Det sker i Litnet

 

DESVÆRRE AFLYST
Litteraturmaskinen 19. marts 2019 med Morten Ramsland og Torben Munksgaard

Torben MunksgaardMorten RamslandForfatterne Morten Ramsland og Torben Munksgaard er i Litteraturmaskinen tirsdag 19. marts, hvor de taler med litteraturkonsulent Michael Linde Larsen fra Hovedbiblioteket.

De har begge noget med Odense, og skriver begge to bøger med kant, så det bliver et spændende forfattermøde.

Læs anmeldelse af Morten Ramslands nye bog 'Lyskabinettet'.

Læs anmeldelse af Torben Munksgaards nye bog 'Johns saga'.

Og så er der heldigvis god tid til at blive opdateret på begge forfatteres bøger. Mere information kommer...

Billetpris med spisning: 250 kr./225 kr. for medlemmer af Nysgerrig Fyn/180 kr. for medlemmer af Litnet (medlemskort vises i indgangen).

Om Litteraturmaskinen
Litteraturmaskinen er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Odense Bibliotekerne, Kulturmaskinen, Litnet og Bog & idé i Odense. Arrangementer i Litteraturmaskinen er kendetegnet ved god stemning og mødet med andre litterært interesserede. Vi spiser altid sammen, inden vi går ind i Kulturmaskinens store sal og møder forfatterne.

Tirsdag 19. marts kl. 18.30-21
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C.

Arrangeret i et samarbejde mellem Hovedbiblioteket, Litnet, Bog&Idé og Kulturmaskinen.

 


 

Café Litnet 10. april: Mød 2 lokale forfattere

Vi har inviteret forfatterne Gorm Stefan Götszche og Heidi Kølle Andersen til at fortælle om deres seneste bøger og deres forfatterskab.

Gorm Stefan Götzsche bor på Fyn og begyndte at skrive i en moden alder.
I 2017 udkom den historiske roman, 'John Anderson', som handler om krig, kærlighed og venskaber.

Jens Andersen bliver født i 1840 på en gård i Dalum tæt ved Odense Å. Han er forelsket i sognefogedens datter, men ved et julegilde får Jens gjort hende med barn. De kan ikke blive gift, da han ingen mulighed har for at forsørge hende og barnet. Derfor beslutter han at prøve lykken i Amerika som så mange andre på hans tid. Her bliver han til John Anderson. Da krigen bryder ud mellem Nord- og Sydstaterne, melder han sig som frivillig sammen med sin ven, ireren Joe. Således ender han midt i et af den amerikanske histories mest dramatiske kapitler. Gorm læser op og fortæller mere om sit forfatterskab, og der er mulighed for at stille spørgsmål.

Læs mere om Gorm Stefan Götszche og læs en anmeldelse af bogen på hans hjemmeside.

Heidi Kølle Andersen er født i Bagenkop, men bor i Odense. Hun har arbejdet som forlagsredaktør siden 2002 med biografier, faglitteratur og læremidler. Og så er hun forfatter.

I 2018 debuterede hun med bogen 'Døden kommer med ål', en delvis autofiktiv roman, der foregår i et fiskermiljø i Bagenkop.

I romanen har Heidi arbejdet med dialekt som litterært greb, fordi hun var optaget af de betydninger, der ville opstå, når den til tider komiske fynske dialekt blev parret med alvorlige emner som alkohol, sygdom og død. I aften vil Heidi læse op og fortælle om sit forfatterskab. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål til Heidi.

Bogen er udgivet på Byens Forlag i 2018. Læs interview af forfatteren og omtale af bogen.

Vind en bog
Vi holder en pause midtvejs og serverer en forfriskning. Vi udlodder også et par bøger af begge forfattere til Litnet-medlemmer, der er til stede. Bøgerne er sponsoreret af forlagene Historia og Byens Forlag.

Tirsdag 10. april kl. 18.30
Sted: Hovedbiblioteket på Musikbibliotekets scene på 2. sal.

Pris
Som altid er der gratis adgang for Litnet-medlemmer, men det kræver tilmelding at deltage i aftenen.
Ikke-medlemmer er meget velkomne til 50 kr.
Medlemmer af Nysgerrig Fyn til 30 kr.

Tilmelding/køb billet