfatter Rachel Röst
Rachel Röst fortæller om sin autofiktive roman ‘Grundvold’.
Her følger vi Rebeccas liv i en stærkt troende mormonfamilie med en kontrollerende og dominerende far – og hendes vej ud i friheden. Rachel Röst er også stifter af foreningen Læs for Livet, som samler bøger ind og donerer biblioteker til institutioner for udsatte børn og unge.
Der kan købes kaffe, øl, vin og vand. Begrænset adgang efter først til mølle-princippet.
Gratis adgang. Læs mere.
Torsdag 19. januar kl. 19-20.30
Sted: Munkebo Bibliotek, Lindøalléen 49, Munkebo
Arr. af Munkebo Kultur- og Biblioteksvenner og biblioteket i Munkebo. Støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.


Rakel Haslund-Gjerrild

Café Litnet med Rakel Haslund-Gjerrild
Vi er stolte af at præsentere Rakel Haslund-Gjerrild, som er aktuel med den exofiktive ‘Adam i Paradis’ om den excentriske og farverige kunstmaler, Kristian Zahrtmann, og som hun i 2022 modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Weekendavisens Litteraturpris for. Romanen blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2022.

Vi holder en pause midtvejs og udlodder ‘Adam i Paradis’ til de fremmødte medlemmer af Litnet. Forfriskninger kan købes i baren.
Café Litnet er gratis for medlemmer af Litnet og koster 50 kr. for ikke-medlemmer. Alle er velkomne.
Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig her.
Mandag 23. januar 2023 kl. 20
Sted: Studenterhuset, Amfipladsen, Odense C
Arrangeret af Litteraturnetværket Litnet Odense.


'Amdi bliver til'

Foredrag om bogen ‘Amdi bliver til’
Forfatter Rune Skyum-Nielsen og skuespiller Thure Lindhardt har gravet dybt i myten Mogens Amdi Petersen. Det er der kommet et medrivende portræt og samtidshistorie ud af. Biografien skildrer en broget og dramatisk slægtshistorie og barndommen som ældste søn af en altdominerende og brutal far, mens den kolde krig skygger for tro på fremtiden.
´Amdi bliver til´ udkom i 2022 og er en fortælling om den senere Tvind-grundlæggers første 30 leveår – fra 1939 til 1970. Pris 90 kr. Læs mere og køb billet.
Tirsdag 24. januar kl. 19-21
Sted: Munkebo bibliotek, Lindøalléen, Munkebo.


1984 Odense Teater

1984 på Odense Teater
George Orwells ikoniske mesterværk fra 1949 er stadig skræmmende relevant, for selvom året 1984 er blevet fortid for os, peger dens mørke budskab stadig mod en dystopisk fremtid. Opsætningen er en ny dramatisering skabt til Odense Teater.
Pris 145-290 kr. Læs mere og køb billet.
26. januar-25. februar. Hverdage kl. 19.30 – lørdage kl. 16
Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, Odense C.


Et kig ind i februar

1984 Odense Teater

1984 – fra ord til scene
Få romaner har sat så dybe spor i vores kollektive bevidsthed som George Orwells dystopi ’1984’. Her kan du høre om det særlige spændingsfelt, der er mellem litteratur og scenekunst, og hvordan den skrevne tekst får et performativt udtryk i det sceniske rum.
Foredraget foregår på Odense Hovedbibliotek. Efterfølgende er der ekskursion til Odense Teater, hvor vi ser forestillingen 1984 i Teatersalen på Odeon.
Pris 200 kr. inkl. teaterbillet. Læs mere og køb billet.
Lørdag 4. februar kl. 14.30-18.30
Sted: Odense Hovedbibliotek.


Poetry Slam

Poetry Slam
En konkurrence i Spoken Word, i mundtlig poesi, i digte, i rap, i sang, i fortælling. 5 dommere, udvalgt blandt publikum. Vil du optræde, så send en mail med navn og dato for optræden til mail@psfyn.dk.
Entré: 30 kr. Læs mere.
Fredag 4. februar kl. 19.30
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade 21, Odense C.


Foredrag: ‘Enkernes Land’ ved Jeanette Varberg
Kom og hør om den spritnye bog ’Enkernes land’ af Jeanette Varberg. Bogen er en svimlende spændingsroman om et bestialsk mord med forbindelse til den okkulte verden i Kairo og Vatikanet! Entré: 100 kr. Læs mere og køb billet.
Torsdag 9. februar kl. 19.30
Sted: Stationsvej 4, Ringe
Arr. af Liv i Stationen.