Nr. 29 • maj 2011Odense må vente på sin fribyforfatter

Kulturpolitisk debatmøde

Nyt litteraturtorv på Vollsmose Bibliotek

Nye udgivelser

Nyt forlag i Odense

Vind en bog

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkOdense må vente på sin fribyforfatter

Fribyforfatteren har efterhånden været ventet længe i Odense, og vi kommer til at vente længere endnu. Som noget ganske usædvanligt er den person, der var blevet udvalgt, senere blevet slettet af listen over forfulgte forfattere hos ICORN, som er den organisation, der henviser forfattere til fribyerne. Derfor skal der vælges en ny. Kulturrådmand Jan Boye udtaler til TV2 Fyn, at ICORN har lovet at gřre alt for, at processen kan gennemfřres så hurtigt som muligt.

Kulturpolitisk debatmøde

Officielt er valgkampen ikke skudt i gang endnu. Men i næste uge er biblioteket vært ved et møde om kulturpolitik, som vist må kaldes et vælgermøde alligevel. Socialdemokraternes kulturpolitiske ordfører, Mogens Jensen, diskuterer nemlig med Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, hvad vælgerne kan forvente sig af kulturpolitiske tiltag efter næste valg. Mogens Jensen har bl.a. foreslået en "kulturens grundlov". Kulturredaktør Peter Hagmund fra Fyens Stiftstidende er ordstyrer, og det hele foregår på Hovedbiblioteket mandag den 9. maj kl. 17.


Nyt litteraturtorv på Vollsmose Bibliotek

Vollsmose Bibliotek har indrettet et særligt torv med markante og spændende udgivelser. LitteraturTorvet indvies 5. maj, hvor Pia Sigmund fortæller og Vibeke Marx og Viggo Madsen læser op af deres bøger. Se kalenderen.


Nye udgivelser

På det fynske forlag Ravnerock har Forfatterforeningens haikugruppe udsendt antologien Blade i vinden med bidrag fra 25 forfattere, bl.a. dette digt af Ole Bundgaard:

               Manden på bakken
               ser ud over landskabet
               han er en del af

Eigil Raahauge Jørgensen fortsætter nu sin serie af geometriske læsninger af velkendte tekster med en afkodning af Noahs Ark, som den beskrives i 1. Mosebog. Hans fortolkning er udgivet på forlaget Stenløkken.


Nyt forlag i Odense

Litnets formand, Jo Hermann, har efter mange års freelancearbejde som forlagsredaktør startet sit eget forlag. Første udgivelse er en digtsamling af Jun Feng, Ukendt, der udkommer 6. maj under pseudonymret Jimbut. Den 17. maj følger en historisk roman af
Jo Hermann, Kejserens klarsyn, som handler om den romerske kejser Domitian, der regerede i slutningen af første århundrede e.Kr., dvs. i brydningstiden mellem tidlig kristendom og romersk statsreligion. Læs mere om begge bøgerne på www.arzig.dk.
Er du medlem af Litnet har du mulighed for at vinde en af bøgerne fra Arzig. Du skal blot sende en mail til litnet@litnet.dk med titlen på den bog, du gerne vil have, i emnefeltet, så trækker vi lod blandt indsenderne.


Litnets bestyrelse

På generalforsamlingen den 22. marts fik Litnets bestyrelse to nye medlemmer, nemlig Johanne Mathiasen og Torben Nørby Sørensen. Pia Sigmund, Cindy Lynn Brown, Leif Søndergaard, Merete Næsted og Michael Linde Larsen blev genvalgt, ligesom Jo Hermann blev genvalgt som formand. Bestyrelsen kontaktes nemmest ved at maile til bestyrelsesmedlemmets fornavn og så @litnet.dk. 
Kalender


Det sker i Odense i maj

Onsdag d. 4. kl. 16-17.30
Litteratur bingo-banko og uddeling af Vagn Predbjørn Prisen. Samtidig afsløres facit i bibliotekets gættekonkurrence, hvor forfatter og håndskrift skal matches her.
Arrangeret af Fynske forfattere og Odense Centralbibliotek. 25 kr for at deltage i bingo -banko. Se mere her.
Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Onsdag d. 4. kl. 19
Åbent skriveværksted på Kulturmaskinen.
Arrangeret af Lyrikgruppen FynsVærk. Fri entré. Se mere her.
Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C

Torsdag d. 5. kl. 16-17
Indvielse af Vollsmose Biblioteks nye Litteraturtorv. Kom til indvielse, og hør digtere og forfattere læse op af deres værker.
Arrangeret af Vollsmose Bibliotek. Fri Entré. Se mere på her.
Vollsmose Bibliotek, Center Øst, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ
Mandag d. 9. kl. 17-18.30
Kulturpolitisk debatmøde med Ellen Thrane Nørby (V) og Mogens Jensen (S). Se mere her.
Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Mandag d. 9. kl. 19-21
Foredrag og debat om anmeldelser med Lars Bukdahl og Mikkel Bruun Zangenberg, som bl.a. vil svare på, hvorfor litteratur anmeldes, og hvordan det gøres bedst.
Arrangør: Diagnosis. Entré: 20 kr.
Syddansk Universitet, lokale U91, Campusvej 55, 5230 Odense M

Tirsdag d. 10. kl. 12.15-13.15
Helle Helle fortæller om sin nye, anmelderroste roman Dette burde skrives i nutid. Alle er velkomne, og der er gratis adgang.
Syddansk Universitet, lokale U68, Campusvej 55, 5230 Odense M

Torsdag d. 12. kl 20:30
Poetry Slam Sæsonfinale. Kom og se den store finale.
Arrangeret af Momentum. Entré 20 kr. Se mere her.
Teaterhuset i Odense, Filosofgangen 19, 5000 Odense C


Det sker i Odense i juni

Mandag d. 27
Sommerbogen 2001. Konkurrence for aldersgruppen mellem 7 og 14 år. Fra den 27. juni frem til den 20. august.
Arrangeret af Odense Centralbibliotek. Gratis. Se mere her.Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld