Nr. 39 • februar-marts 2013Generalforsamling med efterfølgende café litnet
Kommende arrangementer

Nye udgivelser
Nyheder
Kalender
Kontingent

Litnet.dkGeneralforsamling den 12-3-2013 kl. 18:30.
Dette års generalforsamling vil byde på nogle udskiftninger i betsyrelsen. Derudover vil formand Cindy Lynn Brown berette om året der gik i Litnet. Indkaldelse vil blive sendt ud med e-post.

Efter generalforsamlingen vil årets første Café Litnet løbe af stablen. Det sker ca. 19:30. Titlen på Caféen er " Café Litnet - international".  Se progammet her.

Kommende arrangementer


Café Litnet International

Hvornår? Tirsdag den 12. marts kl. 19.30

Hvor? Skriverhuset, Skt. Jørgens Gade 169, Odense C.

Tilmelding? Ikke strengt nødvendig, men modtages meget gerne på info@skriverhuset.dk  

Det bliver en ganske særlig aften i Café Litnet. Program:  
•    Diana Deverell debuterede i 1998 med en thriller-serie og har siden udgivet adskillige bøger på engelsk. Med sin seneste udgivelse ”Murder, Ken Kesey, and Me” bevæger hun sig i den humoristiske mysteriegenre. Diana kommer fra USA og har en baggrund som US Foreign Service Officer. Hun og hendes danske mand har boet i Jordløse siden 2010.
•    Alex Tor er journalist fra Rusland. Han har de senere år skrevet kritisk om Putins styre. Dette har bragt ham til Odense i en 2-årig periode, hvor han lever under den såkaldte fribyordning, der giver husly og arbejdsro til forfulgte skribenter. Alex vil fortælle om forholdene i Rusland og grundene til, at han er kommet til Odense.

Pause kl. ca. 20.30-21: Ramon Jensen Duo spiller. Sara Ramon kommer fra Ecuador, mens Per Jensen har rødder i Odense. Han er efter tyve år i Paris og to i Ecuador vendt tilbage hertil. Duoen vil spille/synge let jazz og bossa nova.

•    Catherine Haddad spænder over mange genrer, men denne aften vil hun læse op fra sin påbegyndte roman, der finder sted i Ægypten.  Catherine har palæstinensiske rødder. Hun og familien slog sig ned i Danmark for 22 år siden. Hun har en erhvervssproglig uddannelse bag sig, har undervist på bl.a. Humlehaveskolen og studerer nu filosofi.
•    John Masons lyrik hører til en levende britisk tradition. Han blev kåret som én ud af ti digtere, der kom med i den kendte antologi ’Oxford Poets 2004’. John er uddannet cand.mag. fra Cambridge University, har boet i Danmark siden 1994 og er ansat ved Den Frie Lærerskole i Ollerup. Desuden indehaver af virksomheden Manuscripts. John har også lavet en del internationale musikprojekter, bl.a. Carl Nielsen Masterclass og The Sound Experiment her på Fyn.Z-faktor

Vi håber på at kunne gentage Z-faktor igen i år. Det hele finder sted den 9. marts kl. 15. Du kan holde dig opdateret her på siden eller på litnets facebook.

Odense Lyrikfestival
 
Igen i år vil der blive kælet om den poetiske ånd ved Odense Lyrikfestival. Programmet kan findes her. Der vil i år komme gæster fra Sverige, Norge og Grønland. Festiavlen løber fra den 8. til den 10. marts. Altsammen vil foregå i Mimeteateret.


Nye udgivelser

"Forudsat, at du har lyst til at fortsætte" er titelen på Daniel Boysen Pedersens ny roman. En rejseroman på indersiden af mennesket. Om kærlighed og de svære valg tilværelsen stiller mennesket. Bogen udkom den 6. januar 2013 fra forlaget Mellemgaard. 110 sider. Pris 149.

 Nyheder

Den odenseanske forfatter Cindy Lynn Brown har vundet Landbrugets Kulturfonds lyrikkonkurrence. Konkurrencens mål er at skabe opmærksomhed om lyrikken, der tilbage i tiden blev brugt til at beskrive landbrugskulturen. En af de nok mest kendte er Jeppe Aakær, der med Rugens Sange fra 1906. Læse mere prisen på litnets hjemmeside.


Kontingent

Husk at indbetale kontingent for 2013. Kontingent er på 200 kr. årligt. Det giver rabat på adgang til 3 litteraturmaskine arrangementer, samt gratis adgang til alle Café Litnet i 2013.
Der kan indbetales til Nordea, reg. nr. 2063, konto 0124330645. Husk navn og adresse. Der er halvt kontingent for studerende.
 
Kalender


Det sker i Odense i februar

Fredag d. 1. kl. 15
Dalum Bibliotek får besøg af forfatter Peter Gotthardt, der vil fortælle sit forfatterskab. Arrangemente er både for børn og forældre.
Arrangeret af Dalum Bibliotek. Fri entré. Se mere her.
Dalum Bibliotek, Dalumvej 95, 5250 Odense SV

Onsdag d. 6. Kl. 10
Samtaler om litteratur. Thomas Kingo Kirke åbner for samtaler om litteratur. Denne onsdag er det Max Frischs "Homo Faber", der tales om.
Arrengeret af Thomas Kingo Kirke. Fri Entré. Se mere her.
Thomas Kingos Kirke, Bülowsvej 9-11, 5230 Odense M

Tirsdag d. 12. 18:45
Litteraturmaskinen byder Anne Lise Marstrand Jørgensen velkommen til en hyggelig aften med spisning på Kulturmaskinen. Hun vil i samtale med Leif Søndergaard, SDU, fortælle om hendes forfatterskab.
Arrangeret af Odense Central Bibliotek, Kulturmaskinen og Litnet Odense. Entre 200 kr. Medlemmer af De Nysgerrige 175 kr. Medlemmer af Litnet 130 kr. Billetter købes her. Se mere her.
Kulturmaskinen, Farvegården 7, 5000 Odense C

Onsdag d. 27. kl. 10
John Bonde fortæller H.C. Andersen eventyret Fyrtøjet. Bagefter vil der blive talt om eventyret og vist film.
Arrengeret af Vollsmose Bibliotek. Fri entré, tilmelding til Vollsmose bibliotek. Se mere her
Vollsmose Bibliotek, Vollsmose Torv, 5240 Odense NØ

Torsdag d. 28. Kl. 18:45
Peter Øvig Knudsen fortæller om "Hippie", der beskriver den danske hippiebevægelse.
Arrengeret af Hovedbiblioteket og AOF Odense. Entré 150 kr. Billetter købes her. Se mere her.
Syddansk Erhvervsskole, Munkebjergvej 130, 5230 Odense M

Det sker i Odense i marts

Fredag d. 8 til søndag d. 11
Odense Lyrikfestival. I år med gæster fra Sverige, Norge og Grøndland.
Arrangeret af Fynsværket. Se mere her.
Mimeteatret, Vestregade 95 B, 5000 Odense C

Torsdag d. 14. Kl. 17
Smag på litteraturen - mad som tema i dansk litteratur. Anne-Marie Mai intruducerer dansk litteratur i en nye vinkel med vægt på smag
Arrangeret af Hovedbiblioteket og AOF Odense. Entré 100 kr. Medlemmer af De Nyssgerrige 80 kr. Billetter købes her. Se mere her
Odense Centralbibliotek, Hovedbiblioteket, Østre stationsvej 15, 5000 Odense C

Lørdag d. 16. Kl. 8
Krimimessen i Horsen. Igen i år arrangerer Odense Central bibliotek bustur til Krimimessen i Horsen.
Arrangeret af Odense Centralbibliotek. Pris 250 kr. Se mere her.


Torsdag d. 21. kl. 19
Poesiens dag. Igen i år bliver poesien fejret med en række fynske forfattere og musikere.
Arrangeret af Odense Centralbibliotek, Musikkonservatoriet og de fynske digtere. Entré 50 kr, billetter købes her. Se mere her.
Musikbiblioteket, Amfipladsen 6, 5000 Odense C

Tirsdag d. 26. Kl.  20:30-  22:30
Poetry Slam på Momentum. Kom hør ordene blive slamet.
Arrengeret af PSFyn og Momentum. Entré 20 kr. Se mere her.
Momentum, Ny Vestergade 18, 5000 Odense C


Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse: