Det sker

Kommende arrangementer


Litteraturmaskinen med Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof

Asta Olivia Nordenhof er en af dansk litteraturs mest lysende talenter, som i de senere år har fået flere og flere læsere.
Hun er ikke bange for at bruge sig selv i sin kunst, eksperimenterer gerne i sine skriverier og blander forskellige genrer sammen. Senest i romanen ’Penge på lommen’ som er første del i en romanføljeton med syv planlagte bind, der alle vil tage afsæt i branden på færgen Scandinavian Star i 1990. Romanen foregår på Fyn.
Lektor Finn Weidemann fra SDU samtaler med Asta Olivia Nordenhof.
Med begyndelsen af et syvbindsværk med afsæt i tragedien på Scandinavian Star har hun påbegyndt et ambitiøst projekt. Men foreløbigt er bind et blevet rigtig godt modtaget, og mange glæder sig til fortsættelsen.

Pris 150 kr. – medlemmer af Nysgerrig Fyn 125 kr. – medlemmer af Litnet 100 kr. Prisen er inklusiv kaffe og kage. Læs mere og køb billet.

Læs mere om Asta Olivia Nordenhof på Forfatterweb.

Tirsdag 24. november kl. 19
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangementet er lavet i et samarbejde mellem Hovedbiblioteket, Litnet, Bog&Idé og Kulturmaskinen.


Café Litnet torsdag 3. december
– to forfattere med tilknytning til Fyn

Simone Mørch Stjer
Solvej Balle

Vi præsenterer to yngre forfattere: Solvej Balle og Simone Mørch Stjer.
Solvej Balle er født i 1962 og bor på Ærø, har studeret litteraturvidenskab og filosofi og gået på Forfatterskolen.
I 1986 debuterede hun med bogen ‘Lyrefugl’ og har siden da kun udgivet få værker. Men i år kom første bind af syvbindsværket ‘Udregning af rumfang’. Bogen handler om Tara, som sammen med sin mand Thomas driver en antikvarboghandel. Romanen er blevet placeret i kategorien “spekulativ fiktion”, fordi den verden, der bliver udfoldet, ligner vores gennem skildringen af hverdagsrealistiske gøremål, men placerer sig i genren med en overnaturlig tidsdimension. I aften vil Solvej læse op fra bogen og fortælle om sit forfatterskab med mulighed for at stille spørgsmål.

Simone Mørch Stjer er 34 år, født i Svendborg og nu bosat i København, hvor hun i seks år har arbejdet på et herberg for hjemløse kvinder. Hun debuterede som forfatter i januar ’20 med romanen ‘S’ på Gyldendal. Romanen handler om stofmisbrugeren Helene, der kommer fra en god baggrund, men stofferne har fanget hende. Helene møder i Istedgade-miljøet bandemedlemmet Sammi, med hvem hun bruger dagene på at skaffe stoffer og indtage dem, hvor de kan komme til det. Simone læser op og fortæller om sit forfatterskab, og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Vind bøger i pausen
Pause kl. ca. 19.45-20.15, hvor vi udlodder nogle bøger af forfatterne til de fremmødte medlemmer af Litnet. Bøgerne er sponsoreret af forlagene Pelagraf og Gyldendal.

Billetpris: Gratis for medlemmer af Litnet, øvrige interesserede: 50 kr. pr. billet, medlemmer af Nysgerrig Fyn: 30 kr. Vi serverer lidt snack. Forfriskninger kan købes i baren.
Tilmelding er nødvendig her.

Torsdag 3. december 2020 kl. 19.00
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C .

Arrangeret af Litnet Odense. Støttet af Statens Kunstfond