Nr. 15 • september 2009Litnets efterårsprogram

Litteraturcafeer

Nobelprisen til Bob Dylan?

Vind en bog

Litblog

Nye medlemmer

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkLitnets efterårsprogram


Litnets program byder på både små og større arrangementer. De store først:
Den 30. oktober kl. 17-19 har vi inviteret Jan Sonnergaard, hvis nye roman, Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom, udkommer i midten af oktober. “En humoristisk roman om den nukleare apokalypse, planetens undergang og menneskehedens totale udslettelse,” lover Gyl¬dendal. Per Krogh Hansen fra Syddansk Universitet taler med ham om bogen. Medlemmer af Litnet er velkomne til middag bagefter (for egen regning).
Den 12. november kl. 19 kommer Peter Adolphsen og Lars Bukdahl og læser op og diskuterer med Cindy Lynn Brown i anledning af hendes oversættelse af den franske forfatter Raymond Queneaus Cent mille milliards de poèmes (Hundred tusind milliarder digte). Det kommer til at handle om litterære form-eksperimenter, krydret med en god portion humor.Litteraturcafeer


I samarbejde med biblioteket og Kulturmaskinen står Litnet desuden for tre caféarrangementer i Kulturmaskinens byttebibliotek, kl. 17-19. Det første er allerede nu på tirsdag:
Bogbytte – en samtale om litteratur på en anden måde. Tag en bog med, fortæl om den, og byt den med en anden. Vært: forfatteren Martin Jensen. Senere samme aften, kl. 19.40, optræder to kendte performancedigtere, danske Peter Dyreborg og britiske MC Jabber, i Kulturmaskinens store sal (arrangeret af Studenterhus Odense).
Den 20. oktober kl. 17-19 kan man høre om Forfatterskolen i København. Ditte-Isabel Michelsen, som går på skolen nu, og Signe Brønserud, der blev færdig sidste år, fortæller om hverdagen på skolen.
Den 17. november kl. 17-19 fortæller tre lokale forlæggere, Camilla Skjødt, Bjarne Kim Pedersen og Martin Johs. Møller om at udgive egne og andres bøger.
Hovedbiblioteket har tre tilsvarende caféarrangementer på bibliotekets kulturperron: Den 24. september kl. 16-18 taler bibliotekar Michael Linde Larsen med anmelderen Anne Sophia Hermansen om anmeldelser og god og dårlig litteratur. Den 29. oktober giver bibliotekar Susanne Meynburg tips om engelsksproget litteratur, som biblioteket har en større samling af. Den 26. november kl. 16-18 vil Michael Linde Larsen, Tomas Thøfner, Cindy Lynn Brown og Martin Johs. Møller i fællesskab tale poesiens sag. Hent en brochure i pdf-format her.Nobelprisen til Bob Dylan?


En række litteraturforskere synes han har fortjent den, og det begrunder de på et seminar på Syddansk Universitet den 21. september kl. 10-17.30. Hurtig tilmelding er nødvendig (det koster 250 kr., dog kun 100 kr. for studerende og gymnasieelever). Send en mail til anaa@litcul.sdu.dk senest 14. september. Programmet kan hentes her.Vind en bog


Efteråret er på vej, og dermed udkommer der også et væld af nye bøger. Her skal blot nævnes én, nemlig Efterskrift af den fynske forfatter Vibeke Marx. Bogen kredser om den betydning, et dødsfald får for en række mennesker i årene derefter. ”En gribende længselshistorie og en spændende thriller” kaldte Fyns Amts Avis romanen. På www.modtryk.dk kan man læse de første kapitler.
Du kan være heldig at vinde denne pskologisk indsigtsfulde roman, hvis du er medlem af Litnet og sender en mail med titlen Efterskrift til litnet@litnet.dk. Vi trækker lod blandt indsenderne den 30. september.Litblog


I september blogger Freja Gyldenstrøm på Litblog. Hun deltog i Odense Forfatterskole i august og reflekterer nu over, hvad der egentlig skal til for at være forfatter. Læs med her.Nye medlemmer


Litnet er en forening, der bygger på frivillig arbejdskraft. Vi søger – og får ofte – tilskud, men uden indtægten fra kontingenter vil det ikke være muligt at lave arrangementer. Hvis du gerne vil støtte Litnets arbejde, så fortæl andre om foreningen, fx ved at sende nyhedsbrevet videre.
Hvis du er fast læser af Litnyt, men ikke medlem, vil vi opfordre dig til at melde dig ind. Kontingentet for resten af 2009 er blot 100 kr., og det giver gratis adgang til arrangementerne samt mulighed for at vinde bøger m.m. Du kan melde dig ind på Litnet.dk under Indmeldelse. Samtidig indsættes kontingentet på Litnets bankkonto, reg. nr. 0810 konto nr. 0124330645 (husk at angive navn).
Vi arbejder på at lave flere tilbud kun for medlemmer. Men først og fremmest arbejder vi for at skabe et levende litterært miljø i Odense, og derfor vil en del af vores tilbud stadig være åbne for alle. Som medlem støtter du os også i dette arbejde.Fra bestyrelsen


Signe Brønserud er udtrådt af bestyrelsen, da hun er flyttet fra Odense. Bestyrelsen består herefter af Jo Hermann (formand), Bjarne Skov (sekretær), Cindy Lynn Brown (kasserer), Pia Sigmund, Nicolai Rekve Eriksen, Karen Dam og Michael Linde Larsen (suppleant).


 
KalenderDet sker i Odense i september

Tirsdag den 15. kl. 17-19
Byt en bog. Kom og fortæl om en god bog, og få en anden med hjem. Vært: Forfatteren Martin Jensen.
Kulturmaskinens byttebibliotek, Farvergården 7 (bag Musikbiblioteket).

Tirsdag den 15. kl. 19.40-21.40
MC Jabber (tidligere britisk mester i poetry slam) og Peter Dyreborg (tidligere dansk mester) optræder med poesi, prosa, rap og meget mere i Kulturmaskinens store sal.

Fredag den 18. kl. 13-17
Harry Potter indtager Flakhaven! Læs mere på www.odensebib.dk/harrypotter.

Mandag den 21. kl. 10-17.30
Bob Dylan-seminar på Syddansk Universitet. Tilmelding nødvendig. Find arrangementet på www1.sdu.dk/kalender, og brug linkene til at hente program m.m.

Torsdag den 24. kl. 16-18
Anmelderen Anne Sophia Hermansen diskuterer anmeldelser og god og dårlig litteratur med bibliotekar og anmelder Michael Linde Larsen.
Hovedbiblioteket, kulturperronen.


Det sker i Odense i oktober

Tirsdag den 20. kl. 17-19
Forfatterskolen. En nuværende og en tidligere elev fortæller om, hvad det indebærer at gå på Forfatterskolen i København. Med Ditte-Isabel Michelsen og Signe Brønserud.
Kulturmaskinens byttebibliotek, Farvergården 7 (bag Musikbiblioteket).

Torsdag den 29. kl. 16-18
Tips til engelsksproget litteratur. Der er the på kanden, når bibliotekar Susanne Meynburg guider til bibliotekets samling af engelske bøger.
Hovedbiblioteket, kulturperronen

Fredag den 30. kl. 17-19
Jan Sonnergaard taler med Per Krogh Hansen om sin nye bog Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom.
Mimeteateret, Vestergade. Entré 50 kr., gratis for medlemmer af Litnet.
Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld