Nr. 13 • April 2009Søren Ulrik Thomsen i Mimeteateret
- Vind hans nyeste bog!
- Kom med til middag bagefter

Skriveværksteder
- Fynske Forfattere
- FynsVærk

Boganmeldelser i Radio Fyn

Nyt: Studentermedlemskab halv pris

Litblog

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dkSøren Ulrik Thomsen i Mimeteateret


"Som ung betragtede jeg mig selv som et spændende undtagelses-menneske. Det skulle vise sig, at jeg i netop dén henseende ikke var nogen undtagelse, for forestillingen om i en eller anden forstand at være hævet over den grå masse er særdeles udbredt i min generation."

- Søren Ulrik Thomsen i Repremiere i mit indre mørke

Fredag den 24. april kl. 17.30 taler Søren Ulrik Thomsen med Sune Auken om sit forfatterskab. Søren Ulrik Thomsen kan nænsomt sætte ord på tilværelsens melankoli og fryd, og som digter er han i en klasse for sig! I de senere år har han også skrevet kulturkritiske bøger, dels den nyudgivne essaysamling der er citeret her, dels Kritik Af den negative opbyggelighed (sammen med Frederik Stjernfelt). I Mimeteatret taler han med Sune Auken, der er lektor ved danskstudiet i København og har skrevet disputats om Grundtvig som digter. Entré: 50 kr. (gratis for medlemmer af Litnet). Indtast tilmelding her (max fire personer pr. tilmelding). Bemærk tidspunktet kl. 17.30.

Efter arrangementet spiser Litnets bestyrelse middag med Søren Ulrik Thomsen og Sune Auken på Café Cuckoo’s Nest. Alle medlemmer er velkomne til at spise med. Litnet giver maden, mens drikkevarer er for egen regning. Tilmelding nødvendig senest den 16. april. Husk også generalforsamlingen, som begynder kl. 16.45 forud for arrangementet.

Navn:  
E-mail addresse:
Antal deltagere:  

Kun for medlemmer af Litnet:
Delt. i middagen:    

Du kan også vinde Søren Ulrik Thomsens nye essaysamling, Repremiere i mit indre mørke, hvis du:
• Kender titlen på hans debutbog fra 1981
• Sender titlen til litnet@litnet.dk inden påske
• Er medlem af Litnet.
Vi trækker lod blandt de gyldige besvarelser.

Vedr. indmeldelse, klik her og vælg Indmeldelse i menubjælken.
Skriveværksteder


Har du lyst til at prøve dine evner som forfatter af? Så kom til skriveværksted i Kulturmaskinen på Verdens Bogdag den 23. april kl. 15-17. Her vil forfatterne Martin Jensen, Pia Sigmund, Esther Rützou, Bjarne Kim Pedersen, Pernille Nederland og Jo Hermann guide dig igennem skriveøvelser. Du kan selv vælge genre. Arrangørerne er Fynske Forfattere i samarbejde med Odense Centralbibliotek og Kulturmaskinen.
Lyrikgruppen Fynsværk holder åbne møder, hvor man kan diskutere sine egne tekster med andre. Det foregår i Kulturmaskinens byttebibliotek (i hjørnet af cafeen), normalt den sidste torsdag i måneden kl. 19-21. Tag en tekst med (i denne måned gerne en som er skrevet ud fra et maleri, men det er ikke noget krav).
Det er gratis at deltage i begge arrangementer. Hvis du ikke kan på disse datoer, men gerne vil deltage i et skriveværksted senere, kan du sende en mail til skrivlitnet.dk, så holder vi dig orienteret om kommende tilbud.Boganmeldelser i Radio Fyn


Gennem de sidste ca. 5 år har Radio Fyn hver uge bragt en boganmeldelse. De bliver bragt mandag formiddag og bliver ofte genudsendt senere på ugen. Anmelderne er bibliotekarne Tove Jensen fra Nyborg bibliotek, Tina Mortensen fra Svendborg bibliotek og Michael Linde Larsen fra Odense Centralbibliotek. Der er op til hver anmelder selv at finde bøger og passende ord til dem.
På det seneste er "snakken" også begyndt at handle om bibliotekets mange tilbud. Fx fortalte Tina Mortensen for nyligt om musikudlån fra bibliotekerne, og Michael Linde Larsen har tidligere fortalt om netlydbog.dk. Snakken med studieværten tager ca. 5 minutter. Men i tiden derpå er der kontakt afregning på fyns biblioteker, hvor de anmeldte bøger ofte bliver efterspurgte.Studerende halv pris


Som noget nyt introducerer Litnet et studentermedlemskab til 100 kr. om året. Medlemskabet giver samme fordele som et almindeligt medlemskab, bare billigere: gratis adgang til mindst fire arrangementer om året, abonnement på Litnyt, mulighed for at vinde bogpræmier med mere. Du skal bare forevise studiekort sammen med dit medlemskort. Hvis du er studerende og allerede medlem, så skriv til kassereren@litnet.dk for at aftale, hvordan du får refunderet halvdelen af kontingentet for 2009.Litblog


Litblog blogger Ditte-Isabel Michelsen, der er elev på Forfatterskolen og fik bogen Intime Journal udgivet på forlaget Ravnerock i 2006. Følg med på http://litnet.wordpress.com. Følg med her.

 
Kalender


Det sker i Odense i april

Onsdag den 1. kl. 10-15.30
Lever Gud eller er han død? Valgmenighedspræst Niels Grønkjær fra Vartov holder foredrag om Kierkegaard og Nietzsche, efterfulgt af film, debat og sang.
Vollsmose Kulturhus (Seniorhøjskolen NØ), Vollsmose Alle 14. Entre: 75 kr.

Torsdag den 2. april
H.C. Andersens fødselsdag. Mød Konen med Æggene på Hovedbiblioteket, hvor hun læser eventyr kl. 15-17, og test din viden om H.C. Andersen i en konkurrence.
Gratis adgang til H.C. Andersen Museet i Bangs Boder kl. 10-16 og desuden til hans barndomshjem i Munkemøllestræde kl. 11-15, hvor der er oplæsning af eventyr kl. 13-14.

Tirsdag den 14. kl. 19.30-21
Forfatter og historiker Maria Rytter holder foredrag om Morten Korch og Odense.
Historiens Hus, Klosterbakken 2. Billetter à 25 kr. kan bestilles på tlf. 65 51 10 30 eller via historienshus@odense.dk.

Tirsdag den 21. kl. 19.30
Biskop Keld Holm fra Århus Stift fortæller om Johannes Sløks tænkning ud fra sin bog om Sløks liv og forfatterskab.
Thomas Kingos Kirke, Bülowsvej 9. Gratis adgang

Torsdag den 23. kl. 15-17
Fynske Forfattere holder skriveværksted i anledning af Verdens Bogdag (se omtalen). Desuden uddeling af Vagn Predbjørns legat.
Kulturmaskinen, Farvergården 7 (v/ Brandts Passage)

Fredag den 24. kl. 16.45 Litnets generalforsamling (kun for medlemmer).
kl. 17.30 Derefter taler Søren Ulrik Thomsen med Sune Auken fra Københavns Universitet om sit forfatterskab (alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig på www.litnet.dk).
kl. 19 Middag (kun for medlemmer).
Mimeteateret, Vestergade 95B. Entre: 50 kr., gratis for medlemmer af Litnet

Søndag den 26. kl. 14-15
Museumsinspektør Ane Grum-Schwensen fortæller om H.C. Andersens eventyr Metalsvinet.
H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29. Museumsentré.

Torsdag den 30. kl. 19
Lyrikgruppen FynsVærk holder åbent skriveværksted. Medbring en af dine egne tekster.
Kulturmaskinens byttebibliotek. Gratis adgang.

Torsdag den 30. kl. 20
Poetry Slam. Dyst på ord med max 3 minutter og 10 sekunder til hver. Læs mere på www.psfyn.dk.
Teater Momentum, Ny Vestergade 18. Gratis adgang.Det sker i Odense i maj

Fredag den 15. kl. 12-19 & lørdag den 16. kl. 10-16
Hovedbiblioteket holder stort bogsalg ud for DSB’s billetkontor

Torsdag den 14. kl. 10.30-12
Anders W. Berthelsen fortæller om sprogets finurligheder, men udgangspunkt i sin nye bog Sprogdoktoren.
Hovedbiblioteket, for byens ældre. Tilmelding på tlf. 65 51 43 01. Gratis adgang.

Torsdag den 28. kl. 20
Poetry Slam. Dyst på ord med max 3 minutter og 10 sekunder til hver. Læs mere på www.psfyn.dk.
Teater Momentum, Ny Vestergade 18. Gratis adgang.

Søndag den 31. kl. 14-15
Museumsinspektør Ane Grum-Schwensen fortæller om H.C. Andersen s eventyr Det er ganske vist.
H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29. Museumsentré.Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld