Nr. 23 • september 2010Tom Buk-Swienty i Mimeteatret

Vind Dommedag Als

De Nysgerrige • bibliotekets arrangementsklub

Nyt fra aftenskolerne

Nye bøger

Internationale arrangementer (kun for medlemmer)

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkTom Buk-Swienty i Mimeteatret


Var Danmark tæt på at blive tysk efter 1864? Det spørgsmål gav genlyd i pressen efter udgivelsen af Tom Buk-Swientys nye bog, Dommedag Als, som fortæller den næsten glemte historie om prøjsernes overgang til Als og den knusende sejr over resterne af den danske hær. Du kan høre ham fortælle om bogen i samtale med Leif Søndergaard fra Syddansk Universitet

torsdag den 23. september kl. 19.30
i Mimeteatret, Vestergade 95 B

Entré 70 kr. (gratis for medlemmer af Litnet)
Reservér plads her.


Tom Buk-Swienty fortæller historie på en ny, fascinerende og læservenlig måde. Han bygger på breve, dagbøger og erindringer fra de soldater, der deltog i kampene, og beretter om deres oplevelser af krigen. I sine bøger bruger han en række litterære virkemidler, der river læseren med, som var det en spændingsroman. Hans forrige bog, Slagtebænk Dybbøl, blev kåret som Årets Bedste Historiebog i 2008, og for den modtog han desuden Årets Faglitterære Pris 2009 og Søren Gyldendal-prisen i 2010. Den nye bog har ikke vakt mindre opsigt. Du kan roligt glæde dig til at høre Tom Buk-Swienty, som også er en levende og vidende fortæller.
I forbindelse med foredraget vil der være mulighed for at købe hans bøger med rabat. Arrangementet er støttet af Statens Kunstråd.


Vind Dommedag Als


Hvis du er interesseret i at vinde et eksemplar af Dommedag Als, så send en mail til litnyt@litnet.dk inden den 20. september. Kun medlemmer, der har betalt kontingent til Litnet, kan deltage i lodtrækningen.


De Nysgerrige • Bibliotekets arrangementsklub


Biblioteket har oprettet en ny klub, De Nysgerrige, særligt for dem, der godt kan lide at gå til forfatterarrangementer o.l. Medlemskab er gratis og giver bl.a. rabat på de arrangementer, hvor der tages entré.
Du kan du tilmelde dig på www.odensebib.dk/nysgerrig - det kræver blot, at du har en mailadresse. Så vil du fremover modtage mails fra biblioteket om alle arrangementer og udflugter m.m. i god tid.


Nyt fra aftenskolerne


Aftenskolerne har også litteratur på programmet. Folkeuniversitetet byder på kurser om bestsellere, litterære udkantsområder, romantikkens forfat¬terinder, børnelitteratur og et om Paul Austers forfatterskab. AOF tilbyder både skriveværksted og læseklub. FOF byder på dansk litteraturhistorie fra Holberg til Herman Bang. Paarup Aftenskole har litterær café og skriveværksted samt forfatterforedrag med Morten Ramsland og Jette Kaarsbøl.


Nye bøger


Det odenseanske forlag Mellemgaard har i sommerens løb sendt en række nye bøger på markedet:
Dragebjergenes hemmelighed af Mette Østergaard Søberg er en fantasyroman om et folk med et ekstra stemmebånd, der skaber magi, men ikke altid for det gode. Anne Lützhöft har skrevet Barndommens åg – Légion étrangèreom svigt i barndommen, der fører en ung mand til Fremmedlegionen. Brian Roland Larsen afslutter sin Solar-serie fra det 37. århundrede med bind 6, som har titlen Ragnarok. Journalisten Klaus Knakkergård fortæller i Nalle – et liv ad omveje om Rock Nalle, der bl.a. handler om hans 15 år som misbruger på gaden i Odense. Endelig er der kriminalromanen Håbefulde hjerte af Jakob Knudsen og en slægtroman af Lisbeth Berger Frederiksen, Tårer i støv.


Internationale arrangementer • Kun for medlemmer


Samtalekøkkenet er private oplæsningsarrangementer, som finder sted i spisekøkkenet i Oluf Bagers Gade 17, 3. Fredag den 17. september optræder den bosniske lyriker Ferida Durakovic fra Sarajevo. Hun har modtaget flere litterære priser og er oversat til engelsk, ligesom nogle af hendes digte findes oversat til dansk. Aftenen vil foregå delvis på engelsk, og Cindy Lynn Brown og Jo Hermann vil også læse op. Medlemmer af Litnet er velkomne.
Litnet har også billetter på hånden til Nobelpristageren Herta Müllers besøg på Det Kongelige Bibliotek i København onsdag den 24. november kl. 20. Hvis du er interesseret i at vinde en af dem, så send en mail til litnyt@litnet.dk. Transporten er for egen regning, men der er mulighed for at køre med i bil ud og hjem samme aften. Kun medlemmer, der har betalt kontingent til Litnet, kan deltage i lodtrækningen. NB! Arrangementet foregår på tysk. Læs mere på: www.kb.dk/da/dia/forfatterscene/101124_muller.html

 
Kalender


Det sker i Odense i september

Onsdag d. 8. kl. 16
Fortællerbrønden
– eventyrtime på Flakhaven i Odense. Kom og hør eventyr og fortællinger, fortalt af bl.a. Pia Sigmund og Carsten Islington. Jens Galschiøt vil besvare spørgsmål. Operachef Jesper Buhl er konferencier. Arrangeret af Komitéen bag folkeindsamlingen til fortællerbrønden.
Flakhaven, 5000 Odense C

Torsdag d. 16. kl. 19-21

Forfatteraften med Ferida Durakovic, prisbelønnet bosnisk forfatter, på Vollsmose Bibliotek. Fri entré. Se mere på her.
Center Øst, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ

Fredag den 17. kl. 19.30
Samtalekøkkenet. Den bosniske forfatter Ferida Durakovic læser op i selskab med Cindy Lynn Brown og Jo Hermann. Dele af oplæsningen foregår på engelsk. For medlemmer, der har betalt kontingent til Litnet.
Oluf Bagers Gade 17, 3., 5000 Odense C

Onsdag d. 22. kl. 19
Foredrag om teolog, forfatter og salmedigter Jacob Knudsen ved domprovst Henrik Wigh-Poulsen. Fri entré.
Vor Frue Kirke. Frue Kirkestræde 10, 5000 Odense C

Torsdag d. 23. kl.19.30
Forfatteren Tom Buk-Swienty fortæller om sin nye bog Dommedag Als i samtale med Leif Søndergaard fra Syddansk Universitet. Reserver plads på www.litnet.dk. Entré 70 kr., gratis for medlemmer af Litnet. Mimeteatret, Vestergade 95B, 5000 Odense C

Onsdag d. 29. kl. 16.30
Bibliotekscafé med Lene Rikke Bresson, forfatter, storyteller og leder af forfatterskolen i Holstebro, som fortæller om sit forfatterskab og sin skriveproces. Arrangeret af Litnet og Days of Art i samarbejde med Odense Centralbibliotek med støtte fra Forfattercentrum. Fri entré. Se mere på her. Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Torsdag d. 30. kl. 16-17.30
Litteratur Bingo-banko. Bingo med et litterært twist. Arrangeret af Odense Centralbibliotek. Fri entré. Se mere på her.
Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C


Det sker i Odense i oktober

Fredag d. 1. kl. 20.30
Poetry Slam. Du kan stille op eller være en del af publikum, når der igen slammes med ord. Arrangeret af psfyn. Entré 20 kr. Se mere på her.
Teater Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense C

Onsdag d. 6. kl. 19
Åbent skriveværksted. Kom med egne tekster og få kvalitativ respons. Der laves også skriveøvelser og snakkes litteratur. Fri entré. Se mere på her.
Kulturmaskinen, Farvergården 7, 5000 Odense C, indgang via cafeen

Mandag d. 4. kl. 19
Krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen gæster Næsby Bibliotek. Kom og mød den internationalt kendte danske forfatter. Entré 50 kr. (40 kr. for medlemmer af bibliotekets arrangementklub De Nysgerrige).
Næsby Bibliotek, Bogensevej 2, 5270 Odense N

Torsdag d. 14. kl. 17-19
Bibliotekscafé: Rule Britannia – a taste of beer, music and literatur. Nyd engelske specialiteter til ganen, mens bibliotekarerne præsenterer udsøgte eksempler inden for engelsk litteratur og musik. Arrangeret af De Nysgerrige, bibliotekets arrangementsklub. Entré: 60 kr. (40 kr. for medlemmer af De Nysgerrige). Se mere på her.
Odense Musikbibliotek, Amfipladsen 6, Odense C

Tirsdag d. 19. kl. 10.15
J.K Rowling modtager Hans Christian Andersen Literature Award. Harry Potter-forfatterinden besøger Odense. Entré: 100-150 kr. via Fyensbilletten.
Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9, 5000 Odense C

Tirsdag d. 19. kl. 13
J.K. Rowling besøger Odense Rådhus. Heldige børn mellem 8 og 14 år kan få mulighed for at møde J.K. Rowling. Entré 50 kr. Billetter købes på Hovedbiblioteket.
Odense Rådhus, Flakhaven 2, 5000 Odense C

Onsdag d. 20. kl. 14.30
Fantasy-forfatteren John Flanagan besøger Hovedbiblioteket. Entré 20 kr.
Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C

Onsdag d. 20. kl. 14.30-16:30
Fortællinger i særklasse. Fortæller Dorte Futtrup fabulerer om tilværelsen store spørgsmål, liv, død, had og kærlighed.
Hans Tausens Kirke, Rugårdsvej 62, 5000 Odense CNyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld