Nr. 5 • Sommeren 2008Forfattere blogger på Litblog

Nyt fænomen: gratisbøger

Lokalt bognyt

Arrangementer på vej

Kalenderen

Litnets bestyrelse


• Nyhedsbrevet som pdf-fil

Litnet.dk


Forfattere bloggere på Litblog

I juni blogger Signe Brønserud, som lige er blevet færdiguddannet fra Forfatterskolen og bor i Odense.
I juli blogger Bjarne Skov fra Litnets bestyrelse,
og i august overtages bloggen af den fynske forfatter Vibeke Marx.
Du kan også stadig læse tidligere indlæg på bloggen, bl.a. forfatteren Egon Clausens polemiske indspark om det søvnige kulturliv.
Læs bloggen her.Nyt fænomen: gratisbøger

Vi har haft gratisaviser, og nu følger flere forlag efter med gratisbøger. Complx kom først med en lille Odense-krimi, Plan B, som blev uddelt til deltagerne ved krimimessen i Horsens i april (rekvirer et eksemplar ved at sende en mail til litnyt@litnet.dk). Kort efter spredte Lindhardt & Ringhof en pocket-udgave af Iselin C. Hermanns nye roman Domino i 20.000 gratis eksemplarer på parkbænke og cafeer og andre steder, hvor folk færdes. Et vandregode kaldte forlaget det, og andre forlag er ikke afvisende over for at gøre det samme.
Hvordan gratisbøgerne vil påvirke bogmarkedet, er der ingen, der ved. Men der er ingen tvivl om, at e-bøger, gratisbøger, netboghandlere, forfatterblogs og mange andre nyheder fra de seneste år, vil ændre den måde litteraturen når ud til sit publikum på.Lokalt bognyt


Sommerferien nærmer sig, og det betyder, at bogsæsonen er ved at være forbi. Der udkommer dog stadig enkelte bøger, også fra lokale forlag.

• Forlaget Lysias har lige udsendt Et delt folk. Dansk udlændingepolitik 1983-2008 af historikeren Morten Uhrskov Jensen – ifølge Weekendavisen en ret tør, men også spændende gennemgang af, hvordan argumenterne faldt i den debat, som har præget nationen i et kvart århundrede.

• Forlaget Mellemgaard udgiver Dengang i Rom. Træsnit og tekst fra Illustreret Tidende 1850-1900 af Thomas Thomsen. Det er beretninger fra dengang danske kunstnere valfartede til Rom på dannelsesrejse. Desuden udkommer bind fem i science-fiction-serien Solar af Brian Roland Larsen: Belejringen af jorden, som foregår i år 3617. Begge bøgerne kommer den 23. juni.

• Camilla Skjødt fra Skjødt Forlag har fået en fornem pris for sin seneste udgivelse, kogebogen Latinamerika. Smag & Behag. På en kogebogsmesse i London er den kåret til verdens bedste latinamerikanske kogebog i 2007, en slags kogebogens Oscar. Samtidig er den blevet udvalgt til den årlige udstilling af godt boghåndværk på Kunstindustrimuseet og vil senere kunne ses på lignende udstillinger på internationale bogmesser. Til lykke herfra!Arrangementer på vej


Glæd dig til den kommende bogsæson, hvor Litnet har været med til at arrangende følgende:

9. september
Besøg af en internationalt kendt og bogaktuel forfatter

23. oktober
Helle Helle læser op og diskuterer litteratur med Benedikte Fogh Rostbøll

december-januar
Interaktiv lyrik-udstilling i KulturmaskinenKalenderen


Sommeren byder på musik, festivaler og udeliv, men sjældent på foredrag og litterære arrangementer. Derfor udgår kalenderen. Nyhedsbrevet vender tilbage til september med nyt om litteraturen i Odense.
Hold i mellemtiden øje med den 23. august, hvor der er oplæsning om bord på en båd i Odense Fjord med digterne Lone Hørslev, Martin Glaz Serup og Kristina Krake kl. 13-15. Henvendelse: Havnekontoret i Londongade 1.
Reserver også den 9. september, hvor der dels bliver internationalt forfatterbesøg om eftermiddagen, dels Harry Potter-aften for børnene.Litnets bestyrelse


På den årlige generalforsamling blev Litnets bestyrelse genvalgt samt suppleret med Karen Dam. Bestyrelsen har konstitueret sig sådan: Jo Hermann (formand), Nicolai Rekve Eriksen (næstformand), Pia Sigmund (kasserer), Bjarne Skov (sekretær). Øvrige medlemmer: Cindy Lynn Brown, Johs. Nørregaard Frandsen samt suppleanterne Kent Skov Andreasen og Karen Dam.

              Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dkDu kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse:  
Tilmeld   Frameld