Nr. 30 • sommeren 2011Samtalekøkkenet

Sommerens skrivekurser

Nye udgivelser


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkSamtalekøkkenet

Nu på mandag, den 6. juni kl. 19.30, er medlemmer af Litnet velkomne i køkkenet i Oluf Bagers Gade 17, 3. Her kan du høre tre forfattere og en fortæller:
• Den herboende norske forfatter Thomas JR Marthinsen, der har skrevet Du og Rekkehusblues, som er udkommet på Gyldendal i Norge.
• Den herboende kinesiske digter Jimbut (Jun Feng), der på dansk bl.a. har skrevet den selvbiografiske roman Tiden er til fest og digtsamlingen Ukendt.
Jo Hermann, som tager dig med på en vandring gennem antikkens Rom i et kapitel fra hendes nye roman Kejserens klarsyn.
Amanda Skouboe Brandenhoff, som fortæller et moderne kærlighedseventyr skrevet af Henrik Hohle Hansen.
Der vil som sædvanlig være kaffe og te og vin på bordet.

Sommerens skrivekurser

Sommer er skrivetid for mange. Igen i år er der gode tilbud til de skrivelystne:
Løgumkloster Højskole tilbyder et skrivekursus med Trisse Gejl den 7. til 13. august. Kurset koster 3200 kr., halv pris for studerende. Programmet kan hentes her.
Vallekilde Højskole tilbyder en hel række skrivekurser med forskellige gæstelærere til priser fra 4050 kr.
Grundtvigs Højskole har både et litteraturkursus for læselystne i juli og et skrivekursus i august. Priserne ligger fra 3275 og op, dog fra 1775 for studerende, der vil bo på flersengsværelse.
Sidst på sommeren, den 22. august til 2. september, står Cindy Lynn Brown for Odense Forfatterskole på Paarup Aftenskole med undervisning hver formiddag.
Testrup Højskoles kursus i juli er allerede overtegnet, så hvis du overvejer at tage på skrivekursus, skal du ikke vente for længe med tilmeldingen.
Også andre højskoler tilbyder skrive- og litteraturkurser. Højskolernes programmer findes på hojskolerne.dk.


Nye udgivelser

"Efter længere overvejelser er det gået op for mig, at verden ikke er imod mig, jeg er simpelthen ikke jordens centrum." Ordene står at læse i forordet til en ny digtsamling, Virvar - strøtanker på et lærred af Mikkel Bork Petersen, som netop er udkommet på forlaget Ravnerock.
På forlaget Stenløkken har Eigil Raahauge Jørgensen udgivet Arkitektur-teologiens første årsag og princip, som forklarer, hvordan gudsbegrebet har påvirket tempelbyggeriet i antikkens Egypten.


Kalenderen vender tilbage til september

Det er lavsæson for litterære arrangementer og højsæson for krimilæsning i havestolen. Litnet ønsker god ferielæsning til alle og vender tilbage med nyhedsbrev og kalender efter sommerferien.


Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse: