Nr. 8 • November 2008Bogforum

Nyt fra forlagene i Odense

Litblog

Kalenderen


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dk


Bogforum

Der er bogmesse i Forum i København fredag den 14. til søndag den 16. november. Det omfattende program kan læses på bogforum.dk, som giver en bedre indgang end det trykte program. Dels kommer der altid mange ændringer i sidste øjeblik, dels kan man på hjemmesiden klikke på de arrangementer, der interesserer en mest, og på den måde lave sit eget program med udvalgte punkter.

Flere odenseanske Forlag deltager, bl.a. Audioteket (stand 2) og Den Grimme Ælling (stand 63), begge med lydbøger, Skjødt Forlag (stand 26) og Syddansk Universitetsforlag (stand 23).

På Bogforum kåres også vinderen af Danske Banks Litteraturpris. Læs uddrag af de nye bøger af Hanne Richardt Beck, Kirsten Hammann og Marina Cecilie Roné og stem på en af dem her.Nyt fra forlagene i Odense


Odense-forfatteren Anders W. Berthelsen har to bøger på vej. Den første er Fyn fra oven med luftfotos af Fyn taget af Finn Byrum, ledsaget af små historier af Anders W. Berthelsen (forlaget Globe). Den anden er en samling af 301 spørgsmål, som Stiftstidendenes læsere har stillet til avisens "sprogdoktor", plus doktorens svar, illustreret af Gert Ejton og Hjørdis Plato (forlaget Skulkenborg).

Skjødt Forlag har tænkt på andet end bøger og tilbyder i samarbejde med Fair Trade en latinamerikansk julekurv. Mon ikke der er en latinamerikansk kogebog med i kurven?Litblog

I oktober blev Litblog ramt af den kinesiske censur. Ja, du læste rigtigt! Jun Feng skulle have blogget fra Beijing, men myndighederne har blokeret adgangen til Wordpress, hvor Litblog ligger. Det lykkedes desværre kun at få et enkelt indlæg igennem pr. mail, så Jun Feng får chancen igen til foråret.

I november blogger Pia Sigmund, som blandt meget andet er forfatter til en serie historiebøger for børn, der tager udgangspunkt i levede liv. En af bøgerne handler fx om Tycho Brahes børn. Pia Sigmund er også med i Odense Fortællekreds og er medstifter af Litnet. Lćs bloggen her.

Fra midten af november kan du også læse rejsebreve fra Rom på Odense Centralbiblioteks hjemmeside. Litnets formand, Jo Hermann, tager snart på skriveophold for at arbejde på en historisk roman fra antikkens Rom. Følg med i skriveprocessen på www.odensebib.dk fra ca. 10. november.


 
Kalender


Det sker i Odense i november

Onsdag den 5. kl. 19-21
Suzanne Pelch læser underfundige danske digte om fugle op hos Psyk-Info Odense, Klaregade 34-36. Gratis, men tilmelding er nødvendig på tlf. 66 13 27 00.

Torsdag den 6. kl. 16.30
Leif Davidsen signerer bøger hos Arnold Busck, Vestergade 54.

Fredag den 7. kl. 22.30
Fynsk finale i DM i Poetry Slam på Teater Momentum i Ny Vestergade. Vær med til at kåre de to finalister. Læs mere på psfyn.dk. Gratis entré.

Lørdag den 8. kl. 20-23
Fly #17 med digterne Ida Hede og Glenn Christian fra Forfatterskolen som gæster. ARTport, Havnegade 19. Gratis adgang.

Tirsdag den 11. kl. 17
Litterær café på Hovedbiblioteket, denne gang om Ian McEwans Atonement. Tilmelding via aof.dk, 155 kr.

Onsdag den 12. kl. 11-13
Professor Lisbeth Larsson, Göteborgs Universitet, forelæser over sin afhandling Hennes döda kropp. Victoria Benedictssons arkiv och författerskab. Syddansk Universitet, gratis adgang, men tilmelding nødvendig på iln@litcul.sdu.dk senest 7.11.

Fredag d. 14. – søndag d. 16.
Bogmesse i Forum i København, se programmet her.

Tirsdag den 18. kl. 19
Forfatteren Maria Giacobbe fortæller om sit forfatterskab i foredraget Hvor ligger Pňju Luŕdu? på Syddansk Universitet, Arrangør: Dante Alighieri Odense. Entré 40 kr. Tilmelding på tlf. 28 35 88 79.

Onsdag den 19. kl. 19.30
Forfatter og journalist Bente Hansen fortæller med udgangspunkt i sin bog Gud og hvermand. Thomas Kingos Kirke, Bülowsvej 9. Fri entré.

Torsdag den 20. kl. 17-19
Whisky on the books på Hovedbiblioteket – smagsprøver på tre whiskymærker og anbefalinger af gode engelsksprogede romaner dertil. Billetter ŕ 75 kr. kan købes frem til 17. november.

Mandag den 24. kl. 19
Krimiforfatteren Elsebeth Egholm fortæller om sine bøger på Højby bibliotek, Nørrelunden 20. Billetter ŕ 50 kr. kan købes fra 9. november.

Torsdag den 27. kl 10.30-12
Vibeke Marx fortæller om sin roman Skygger fra Sprogø på Hovedbiblioteket (for pensionister). Tilmelding på tlf. 65 51 43 01.

Torsdag den 27. kl 19.19
Mon juleklokken ringer? Fortællecafé for børn og voksne på Mimeteatret, Vestergade 95B. Entré.

Lørdag den 29. kl 22.30
Claus Høxbroe og Årets Længste Dag – beatpoet med ord og jazz i alle lommer optræder på Teater Momentum. Entré 140 kr.


Det sker i Odense i december

Tirsdag den 2. kl. 18.45-20.35
Litterær café på Hovedbiblioteket om Klaus Rifbjergs Rod og hans øvrige forfatterskab. Tilmelding via aof.dk, 155 kr.

Torsdag den 5.
Seminar om og med Klaus Rifbjerg på Syddansk Universitet i anledning af 50-års jubilæet for Den kroniske uskyld.

Mandag den 8. kl. 16-18
Lyrikcafé hvor fynske psykiatribrugere læser op af egne digte på Psyk-Info Odense, Klaregade 34-36. Gratis adgang, men tilmelding nødvendig på tlf. 66 13 27 00.


Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dkDu kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld