Nr. 24 • oktober 2010Litnet arrangerer skrivekursus på Løgumkloster Højskole

Spoken Word Festival

Bogmessen i Forum

Nye udgivelser

Danske Banks Litteraturpris

Næste Litnet-arrangement: Pia Juul

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkSkrivekursus på Løgumkloster Højskole


Vil du arbejde seriøst med at skrive? Tag en uge ud, hvor du kan forvandle ord til poesi og idéer og erindring til fiktion. Du kan lære om billedsprog og præcision, plot, fortællerstemme, tempo og figurudvikling, litterær research, æstetik og autencitet. Gennem konkrete skriveøvelser kommer du til at overrumple dig selv og udvikle dine tekster, så de begynder at flyve. Kurset er tilrettelagt i et nyt samarbejde mellem Litnet og Løgumkloster Højskole. Litnet står for planlægningen af kurset, mens højskolen lægger hus til 22.-28. januar 2011.

Der er fællestimer for hele holdet hver formiddag. Om eftermiddagen følger du et mindre hold hos en af de tre erfarne undervisere:
Trisse Gejl, forfatter bl.a. til romanerne Patriarken og Skjul, digteren Tomas Thøfner, som Statens Kunstfond gav et treårigt arbejdslegat sidste år (og som tidligere har arbejdet som litterær koordinator i Odense), samt Cindy Lynn Brown, der er digter og står bag bl.a. Odense Forfatterskole.
Kurset henvender sig især til unge under 30, men andre er også velkomne. Det koster 2200 kr. for folk i arbejde og 1700 kr. for studerende. Man kan tilmelde sig kurset allerede nu på infolkhojskole.dk eller læse mere om Løgumkloster Højskole her.Spoken Word Festival

Spoken Word er et samlebegreb for alle de genrer, der benytter sig af det talte ord, fra foredrag og oplæsninger til poetry slam og fortællekunst. Den første weekend i november byder Odense på Spoken Word-festival med et stort opbud af kunstnere. Historiefortællerne Jens Peter Madsen, Ole Funch, Bent Hansen og Erling Hjernø har taget initiativ til festivalen, der har modtaget støtte fra bl.a. Statens Kunstråd.
Programmet starter torsdag aften med Comedy Zoo i Kulturmaskinen og historiefortælling i Mimeteatret. Fredag står Litnet for en oplæsningscafé på Musikbiblioteket om eftermiddagen (se kalenderen), Lystløgneraften i Mimeteatret og Poetry Slam-finale i Kulturmaskinen. Lørdag kan man møde fortællere på gaderne og i byens busser, der er Spoken Word Universitet kl. 13 og Stolen Word kl. 15, begge dele i Musikbiblioteket. Om aftenen slutter festivalen med en galla, hvor bl.a. Rune Kidde, Per Vers, Lars Bukdahl og Djuna Barnes deltager.
Til en del af arrangementerne tages der entré. Billetter til gallaaftenen kan købes på forhånd her.
Se programmet og trailere her.


Bogmessen i Forum


Anden weekend i november er der bogmesse i Forum. Hovedbiblioteket sender for tiende år i træk to busser af sted om fredagen, med afgang fra Odense kl. 8.00 og fra København kl. 20.00. Billetterne koster 400 kr., inkl. entré til bogmessen. Se programmet for bogmessen her.


Nye udgivelser


Den fynske forfatter Martin Jensen har skrevet en fortsættelse af Ej så svært om drengen Kaj, der vokser op i efterkrigstidens København. Den hedder Og én i mente, og her er Kaj kommet i 1. mellem og blevet forelsket for første gang. Litteratursidens anmelder skriver bl.a.: ”selvom jeg er af hunkøn og først født mere end 10 år efter romanen, så føles det alligevel velkendt. Og det er netop en af Martin Jensens store styrker. Han er fantastisk til at fortælle om det nære og gør det på en måde som på en gang er ny og velkendt, og som giver læseren lyst til at høre mere.”
På torsdag udkommer en ny digtsamling af Cindy Lynn Brown, Ildebefindende. Forlaget Spring beskriver den som en spiral, der undersøger, hvad vi som mennesker består af. Den starter helt inde i kroppen, med det fysiske, så bevæger den sig videre gennem psyken ud i familien og nærmiljøet og derpå ud i samfundet med alle de forhandlinger, vi indgår i med andre mennesker. Yderst ligger det kreative lag.


Danske Banks Litteraturpris


Vær med til at gøre en forfatter 300.000 kr. rigere, så han eller hun kan tage sig mere tid til at skrive nye bøger. I år dyster Maria Helleberg, Ib Michael og Morten Ramsland om Danmarks største litteraturpris. Stem på din favorit her.


Næste Litnet-arrangement: Pia Juul


Den 2. december besøger Pia Juul Mimeteatret for at fortælle om sit forfatterskab. Pia Juul vandt Danske Banks litteraturpris sidste år og er værdsat både som lyriker, prosaforfatter og oversætter. Mere om hende i næste nummer af Litnyt.

 
Kalender


Det sker i Odense i oktober

Tirsdag d. 19. kl. 10.15
J.K Rowling modtager Hans Christian Andersen Literature Award. Harry Potter-forfatterinden besøger Odense. Entré: 100-150 kr., billetter kan købes her.
Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C

Tirsdag d. 19. kl. 13
J.K. Rowling besøger Odense Rådhus. Heldige børn mellem 8 og 14 år kan få mulighed for at møde J.K. Rowling. Entré 50 kr. Billetter købes på Hovedbiblioteket.
Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C

Onsdag d. 20. kl. 14.30
Fantasy-forfatteren John Flanagan besøger Hovedbiblioteket. Entré 20 kr.
Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Onsdag d. 20. kl. 14.30-16:30
Fortællinger i særklasse. Fortæller Dorte Futtrup fabulerer om tilværelsen store spørgsmål, liv, død, had og kærlighed.
Hans Tausens Kirke, Rugårdsvej 62, 5000 Odense C

Mandag d. 25. kl. 19
Teaterhistorikeren Kitter Krebs holder foredrag om Shakespeare. Især for studerende.
StudieStuen, Nedergade 12, Odense C


Det sker i Odense i november

Torsdag d. 4. kl. 19:30
Albert Camus (1913-60) – en absurd tænker. Foredrag ved filosof Jørgen Hass om den franske filosof, forfatter og nobelprismodtager.
Arrangeret af Historisk Foredragsforening Odense. Entré: 29 / 49
Historiens Hus, Klosterbakken 2, 5000 Odense C

Torsdag-fredag d. 4.-6.
Spoken Word Festival i Odense. Se programmet her.

Fredag d. 5. kl. 15-18
Lyden af Odense. Kom og læs din tekst op og få den optaget og lagt ud på nettet. Arr.: Litnet i samarbejde med FynsVærk og Forfatterstemmer.dk som led i weekendens Spoken Word Festival. Gratis adgang.
Musikbiblioteket, Amfipladsen 6, Odense C

Onsdag d. 10. kl. 19
Foredrag ved Jette Kaarsbøl, som fortæller om sin nyeste roman span class="style6">Din næstes hus
, og om hvordan den var at skrive i forhold til debutromanen Den lukkede bog.
Arrangeret af Paarup Aftenskole. Entré 95 kr. Se mere her.
Solgårdsvej 40, 5210 Odense NV

Fredag d. 12. kl. 8
Tag med biblioteket til Bogforum i København. Det årlige bogforum i København står for døren, og biblioteket arranegerer tur dertil.
For at få billetter til turen skal man henvende sig på Hovedbiblioteket. Billetterne koster 400 kr. inkl. indgangsbillet til Forum. Se mere her.


Mandag d. 22. kl. 19
Morten Ramsland holder foredrag om sin roman Sumobrødre.
Arrangeret af Paarup Aftenskole. Entré 95 kr. Se mere her.
Solgårdsvej 40, 5210 Odense NV

Onsdag d. 24. kl. 19:30
Forfatteraften – Overarbejde på frelsefabrikken. Nyd en aften i selskab med digteren Søren Ulrik Thomsen, der rapporterer om en rejse til amerikanske kirker. Fri entré
Thomas Kingo Kirke, Bülowsvej 9, 5230 Odense M

Torsdag d. 25. kl. 16- 17:30
Bibliotekscafé: Mød Mikael Josephsen som har skrevet den meget roste roman Neden Under. Fri entré. Se mere her.
Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Tirsdag d. 30. kl. 10
Selma Lagerlöfs liv og digtning. Lystbilledforedrag ved Nanna Drejer, der har skrevet biografien Paradisfuglen om Lagerlöfs forfatterskab.
Arrangeret af Bakkegården. Entré 40 kr.
Bakkegården, Højby, Svendborgvej 319, 5260 Odense SNyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld