Nr. 34 • januar-februar 2012


Oplæsning med generalforsamling
Kontigent 2012
Ny blog om oversættelse
Kommende arrangementer

Nye udgivelser
Kalender

Litnet.dkOplæsning med generalforsamling


Tirsdag den 7. februar kl 19:15 kan du som medlem af Litnet glæde dig til en hyggelig og berigende aften med oplæsning af flg. forfattere:

•    Lena Krogh Bertram, der har et væld af udgivelser bag sig, fortrinsvis lyrik. Hun vil læse op fra sin endnu ikke udgivne digtsamling “Dødszone”.

•    Tarek Omar, der er journalist på dagbladet Politiken. Tarek vil læse op fra sin debutbog MuhameDANEREN, der er ”en mosaik af fortællinger om sex, kærlighed, danskhed, islam, kvindekamp, politik og vold i de nydanske miljøer i Danmark. Fortællinger, som skildres gennem mødet med en række skæve menneskeskæbner.” Citatet stammer fra www.tarekomar.dk, hvor du kan læse meget mere om Tarek og hans debutbog.

•    Sarah Elise Bruun, der studerer på Forfatterskolen i København. Sarah har fået optaget digte i tidsskriftet Hvedekorn siden 2007 og har bidraget til antologien ”Nye stemmer” i 2007.

•    Martin Jensen, der er en flittig og alsidig fynsk forfatter. Han har skrevet en lang række historiske romaner/kriminalromaner og samtidsskildringer. I november udkom ”Salmer og sange”.
Martin får lov at runde aftenen af med oplæsning af udvalgte sange/salmer fra sin nyeste udgivelse. Organisten Lydia Zachariassen spiller til, så vi kan synge med på et par af sangene.

Café Litnet foregår i Skriverhuset, Skt. Jørgens Gade 169, Odense C og afløser de hidtidige oplæsningsarrangementer i ”Samtalekøkkenet” hos Jo Hermann. Der vil, traditionen tro, være lidt godt til ganen. Sæt også kryds i kalenderen tirsdag den 8. maj kl. 19.15. Her venter endnu en gang Café Litnet – program følger!

Generalforsamling

I år skal Litnet have ny formand. Jo Hermann genopstiller ikke, da hun fra nytår er tiltrådt som formand for Dansk Forfatterforening. Cindy Lynn Brown stiller op som ny formandskandidat.
Den øvrige bestyrelse stiller alle op til genvalg. Den består af følgende: Pia Sigmund, Michael Linde Larsen, Merete Næsted, Johanne Mathiasen, Torben Nørby Sørensen og Leif Søndergaard.
Bestyrelsen kan bestå af i alt syv til ni personer, inkl. to suppleanter, der deltager i arbejdet på lige fod med den øvrige bestyrelse. Alle interesserede er velkomne til at kontakte bestyrelsens medlemmer for at høre mere om arbejdet. Mail til fornavn@litnet.dk(fx torben@litnet.dk)
Generaforsamlingen starter kl. 18:30.
 
 
Kontigent 2012

Husk at indbetale kontingent for 2012. Kontingent er på 200 kr. årligt. Det giver adgang til alle Litnets arrangementer i 2012.
Der kan indbetales til Nordea, reg. nr. 2063, konto 0124330645. Husk navn og adresse. Det er også muligt at betale kontant på generalforsamlingen. Der er halvt kontingent for studerende.

Ny blog om oversættelseMag.art. Ulla Lauridsen, der bor i Odense, har startet en blog om at oversætte. Den kan læses på http://betydning.wordpress.com Der er allerede mange indlæg med kommentarer, og det er på kort tid lykkedes at gøre bloggen til et forum for debat.
http://www.oversaetteren.blogspot.com kan man læse en kollektiv blog om oversættelse. Den vedligeholdes af Sara Koch, der bor på Strynø, og henvender sig især til andre oversættere.

Kommende arrangementerVi glæder os meget til at kunne byde den prisbelønnede forfatter Christian Jungersen velkommen til Odense. Han vil besøge os den 18. april.
Hans hidtil mest kendte værk, Undtagelsen, er oversat til adskillige sprog. Og i 2009 blev den nr. 2 i Morgenavisen Jyllandsposten afsteming om Vor tids danske roman.
Der vil komme yderligere oplysninger i det kommende nyhedsbrev.

Nye udgivelserAnders Vægter Nielsen, som læste op ved Litnets december-arrangement, har på det århusianske forlag Armé udsendt Speer 2, en samling skarpe og originale kortprosatekster om sociale fænomener, erkendelse og erindring, sprog og historie.
Også Taiba Sohaila læste op, dog ikke af Silkevejen, som først er kommet fra forlaget Ravnerock sidst i december. Bogen gør op med forestillingerne om Afghanistan som centrum for krig og uro og beretter i stedet om den gamle handelsrute mellem Kina og Persien, som går tværs igennem landet.
Ravnerock har desuden udsendt Umoderne digte III af Inge Mollerup. Som i I og II er naturen en vigtig inspirationskilde, fx i digtet Eja!:

Et perletæppe af dugdråber
alle ens
en på hvert strå
rullet ud over plænen

Er det virkelig til mig?

Fynboen Lone Finnerup Robinson er debuteret på Ravnerock med digtsamlingen Lyden af sne. Det er digte fra hverdagen med titler som Dagpengedigt 1-4, Skilsmissebarn, Gittes mad og At gå i nathvid sne.
 
Kalender


Det sker i Odense i januar


Onsdag d. 18 kl. 19
Bogcafé: Klassikere – bøger på tværs af tiden. Bibliotekar Lisbet Vincentzen kommer med forskellige definitioner på, hvad en klassiker kan være, samt oplæsning fra enkelte værker  Arrangeret Dalum bibliotek. Fri éntre, forhåndstilmeldning nødvendig. Se mere her
Dalum Bibliotek, Dalumvej 95 B, 5250 Odense SV


Torsdag d. 19 kl. 10   
Litterær Café ved Stine Vilhelmsen. En gang om måneden gennemgås et litterært værk.
Arrangeret af Paarup Aftenskole. Pris 395 for 4 kursusdage. Se mere her
Bolbro Brugerhus, Stadionvej 50, 5200 Odense V


Torsdag d. 26 kl. 16:30 & 19    
Møde Kenneth Bøgh Andersen. Han vil fortælle om sine værker og om skriveprocessen.
Arrangeret af Odense Centralbibliotek og Dalum Bibliotek. Fri entré, tilmelding nødvendig. Se mere her
Hovedbiblioteket (kl. 16:30), Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C.
Dalum Bibliotek (kl. 19), Dalumvej 95 B, 5250 Odense SV

Mandag d. 30 kl.16   
Skriveværksted ved mag.art. og forfatter Cindy Lynn Brown. Lær at udtrykke din kreativitet i ord.
Arrangeret af Paarup Aftenskole. Pris 590 for 6 kursusdage. Se mere her
Bolbro Brugerhus, Stadionvej 50, 5200 Odense V

Tirsdag d. 31 kl. 19   
Sara Blædel – Dødsenglen. Hun fortæller om tilblivelsen af sine romaner og om det store researcharbejde, der ligger bagved.
Arrangeret Paarup Aftenskole. Pris 95 kr. Se mere her
Bobro Sognehus, Stadionvej 68, 5200 Odense V 
Det sker i Odense i februar

Mandag d.6 kl. 19   
Mød forfatteren Knud Romer i foredrag om sit forfatterskab og tilblivelsen af den nye roman ”Kort over paradis”
Arrangeret af Tarup bibliotek. Entré 50kr. Medlem af de nysgerrige 40 kr.. Se mere her
Tarup Bibliotek, Rugvang 40, 5210 Odense NV

Tirsdag d.28 kl. 19   
Gys og musik – forfatteraften med Anne-Marie Vedsø Olesen. Hun vil fortælle om sit forfatterskab, læse op fra sine bøger samt spille brudstykker af den musik, der har inspireret hende.
Arrangeret af Odense Centralbibliotek. Fri éntre. Se mere her
Den Fynske Opera, Filosofgangen 19, 5000 Odense C
Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse: