Det sker

Kommende arrangementer


Café Litnet tirsdag 20. oktober
med 2 lokale forfattere

Mød debutanterne Mikkel Mosen og Sanne Olsen, begge lokale forfattere.

Mikkel Mosen

Mikkel Mosen er 35 år og bosat på Ærø. Han har en kandidatuddannelse i medievidenskab og arbejdede i en periode som biblioteksvikar på Ærø Folkebibliotek. I efteråret 2019 debuterede han med romanen ‘Ud af slumreland’, hvis hovedperson med hustru og tre små børn er kommet til eventyrøen for at få en mere meningsfyldt tilværelse. Romanen giver et billede af et jetset på øen bestående af kreative og frigjorte mennesker, der udfolder sig for fuld udblæsning.
Mikkel læser op og fortæller om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.

Sanne Olsen

Sanne Olsen er født i 1967, er lærer og bor i Odense. I oktober 2019 debuterede hun med bogen ‘Når øjne kan se’, der på flere måder har haft betydning for hendes eget liv. Romanen tager sit udgangspunkt i en brætspilscafé, hvor tiden synes at stå stille. Her bevæger romanens tre hovedkarakterer på 98, 52 og 21 år sig rundt i en verden, hvor tid og sted blander sig på tværs af generationerne. Fortællingen udspiller sig delvist i Odense, en by Sanne holder meget af, og man vil også kunne genkende en del af byen.
Sanne læser op og fortæller om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.

Vind bøger i pausen
Pause kl. ca. 19.45-20.15. Vi udlodder nogle bøger af forfatterne til de fremmødte medlemmer af Litnet. Bøgerne er sponsoreret af forlagene Montagne og Historia.
Vi serverer lidt snack og forfriskninger kan købes i baren.

Pris: Gratis for medlemmer af Litnet – øvrige: 50 kr., medlemmer af Nysgerrig Fyn: 30 kr. Læs mere og køb / reservér billet.

Tirsdag 20. oktober kl. 19.00
Sted: Studenterhuset, Amfipladsen 6, Odense C
Arrangeret af Litnet Odense. Støttet af Statens Kunstfond


Litteraturmaskinen med Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof har skabt opmærksomhed med sin sidste bog ‘Penge på lommen’ – første bind i et syvbindsværk om bl.a. det forliste skib Scandinavian Star. Det er en anderledes bog, som du hører mere om denne aften. Finn Wiedemann, SDU, samtaler med Asta Olivia Nordenhof.

Prisen er 150 kr. og er inklusiv kaffe og kage. Mere information og mulighed for billetkøb kommer.

Tirsdag 24. november kl. 19
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Hovedbiblioteket, Litnet, Bog&Idé og Kulturmaskinen.


Café Litnet torsdag 3. december
– to forfattere med tilknytning til Fyn

Simone Mørch Stjer
Solvej Balle

Vi præsenterer to yngre forfattere: Solvej Balle og Simone Mørch Stjer.
Solvej Balle er født i 1962 og bor på Ærø, har studeret litteraturvidenskab og filosofi og gået på Forfatterskolen.
I 1986 debuterede hun med bogen ‘Lyrefugl’ og har siden da kun udgivet få værker. Men i år kom første bind af syvbindsværket ‘Udregning af rumfang’. Bogen handler om Tara, som sammen med sin mand Thomas driver en antikvarboghandel. Romanen er blevet placeret i kategorien “spekulativ fiktion”, fordi den verden, der bliver udfoldet, ligner vores gennem skildringen af hverdagsrealistiske gøremål, men placerer sig i genren med en overnaturlig tidsdimension. I aften vil Solvej læse op fra bogen og fortælle om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.

Simone Mørch Stjer er 34 år, født i Svendborg og nu bosat i København, hvor hun i seks år har arbejdet på et herberg for hjemløse kvinder. Hun debuterede som forfatter i januar ’20 med romanen ‘S’ på Gyldendal. Romanen handler om stofmisbrugeren Helene, der kommer fra en god baggrund, men stofferne har fanget hende. Helene møder i Istedgade-miljøet bandemedlemmet Sammi, med hvem hun bruger dagene på at skaffe stoffer og indtage dem, hvor de kan komme til det. Simone læser op og fortæller om sit forfatterskab, og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Vind bøger i pausen
Pause kl. ca. 19.45-20.15, hvor vi udlodder nogle bøger af forfatterne til de fremmødte medlemmer af Litnet. Bøgerne er sponsoreret af forlagene Pelagraf og Gyldendal.

Billetpris: Gratis for medlemmer af Litnet, øvrige interesserede: 50 kr. pr. billet, medlemmer af Nysgerrig Fyn: 30 kr. Vi serverer lidt snack. Forfriskninger kan købes i baren.
Tilmelding er nødvendig her.

Torsdag 3. december 2020 kl. 19.00
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C .

Arrangeret af Litnet Odense.