Nr. 19 • februar 2010Odense Lyrikfestival

Skriver du digte med Z-faktor?

Litnets forårsprogram

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkOdense Lyrikfestival


Første weekend i marts er der lyrikfestival i Mimeteateret. Som sædvanlig er der et væld af gode digtere på programmet, både etablerede kræfter som Suzanne Brøgger og Bo Green Jensen og nye stærke navne som Katinka My Jones og Kristina Nya Glaffey. Der er gratis adgang takket være støtte fra bl.a. Kunststyrelsen, Odense Kommune og Odense Centralbibliotek. Programmet kan læses på www.odenselyrik.dk, men et af højdepunkterne bliver uden tvivl koncerten med Peter Laugesen og Einar Már Gudmundsson og band lørdag aften. Se også kalenderen nedenfor.
Under hele festivalen udstiller Eva Tind Kristensen billeder fra sin digtsamling Do, og op til festivalen kan man læse bøger af de deltagende digtere ved et særligt lyrikbord på Hovedbiblioteket.


Skriver du digte med Z-faktor?


Sidste år tiltrak digtkonkurrencen Z-faktor mere end 50 deltagere fra hele landet. Igen i år arrangerer Litnet Z-faktor, denne gang i samrarbejde med lyrikfestivalen og hovedbiblioteket. Det sker på Mimeteatret, lørdag den 6. marts kl. 15.30.
Alle kan tilmelde sig Z-faktor. Du skal blot sende et digt, du selv har skrevet, til ole litnet.dk senest den 18. februar. Et bedømmelsesudvalg bestående af folk med mange års erfaring med skønlitteratur vil herefter udvælge de bedst kvalificerede digte blandt de indkomne bidrag. Disse digte vil dyste på Mimeteatret den 6. marts. Der er fire krav til indsenderne:
1) du må kun indsende ét digt
2) digtet skal være på dansk
3) digtet skal kunne oplæses på højst 4 minutter
4) digtet skal oplæses af digteren selv.
Alle indkomne forslag vil blive bragt på Litnets hjemmeside og udstillet på hovedbiblioteket i Odense.
Ved selve konkurrencen er der et dommerpanel bestående af tre etablerede digtere: Tomas Thøfner, Camilla Christensen og Cindy Lynn Brown. De vil give kyndig respons på digtene og finde frem til 3 prisvindere, som får
• retten til en professionel konsulentudtalelse
• et års abonnement på Hvedekorn
• en plads på scenen ved Verdens Poesidag den 21. marts
Vinderen af Z-faktor 2010 får desuden
• sin tekst fortolket af billedkunstneren Lena Johansen
• tilbud om at læse højt på næste års Lyrikfestival
Arrangørerne glæder sig til at se, hvad der gemmer sig af poesi i krogene og skrivebordsskufferne på Fyn og omegn og håber, at rigtig mange igen i år vil benytte muligheden for at læse deres digte højt.Litnets forårsprogram


Morten Ramsland fik kolossal succes med Hundehoved for fem år siden. Nu kommer han med sin første roman siden da, Sumobrødre, som foregår i Odense-forstaden Næsby, hvor han er vokset op. Den 6. maj fortæller han om romanen i Mimeteateret.
I april er der generalforsamling for medlemmer af Litnet. I år kommer det til at foregå under private former med vin og oplæsning – programmet følger, men datoen ligger fast: torsdag den 15. april kl. 19 i Oluf Bagers Gade 17. Det bliver det første af en række dagligstuearrangementer, hvor medlemmer af Litnet er velkomne til oplæsning og diskussion.
I forbindelse med VM i fodbold til juni har Litnet inviteret forfatteren til Jesper Wung-Sung til en snak om fodhold og litteratur. Dato og program følger.


Litnet er en forening, og medlemmernes kontingenter er afgørende for, at vi kan holde arrangementer. Selv om vi ofte får tilskud til honorarer, afholder Litnet udgifterne til lokaleleje, PR, nyhedsbreve, honorarer til interviewere, kørepenge o.l. Vi er derfor helt afhængige af de indtægter, der kommer ind fra kontingenter og entré.
Vi håber du vil være medlem i 2010. Årskontingentet er 200 kr. (100 kr. for studerende), som indsættes på reg. nr. 0810 konto nr. 0124330645 (husk at opgive dit navn under bemærkninger). Er du nyt medlem, beder vi dig samtidig sende en mail til ind@litnet.dk med navn, adresse, telefonnummer og mailadresse. Dit medlemskort bliver udsendt i god tid inden generalforsamlingen.

Medlemskabet giver gratis adgang til Litnets arrangementer, mulighed for at vinde bøger og som noget nyt af og til invitationer til arrangementer, der ikke bliver annonceret offentligt. Vi håber du vil være medlem i 2010.


 
Kalender


Det sker i Odense i februar

Torsdag den 25.
Sur les pas de Marguerite Duras (I Marguerite Duras’ fodspor)
Foredrag ved Michèle Jomaron, universitetslærer i Tours. Arrangør: Alliance Française og Franske Studier. Nærmere oplysning om tidspunkt m.m.: Morten Nøjgaard, mno@litcul.sdu.dk tlf. 65 96 18 06. Entrè: 40 kr. for ikke-medlemmer.
Syddansk Universitet, Campusvej, lokale 95


Det sker i Odense i marts

Tirsdag den 2. kl. 10-17
Åben workshop: Indvandreren i dansk film og litteratur
Arrangør: Mehmet Ümit Necef, Mellemøststudier, Søren Frank, ILKM
Gennemsigten (ved Center for Mellemøststudier), kontakt arrangørerne for yderligere oplysninger Syddansk Universitet, Campusvej

Onsdag den 3. kl. 20
Club OFF: Bertold Brecht. Koncert med Brecht-sange med Laila Skovmand & Symfobia i samarbejde med Leif Flak. Brrecht-specialist og dramatur Hartvig Dolberg fortæller om Brechts liv og kunst før koncerten. Entré 50 kr. Billetbestilling: cluboff@odense.dk.
Kulturmaskinens store sal

Fredag den 5.
Odense Lyrikfestival, skriveværksted ved digteren Thorkil
Musikbiblioteket, tidspunktet annonceres på www.odenselyrik.dk

Fredag den 5. fra kl. 19
Odense Lyrikfestival åbnes af Peter Stein Larsen
Oplæsning af Eva Tind Kristensen, Bo Green Jensen, Kristina Nya Glaffey samt Suzanne Brøgger med musik til af Butch Lacy. Derefter åben mikrofon og lyrisk/musikalsk performance ved Thorkil & Lasse. Fri entré
Mimeteateret, Vestergade 95B

Lørdag den 6.
Odense Lyrikfestival, skriveværksted ved Dy Plambeck. Fri entré
Mimeteateret, Vestergade 95B

Lørdag den 6. kl. 15.30
Digtkonkurrencen Z-faktor. Kom og lyt med. Fri entré
Mimeteateret, Vestergade 95B

Lørdag den 6. kl. 19
Odense Lyrikfestival
Oplæsning af Julio Trujillo (Mexico), Niels Frank, Camilla Christensen og Katinka My Jones. Koncert med Dynamo Feat med Peter Lauge¬sen, Einar Már Gudmundsson, Christian Vuust, Iben West m.fl. Fri entré
Mimeteateret, Vestergade 95B

Søndag den 7. kl. 15
Odense Lyrikfestival
Oplæsning af Tomas Thøfner, Anne Louise Bosnans og Frederik Bjerre Andersen. Desuden Tangolyrik. Afrunding ved Viggo Madsen. Fri entré
Mimeteateret, Vestergade 95B

Tirsdag den 2. marts kl. 19
Forfatteren Ida Jessen, der lige har modtaget boghandlernes Gyldne Laurbær, fortæller om sine bøger. Entrè 50 kr.
Højby Bibliotek, Nørrelunden 20.

Tirsdag den 9. marts kl. 19.30
Forfatteren Martin Jensen, der bl.a. har skrevet Eske Litle-serien fra Assens, fortæller om at skrive historiske romaner med Fyn som udgangspunkt. Entrè 25 kr. Billetter kan købes på forhånd.
Historiens Hus, Klosterbakken 2.

Ondag den 10. kl. 18.30
Bogcafé på Dalum Bibliotek, Dalumvej 95B

Torsdag den 11. kl. 19
Bent Hansen fortæller historier fra Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga. Arrangør: Odense Højskoleforening. Entré: 50 kr. for ikke-medlemmer.
Odense Friskole, Hjallesevej 2

Mandag den 15. kl. 19.00
Forfatter og historiker Henrik Jensen holder foredrag med titlen Det ordentlige menneske. Billetter a 100 kr. kan købes på forhånd.
Historiens Hus, Klosterbakken 2

Torsdag den 18. kl. 10-15.30
Litterær café – bliv opdateret på den nye litteratur. Med anmelderen Liselotte Wiemer og digteren Jun Feng.
Arrangør: Vollsmose Bibliotek og Seniorhøjskolen NØ. Fri entré, men tilmelding er nødvendig på kipebr@pc.dk eller tlf. 66 10 72 35 / 75 94 45 67.
Vollsmose Bibliotek, Vollsmose Allé 10

Torsdag den 25. kl. 16-17.30
Litteraturcafé på Hovedbiblioteket: Forfatterne Jesper Wung-Sung og Rikke Brook fortæller om at skrive med udgangspunkt i det virkelige liv.
Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld