Nr. 17 • november 2009Litteraturcafe m.m.

Programændring

Nye udgivelser • vind en bog

Odense som friby

Bogmesse

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkLitteraturcafe m.m.


Den 17. november kl. 17 kan du møde tre forlæggere fra små og vidt forskellige forlag: Camilla Skjødt fra forlaget Skjødt, Bjarne Kim Pedersen fra forlaget Ravnerock og Martin Johs. Møller fra forlaget 28/6. De vil fortælle om hverdagen, økonomien og arbejdsgangen på et lille forlag, om at udgive selv og om at udgive for andre. De svarer også meget gerne på spørgsmål fra tilhørerne.


Programændring


Litnet har inviteret Lars Bukdahl og Peter Adolphsen til at tale med Cindy Lynn Brown om den eksperimenterende franske Oulipo-bevægelse. Arrangementet var oprindelig planlagt til 12. november, men er flyttet til 3. december. Mere om det i næste udgave af Litnyt.


Nye udgivelser


På forlaget Rasmus, der har tilknytning til Galleri Rasmus, har Per Nielsen
udsendt en gendigtning af den lettiske lyriker Aleksandrs Caks’ digte under titlen Det er høje tid. Caks levede 1901-50, og Berlingske Tidende sammenlignede ham med Tom Kristensen og skrev, at oversættelsen af hans digte “hører til den slags bedrifter, der udvider en litterære horisont.” I Fyens Stiftstidende fik bogen 5 ud af 6 stjerner. Et uddrag kan læses på http://per-olof.dk/spl_19_9/spl_19_9.htm, og du kan vinde bogen, hvis du sender en mail til litnet@litnet.dk med titlen ”høje tid” (du skal være medlem af Litnet for at deltage).
Eigil Raahauge Jørgensen har udgivet et illustreret essay, Fra allé til ’kastanje’, som hylder indkørslen til landejendommen Rosengaarden, der senere blev til gang- og cykelsti mellem Rosengårdscentret og det gamle hovedbibliotek. Nu har IKEA bygget på stedet, men alleen mindes også på en lille udstilling på hovedbiblioteket på Banegårdscenteret.


Odense som friby


Kulturministeriet har nu besluttet at frigive de ubrugte midler fra fribyordning 2008 og 2009 på landsplan. De kan dække opholdsudgifter for fire forfulgte forfattere eller journalister i fire forskellige danske byer i 2010 og 2011. Derfor tyder meget på, at Odense faktisk kan blive friby inden for en overskuelig fremtid.
DR’s nye program Skønlitteratur på P1, som sendes lørdag kl. 14-15, bringer et kort interview med Jo Hermann om Odenses initivativer på det litterære område i de sidste par år og om de problemer, der har været med koordineringen.


Bogmessetid


Bogmessen i Forum i København ligger i år den 13.-15. november. Se pro¬grammet på www.bogforum.dk, eller hent det trykte program på biblioteket. Du kan blandt møde tre fynske forfattere: Vibeke Marx, der bliver interviewet om sin nye bog Efterskrift fredag, Martin Jensen der giver interview lørdag, og Cindy Lynn Brown
, der læser op lørdag og søndag fra sin debutsamling Korrektur.


 
KalenderDet sker i Odense i november

Tirsdag den 10. kl 19.30
Foredraget Dem og os ved forfatter Hans Jørgen Bonnichsen. Et foredrag om frygt og fornuft i terrorens tidsalder. Sang, foredrag, kaffe og debat. Alle er velkomne. Entre, inklusiv kaffe og kage: kr. 75
Kulturhus Vollsmose, Vollsmose Alle 14
Tilmelding: Kipebr@pc.dk ell- 66 10 72 35 - 75 94 45 67

Søndag den 15. kl. 10.00
Brunch og underholdende foredrag med Julia Lahme, der har skrevet Hvor lagde jeg babyen? Entré 60 kr. for voksne, 20 kr. pr barn, inkl. bruncn. Billetter kan købes frem til 9. november.
Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center

Mandag den 16. kl. 19.00
Forfatteren Lars Johansson fortæller om tilblivelsen af romanerne Dancing Charlie og Signe. Entré 50 kr., billetterne sælges fra 1. november.
Holluf Pile Bibliotek, Nøglens Kvarter 10

Tirsdag den 17. kl. 17.00
Drømmer du om at udgive selv, eller om at få hjælp til at udgive en bog. Så hør Camilla Skjødt, Bjarne Kim Pedersen og Martin Johs. Møller fortælle om dagligdagen på et lille forlag. Gratis adgang.
Kulturmaskinens byttebibliotek (i bunden af cafeen), Farvergården 7

Torsdag den 22. kl. 19.30
Tid Tekst Toner: Forfatteren Pia Tafdrup introducerer tiden omkring 1950’erne, 60’erne og 70’erne og forfatterne Frank Jæger og Piet Hein, der begge havde tilknytning til Entré 120 kr. (100 kr. for støttemedlemmer).
Tidens Samling, Farvergården 7. Billetreservation på tlf. 65 91 19 42.

Onsdag den 25. kl. 18.00
Lektor Mehmet Ümit Necef holder foredrag om begrebet skam hos den tyrkiske forfatter og Nobelprisvinder Orhan Pamuk. Arrangør: Folkeuniversitetet. Entré 125 kr. (gratis for ansatte på SDU). Billetbestilling på tlf. 65 50 27 72.
Syddansk Universitet, Campusvej 55, lokale U53.

Onsdag den 25. kl. 19.00
Weekendavisens litteraturanmelder Liselotte Wiemer fortæller om den nyeste skønlitteratur. Hent inspiration til ønskesedlen. Entré 25 kr. Billetbestilling på tlf. 65 51 43 25.
Næsby Bibliotek, Bogensevej 2

Torsdag den 26. kl. 16-18
Et digt er ej en pligt: Mange skriver digte, og næsten lige så mange læser dem! Bibliotekar Michael Linde Larsen får besøg af digterne Tomas Thøfner, Martin Johs. Møller og Cindy Lynn Brown, som vil læse egne digte op og svare på kritiske spørgsmål.
Hovedbiblioteket (Kulturperronen), Odense Banegård Center

Torsdag den 26. kl.21.00
Poetry Slam – de fynske mesterskaber 2009. Peter Dyreborg, tidl. DK Mester, og Janus Kodal (der bragte Poetry Slam til Danmark) som værter + ti talentfulde poeter og en masse tant og fjas.
Teater Momentum. Entre 20 kr.

Søndag den 29. kl. 14-15
Museumsinspektør Ejner Stig Askgaard fortæller om H.C. Andersen s eventyr Paradisets Have.
H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29. Museumsentré.Det sker i Odense i december

Torsdag den 3. kl.15.00
Forelæsning om Nobelpristageren Herta Müller ved Annelise Ballegaard Petersen Quixoten ved Litteraturvidenskab på Syddansk Universitet

Torsdag den 3. kl. 19.00
Forfatteren Peter Adolphsen, der bl.a. har skrevet En million historier, møder anmelderen Lars Bukdahl samt Cindy Lynn Brown, som har oversat den franske forfatter Raymond Queneau’s Hundred tusind milliarder digte. Det hele handler om leg med sprog og fortællinger. Entré 50 kr., gratis for medlemmer af Litnet.
Mimeteateret, Vestergade 95B

Søndag den 6. kl. 14 og 15
Juleeventyr for børn på Eliselund julemarked
Eliselund havecafe, Elisevej 25 nær Skibhusskoven
Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld