Nr. 18 • december 2009Peter Adolphsen og Lars Bukdahl i Mimeteateret

Vind Hvedekorn

Nyt litteraturprogram på tv

Nye udgivelser

Tak for i år

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkPeter Adolphsen og Lars Bukdahl i Mimeteateret


Nu på torsdag, den 3. december, inviterer Litnet til en aften med udgangspunkt i den franske litterære bevægelse Oulipo, der skriver digte og historier ud fra en række vanvittige, matematiske, morsomme formkrav. Anledningen er Cindy Lynn Browns oversættelse af Raymond Queneau’s Hundrede tusinde milliarder digte, der udkommer i næste nummer af Hvedekorn. Lars Bukdahl er redaktør, Peter Adolphsen har skrevet En million historier efter Queneaus princip, og nu mødes de tre for at læse op og diskutere. Kommer der god litteratur ud af det, eller bare pjank og ballade? Det foregår Torsdag den 3. december kl. 19 i Mimeteateret, Vestergade 95B. Entré 50 kr. (gratis for medlemmer af Litnet), tilmelding ikke nødvendig.

Lars Bukdahl er bedst kendt som litteraturanmelder på Weekendavisen, men han skriver også digte og er redaktør på det traditionsrige tidsskrift Hvedekorn.
Peter Adolphsen debuterede i 1996 med Små historier og har siden skrevet en række anmelderroste og eksperimenterende bøger, bl.a. En million historier, som består af blot ti opklippede sider, der kan læses på en million forskellige måder.
Cindy Lynn Brown debuterede i år med digtsamlingen Korrektur, der nu er på vej i andet oplag. Hun er mag.art. i litteraturvidenskab og oversætter og underviser. Arrangementet er støttet af Statens Kunstråd.


Vind Hvedekorn


Mange danske digtere er debuteret i tidsskriftet Hvedekorn, der har eksisteret under dette navn siden 1952. Det er hidtil udkommet på Borgens Forlag, men har for nylig fundet nyt hjem hos Rosinante & Co. Du kan deltage i lodtrækningen om et års abonnement, hvis du sender en mail med titlen Hvedekorn til litnet@litnet.dk (kun for medlemmer af Litnet).


Nyt litteraturprogram på tv


14. december er der premiere på Forfatterstemmer, et nyt litteraturprogram på DR K. Det sendes fast mandag kl. 16 og genudsendes søndag kl. 14. Vært er Klaus Rothstein, som hver uge vil invitere to forfattere i studiet til en samtale om litteratur. I det første program deltager Pia Juul (som lige har fået Danske Banks Litteraturpris) og Henning Mortensen. Begge har for nylig skrevet en bog, der måske, måske ikke er en krimi.


Nye udgivelser


På forlaget Ravnerock har Svendborg-digteren Kenneth Skipper udsendt digtsamlingen Lærken den gulgrå, der bl.a. kommenterer den virtuelle virkelighed, som kræver at man iscenesætter sit eget liv som en historie.


Tak for i år


Tak til alle jer, der har bakket op om Litnets arbejde i 2009. Og til Tomas Thøfner, der som litterær koordinator har holdt novelleaftener og skrive¬værksted, indrettet byttebibliotek i Kulturmaskinen og samarbejdet med andre om Z-faktor-konkurrence for digtere, Odense Forfatterskole, udvikling af lyrikfestivalen og meget andet. Desværre holder han op på Kulturmaskinen med udgangen af året pga. politisk omprioritering af bevillingen. En af Thomas Thøfners sidste indsatser har været at skaffe midler udefra til at ansætte en forfatter i Odense i forårsmånederne, som bl.a. skoler og biblioteker kan trække på. Mere om det efter nytår.


Glædelig jul og godt nytår til alle læsende og skrivende!

 

KalenderDet sker i Odense i december

Torsdag den 3. kl.15.00
Forelæsning om Nobelpristageren Herta Müller ved Annelise Ballegaard Petersen Quixoten ved Litteraturvidenskab på Syddansk Universitet

Torsdag den 3. kl. 19.00
Forfatteren Peter Adolphsen, der bl.a. har skrevet En million historier, møder anmelderen Lars Bukdahl samt Cindy Lynn Brown, som har oversat den franske forfatter Raymond Queneau’s Hundred tusind milliarder digte. Det hele handler om leg med sprog og fortællinger. Entré 50 kr., gratis for medlemmer af Litnet.
Mimeteateret, Vestergade 95B

Søndag den 6. kl. 14 og 15
Juleeventyr for børn på Eliselund julemarked
Eliselund havecafe, Elisevej 25 nær Skibhusskoven
Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld