Nr. 20 • april 2010Jesper Wung-Sung husforfatter i Odense

The Ancient Mariner

Z-faktor og Forfatterstemmer.dk

Nye bøger

Ovids Oval

Morten Ramsland i Odense 6. maj

Litnets generalforsamling

Litnet søger frivillige

Litterære festivaler

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkJesper Wung-Sung husforfatter i Odense


I april måned rykker Jesper Wung-Sung ind på Hovedbiblioteket i Odense som husforfatter. Mød ham på Kulturperronen på 2. sal, hvor han vil sidde og arbejde, men også har tid til en snak og til at give feed-back på manuskripter. Se træffetiderne på www.odensebib.dk under arrangementer.The Ancient Mariner


Odense Internationale Musikteater genopsætter deres succesforestilling The Ancient Mariner, der er bygget og Samuel Taylor Coleridge’s berømte digt, der har fået fornyet aktualitet som en historie om konflikten mellem menneske og natur. Forestillingen har fået meget flotte anmeldelser. Denne gang bliver den sat op i en rå og koncentreret koncertversion. Se den i Teaterhuset på hjørnet af Falen og Ny Vestergade den 20., 21., 22., 24. eller 27. april (spilletiderne står i kalenderen).Z-faktor og Forfatterstemmer.dk


Der var fuldt hus, da Z-faktor 2010 blev afviklet i Mimeteateret under Odense Lyrikfestival. Vinderen blev Tina Mikkelsen, mens Rune Kjær og Ina Lykke Schmidt også kom i finalen. De indsendte digte vil bliver lagt ud på litnet.dk i løbet af foråret.
Alle oplæsningerne blev desuden optaget til hjemmesiden Forfatterstemmer.dk, og de første af deltagerne kan allerede høres nu. Der bliver lagt flere optagelser ud løbende. Du kan også høre oplæsninger fra selve lyrikfestivalen, fx Anne Louise Bosnans, der læser fra sin nyudgivne digtsamling Amøber, Frederik Bjerre Andersen, der læser fra den lige så nye Hovedpersonen og Suzanne Brøgger, som reciterer og synger digtsuiten Silkevejen fra sin bog Sløret. Se www.forfatterstemmer.dk, eller bliv fan af Forfatterstemmer på Facebook.


Nye bøger


Martin Jensen, der er kendt for sine middelalderkrimier fra Assens, er gået i gang med en ny historisk krimiserie. Den foregår i England, hvor illuminatoren Winston og den jordløse stormandssøn Halfdan hjælper kong Knud (ham der senere får tilnavnet den Store) med at opklare mord. Om første bind, Kongens hunde, skrev Weekendavisen: “Martin Jensen kan sin middelalder. (…) God, spændende og opbyggelig læsning.”
Svendborgforfatteren Mikael Josefsen er aktuel med romanen Neden Under. Titlen refererer til det Australien alle personerne drømmer om som en vej ud af misbrug eller kaos i livet. Politiken skrev: “Det er uhyggeligt, men også ret sjovt, og han har en eminent god hørelse, forfatteren Mikael Josephsen. Replikkerne sætter sig tydeligvis pling præcist i øret på ham, og her har han så skrevet dem ud til en roman, som er lutter dialog eller med andre ord lige til en film eller et stykke teater.”
Inga Mollerup er efter en lang karriere som bibliotekar debuteret med Umoderne digte 2010 – en samling der især bygger på iagttagelser af naturen og indtryk fra rejser. Sådan lyder et morgendigt fra Andalusien fx:

Rengøringspigerne gik,
efterladende 2 hvide håndklæder
og 4 brune øjne.

Der gik hul i morgenskyerne.
Nu dikterer solen dagens tekst.
Den flimrer blinkende over havskærmen.


Ovids Oval


Ovids Oval er et nyt litterært eksperiment, hvor forskellige bidragydere skriver kortprosa på 1500-2500 anslag med udgangspunkt i et enkelt ord. Ordet skal være nævnt i historien, men behøver ikke at være omdrejningspunktet.
Sidste måneds ord var menneskesmugling, mens maj måneds ord er barometer. Bidrag kan sendes til ovidsoval@gmail.com senest den 26. april. Se de tidligere bidrag på http://ovidsoval.blogspot.com.


Morten Ramsland i Odense 6. maj


Morten Ramsland fik kolossal succes med Hundehoved for fem år siden. Nu kommer han med sin første roman siden da, Sumobrødre, som foregår i Odense-forstaden Næsby, hvor han er vokset op. Den 6. maj fortæller han om romanen i Mimeteateret. Mere om det i næste nummer af Litnyt, men reserver aftenen nu, hvis du gerne vil med.


Litnets generalforsamling


Litnet holder sin årlige generalforsamling nu på torsdag. Hvis du er betalende medlem, har du allerede fået en indkaldelse pr. brev, og sammen med nyhedsbrevet får du også tilsendt program for resten af aftenen, hvor bl.a. Martin Jensen læser op. Det bliver den første af en række køkkenoplæsninger, som medlemmer af Litnet er velkomne til. Generalforsamling og oplæsning foregår privat på adressen Oluf Bagers Gade 17, 3.
Fra den nuværende bestyrelse genopstiller Cindy Lynn Brown og Michael Linde Larsen, mens Pia Sigmund gerne vil overgå til at være suppleant. Jo Hermann genopstiller som formand. Nicolai Rekve Eriksen, Bjarne Skov og Karen Dam ønsker ikke at genopstille, men en række nye kandidater har meldt sig som interesserede.
Medlemskab af Litnet koster 200 kr. årligt (100 kr. for studerende), som indsættes på reg. nr. 0810 konto nr. 0124330645 (husk at opgive dit navn under bemærkninger). Er du nyt medlem, beder vi dig samtidig sende en mail til ind@litnet.dk med navn, adresse, telefonnummer og mailadresse.


Litnet søger frivillige


Har du tid og lyst til at hjælpe Litnet? Vi søger en eller to frivillige til at indsamle oplysninger til nyhedsbrevet, nu og til efteråret. Vi kan også godt bruge folk, der vil give en hånd med ved arrangementerne. Opgaverne kan variere fra gang til gang, fra at lave PR og distribuere materiale til at hjælpe til i baren. Hvis du kan afse nogle timer, så send en mail til litnyt@litnet.dk.


Litterære festivaler


I weekenden den 23.-25. april er Århus Vild med Ord, og om mandagen fortsætter festivalen med Børnenes Bogdag. Find hele programmet på www.vildmedord.dk.
Samme weekend holder Literaturhaus på Nørrebro i København sin 5. Internationale Poesifestival. Se programmet på www.literaturhaus.dk. 
Kalender


Det sker i Odense i april

Onsdag den 14. kl. 19.30
H.C. Andersen og kristendommen. Foredrag ved Johannes Esbech. Entré 20 kr.
Fredens Kirke, Skibhusvej 162A

Torsdag den 15. kl. 19.30
Generalforsamling i Litnet. Derefter oplæsning ved Martin Jensen, Ole Knudsen, Inga Mollerup og Rune Kjær. Kun for betalende medlemer. Oluf Bagers Gade 17, 3.

Torsdag den 15. kl. 19-21
Sprogofficer Anne-Cathrine Riebnitzsky, der har skrevet den nyudgivne Kvindernes krig, fortæller om sit ophold i Helmand. 50 kr. inkl. kaffe. Tilmelding på tlf. 76 71 60 40.
Bog & Idé, Dalumvej 43

Tirsdag den 20. kl. 20
The Ancient Mariner. Entre 177 kr., unge og studerende 77 kr., grupper 137 kr. pr. person. Spiller også den 21. kl. 17, 22. kl. 20, 24. kl. 16 og 27. kl. 20 i Teaterhuset, Filosofgangen 19

Tirsdag den 20. kl. 19
Foredrag med Morten Sabroe, der fortæller om sit forfatterskab. Entré 95 kr. Tilmelding på http://www.paarupaftenskole.dk/sabroe.html.
Bolbro Kirke, Stadionvej 68


Tirsdag den 20. kl. 18-22
Tøseaften med forfatterne til Nynnes dagbog 1-4, Henriette Lind og Lotte Thorsen. Desuden deltager Malene Dietz, som er aktuel med Cocktailklubben. Entré 200 kr. inkl. middag. Arrangør: Bog & Idé på Dalumvej. Tilmelding nødvendig på tlf. 76 71 60 40.
Café Ulsted, Vestergade 1

Torsdag den 22. kl. 16-17.30
Litteratur-Bingo-Banko i anledning af Verdens Bogdag. Kom og spil på litterære plader og vind fine præmier. Jesper Wung-Sung og andre fynske forfattere er opråbere. Gratis adgang.
Hovedbiblioteket

Tirsdag den 27. april kl. 14-17
Lars Bo Jensen forsvarer sin ph.d.-afhandling Stemning som æstetik og eksistentiel kategori i følsomme rejser fra 1768 til 1868 med særligt henblik på poetik og bystemninger og med hovedvægt på H. C. Andersen. Syddansk Universitet, Campusvej, lokale U30

Torsdag den 29. kl. 16-18
Kom ud med det. Drømmer du om at blive forfatter? Redaktør og forfatter Jo Hermann giver gode råd og svarer på spørgsmål om den lange vej fra manuskript til færdig udgivelse. Gratis adgang. Arrangør: Odense Centralbibliotek i samarbejde med Litnet og Kulturmaskinen.
Kulturmaskinen, Farvergården 7, indgang gennem cafeen


Det sker i Odense i maj

Lørdag den 1.
Kæmp for kulturen 1. maj ved at deltage i Artbeat – musik, lyrik og meget mere i Teaterhuset ved Munke Mose. Hold øje med programmet i Ugeavisen og på www.oim.dk.
Teaterhuset, Filosofgangen 19

Torsdag den 6. kl. 19.30
Hør Morten Ramsland fortælle om sin nye roman, Sumobrødre. Gratis for medlemmer af Litnet, 70 kr. for andre.
Mimeteateret, Vestergade 95BNyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld