Nr. 11 • Februar 2009Noveller NUL NI

Odense Lyrikfestival

Living Poets Society

Litblog

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dk


Noveller NUL NI

Der sker en masse spændende rundt omkring i novellerne! Litteraturkoordinator Tomas Thøfner er vært ved fire hyggelige, men intense aftener med dialog og oplæsning. Samlet vil de fire arrangementer give et indtryk af novellegenrens styrke og fokus i disse år - men først og fremmest vil forfatterne bevæge med præcision, følsomhed og humor. Det foregår i Kulturmaskinens store sal, og der er gratis adgang. Kom og oplev ren novellekunst med Naja Marie Aidt, Peter Adolphsen og andre af Danmarks bedste yngre forfattere.Odense Lyrikfestival


Odense Lyrikfestival løber nu af stablen for tredje gang, fra fredag den 27. februar til søndag den 1. marts. Der er lagt vægt på at blande oplæsninger af veletablerede forfattere som Mette Moestrup og Niels Lyngsø med nye, unge navne fra den danske digterscene, såsom Nina Søs Vinther. Derudover er der indslag med electronica og music ’n’ poetry, og interaktionen med publikum er også prioriteret med skriveværksted og open mikrofon. I år arrangeres Odense Lyrikfestival i samarbejde med Litnet, der står for en koncert med Den fjerde væg og Morten Søndergaard & Schwth. Her bliver der lejlighed til at høre uropførelsen af Iben Fog Staals vindertekst fra Z-faktor-konkurrencen sat til musik.Living Poets Society


Et nyt digterselskab har set dagens lys i Odense. De Levende Poeters Klub er stedet hvor spirende digtere kan læse deres tekster op for hinanden. Den litterære kvalitet bliver drøftet, og forummet bruges til at give og modtage kritik der kan forbedre teksterne. De Levende Poeter er et åbent forum med plads til alle der brænder for at høre, oplæse og drøfte skønlitteratur, med særlig vægt på digte og korte prosatekster. De levende poeter mødes nogle gange om måneden, på Syddansk universitet om dagen eller i skoven om natten, og oplever den levende litteratur i selskab med andre levende poeter. Datoerne kan man få ved at tilmelde sig Facebook-gruppen "de levende poeters klub". På hjemmesiden ligger der et arkiv over nogle af de digte der hidtil har været til læsning.Litblog


På Litblog blogger blogger Odenses nye litteraturkoordinator Tomas Thøfner i februar, og i sit fřrste indlæg har han lovet at blogge hver dag. Fřlg med her.


 
Kalender


Det sker i Odense i februar

Lørdag den 7. kl. 10
Odense Fortællekreds holder deres traditionsrige Øvecirkeldag, hvor programmet står på hygge, inspiration og erfaringsudveksling. Et tilbud til alle der gerne vil udvikle sig med mundtlig fortælling.
Blangstedgaard, tilmelding her.

Mandag den 9. kl. 19.30
Pia Fris Laneth fortæller om Lillys Danmarkshistorie, en sprudlende familiekrønike med masser af stolt kvindelig livskraft. Hendes spændende danmarksfortælling udkom i 2006.
Faaborg Museum, der er entré.

Torsdag den 12. kl. 19
Novelleaften med Maja Elverkilde og Thøger Jensen
Kulturmaskinen, fri entre

Torsdag den 19. kl. 19
Novelleaften med Peter Adolphsen og Sidsel Falsig Pedersen
Kulturmaskinen, fri entre

Tirsdag den 24. kl. 19.30
Åbent skriveværksted. Forsmag på Odense Lyrikfestival Kulturmaskinen, Fri entré

Torsdag den 26. kl. 10.00
Litterær café om Morten Sabroes Du som er i himlen Bolbro brugerhus, tilmelding på Paarup Aftenskole

Torsdag den 26. kl. 18.45
SpeedLit. Mød nye mennesker via bøger i ægte café-stemning.
Medbring en bog der har betydet noget for dig. Du kan møde andre på tomandshånd og fortælle om din bog og blive inspireret.
Hovedbiblioteket, Entré: 40 kr. inkl. lidt til ganen.

Torsdag den 26. kl. 19
Novelleaften med Kristina Nya Glaffey og Merete Pryds Helle Kulturmaskinen, fri entre

Torsdag den 26. kl. 19.19
Himmelstormerne ved Odense Fortællekreds. Fastelavn er en gammel hedensk skik - en vårfest – Denne aften kredser historierne om narre, maskebal, katte af tønder, fest og ballade.
Mimeteateret, entré.

Torsdag den 26. kl. 19.30
Forfatteraften med Lone Kühlman: Vi bliver ikke yngre - fat det. En fyndig, munter og inspirerende opsang til alle os, der forsøger at skjule alderdomstegnene.
Broby Bibliotek, entre 50kr /studerende 25

Torsdag den 26. kl. 21
Poetry Slam. Litterær konkurrence på ord, hvor det er publikum der er dommere. Scenen er åben, tilmelding kan ske på www.psfyn.dk eller på selve aftenen.
Hansted, Svendborg, fri entre

Fredag den 27. kl. 19.30
(fortsætter lørdag og søndag)
Odense lyrikfestival - åbning ved Lillian Munk Rösing, derefter oplæsninger ved Lone Hørslev, Niels Lyngsø og Lone Munksgaard
Mimeteateret, Fri entré

Fredag den 27. kl. 22
Koncert med Den fjerde Væg og Morten Søndergaard med bandet Schwth, uropførsel af vinderens tekst fra Z-faktor 2009
Arr. Litnet og Odense Lyrikfestival
Mimeteateret, Fri entréDet sker i Odense i marts

Søndag den 1. kl. 15
Odense Lyrikfestival sidste dag. Oplæsninger samt afsluttende tale ved Viggo Madsen
Mimeteatret, fri entre

Onsdag den 4. kl. 10
Litterær dag i Vollsmose Seniorhøjskole over emnerne ægteskab, troskab, venskab og fællesskab, med foredrag ved forfatter og fortæller Bjarne Kim Pedersen. Efter oplægget arbejdes i grupper med ”Skabene” - grupperne bliver præsenteret for en novelle og et digt, og gruppearbejdets resultat tages med i plenum. Efter frokost litterær cafe med Digteren Viggo Madsen der vil læse op fra sin nye digtsamling Virkeligheden kommer til byen. Derudover krydres eftermiddagen med sange, kaffebord og mulighed for at deltagerne læser egne digte op.
Vollsmose kulturhus, pris 75 kr.

Tirsdag den 10. kl. 19.30
Forfatteraften med Helle Helle.
Årslev bibliotek, entre 50kr/studerende 25 kr.

Onsdag den 11. kl. 19
Novelleaften med Naja Marie Aidt
Kulturmaskinen, fri entre

Tirsdag den 17. kl. 19.30
Marcel Proust-aften. Connie Selmann fra det danske Marcel Proust Selskab kommer og giver en introduktion til Marcel Proust og hans store romanserie "På sporet af den tabte tid".
Fåborg bibliotek, fri entre

Onsdag den 18. kl. 19.30
Forfatteraften med Ib Michael
Ringe bibliotek, entre 50kr/ studerende 25 kr.

Onsdag den 25. kl. 21
Poetry Slam. Litterær konkurrence på ord, hvor publikum er dommere. Scenen er åben for alle, tilmelding på www.psfyn.dk eller på selve aftenen.
Hansted, Svendborg, fri entre

Torsdag den 26. kl. 19
Rumleskaft. drilske og muntre fortællere, som på ganske magisk vis løfter sløret for nogle hemmeligheder.
Arr. Odense Fortællekreds, Mimeteateret

Torsdag den 26. kl. 19
Åbent Skriveværksted, kom med hvad du har i skrivebordsskuffen, og få respons fra et lydhørt publikum, eller mød bare op for at deltage i sjove og lærerige skriveøvelser. Arr. FynsVærk Lyrik
Kulturmaskinen, fri entreNyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld