Litnet     Litnyt

 Nr. 72 • november 2016

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Litteraturmaskinen

Caf Litnet

Kalenderen: Det sker i november p bogfronten

Hvad sker i december?

Nyheder


 

Litteraturmaskinen 2 x Jesper:

Jesper Bugge Kold og Jesper Wung Sung

2 x JesperNogle anmeldere kalder Jesper Bugge Kold den nye Jussi Adler Olsen. Han er tidligere journalist, nu bibliotekar på Svendborg bibliotek, men på vej til at slå igennem som international forfatter. Han debuterede med 'Vintermænd' i 2014 og udkom med en meget roste 'Land i datid' i 2016.

Jesper Wung-Sung har for længst slået sit navn fast som en af Danmarks bedste forfattere af såvel noveller som romaner. Udgangspunktet er ofte Sydfyn, og omdrejningspunktet et mandligt univers. Seneste litterære udspil af mange er den filosofiske billedbog 'Den hvide kanin og den sorte hat' fra 2016.

Sammen med litteraturkonsulent Michael Linde Larsen vil de 2 x Jesper snakke om deres forfatterskaber, gode og dårlige bøger og måske noget fodbold.

Billetpris med spisning: 200 kr. – For medlemmer af Nysgerrig Fyn 175 kr. - For medlemmer af Litnet 130 kr. (medlemskort vises i indgangen).
Billet UDEN spisning: 75 kr. OBS! Billetter UDEN spisning bliver først sat til salg, når spisebilletterne er udsolgt.
Læs mere og køb billet

OBS! TV2 kommer og optager fra stedet kl. 18.20-18.40.

Tirsdag 1. november kl. 18.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C.
Arrangeret i samarbejde med Litnet, Kulturmaskinen og Bog & Idé Odense.

 


 

Café Litnet

Litnet har inviteret 2 fynske forfattere: Sigurd Buch Kristensen og Malene Clante

Sigurd Buch KristensenSigurd Buch Kristensen er 27 år. I 2009 afsluttede han forfatterskolen. Han er opvokset på Ærø og uddannet bådebygger. I 2014 fik han udgivet en genskrivning af Achton Friis' værk fra 1926, første bind af "De danskes øer", som tager os læsere med på en sejltur i danske farvande.

Dette første bind er den ene af de to første udgivelser i serien Donna Wood-genskrivninger, der er blevet til i samarbejde mellem Initiativet Donna Wood og forlaget Arena. Denne aften vil Sigurd Buch Kristensen fortælle om projektet og læse op af sin bog.

Pause kl. ca. 19.30-20. Vi udlodder nogle bøger af forfatterne til de fremmødte medlemmer af Litnet.

Malene ClanteMalene Clante er født i 1961, og bor nu i Nyborg. Hun er uddannet skuespiller, har efteruddannet sig i undervisning og en tillægsuddannelse i journalistik. I 2015 fik Malene Clante udgivet sin første bog, en novellesamling "Sommerhistorier" på forlaget Mellemgaard. En ny er allerede planlagt, som bliver en blanding af noveller og en roman.

"Sommerhistorier" er også udkommet som lydbog, og denne aften kan man høre forfatteren læse nogle af novellerne op, ligesom hun også vil fortælle om sit forfatterskab og øvrige aktiviteter.

Der er gratis adgang for medlemmer af Litnet, men alle er meget velkomne mod entré 50 kr. Medlemmer af De Nysgerrige betaler entré 30 kr.

Vi serverer lidt at spise. Drikkevarer kan købes.
Tilmelding er nødvendig på myras@mail.tele.dk

Torsdag 24. november kl. 19
Sted: Kjærs Boghandel, Klaregade, Odense C. Desværre ikke egnet adgang for handicappede.

 


 

Kalender - det sker i november

 

Litteraturmaskinen: 2 x Jesper:
Jesper Bugge Kold og Jesper Wung Sung

2 x JesperLs mere herover.

Sammen med litteraturkonsulent Michael Linde Larsen vil de 2 x Jesper snakke om deres forfatterskaber, gode og dårlige bøger og måske noget fodbold.

Billetpris med spisning: 200 kr. – For medlemmer af Nysgerrig Fyn 175 kr. - For medlemmer af Litnet 130 kr. (medlemskort vises i indgangen).
Billet UDEN spisning: 75 kr. OBS! Billetter UDEN spisning bliver først sat til salg, når spisebilletterne er udsolgt.
Læs mere og køb billet

Tirsdag 1. november kl. 18.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C.
Arrangeret i samarbejde med Litnet, Kulturmaskinen og Bog & Idé Odense.

 


 

Foredrag med forfatter Kirsten Thorup

Kirsten Thorup Kirsten Thorup er en af Danmarks helt store forfattere. Oplev hende fortælle om sit rige forfatterskab, der strækker sig over seks årtier og om sin seneste roman 'Erindring om kærligheden'.
Bogen er et gribende mor-datter-portræt og samtidig en fin beskrivelse af, hvordan verden kan vokse sammen igen, og sår kan hele mellem mennesker.

Kirsten Thorup er nomineret til DR Romanprisen 2017 for 'Erindring om kærligheden'.

Billetter á kr. 70,-/Medlem af Nysgerrig Fyn kr. 60,- Medbring venligst dit Nysgerrig Fyn medlemskort. Læs mere og køb billet

Tirsdag 1. november kl. 19.30- 21.30
Sted: Svendborg Bibliotek

 


 

Mød forfatter og journalist Leif Davidsen

Leif DavidsenLeif Davidsen, en af Danmarks mest populære forfattere, er højaktuel med sin seneste roman, "Djævelen i hullet".
Hør historien om den intense spændingsroman om forræderi og loyalitet, en families opløsning og genforening og de politiske spændinger mellem Vesten og Rusland. Her vender Leif Davidsen igen tilbage til Rusland og inddrager som så mange gange tidligere Bogense i det spændende drama.
Leif Davidsen er vokset op i Bogense, og han lader dele af handlingen i sin nye bog finde sted i barndomsbyen.
Entré 100 kr. Læs mere og køb billet

Onsdag 2. november kl. 19
Sted: Sankt Nicolaj Kirke, Kirkestræde 39, Bogense
Arr. i et samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme, Lions Bogense, Rotary Bogense og Bibliotek & Borgerservice.

 


 

Hvor taler du flot dansk! - Abdel Aziz Mahmoud

Abdel Aziz Mahmoud Et indlevende, humoristisk og personligt foredrag med afsæt i Abdels bestseller, "Hvor taler du flot dansk!", der i øjeblikket topper bestseller-listerne. En humoristisk og undeholdende fortælling om Abdels og hans families kamp for at lykkes i Danmark.
Abdel vil skabe forståelse og viden om danskere med arabisk og muslimsk baggrund. Med et glimt i øjet og en god portion humor fortæller han om sine mange overlevelser. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd.
Entré: 175 kr. Læs mere og køb billet

Onsdag 2. november kl. 19.30
Sted: Kammerateriet, Frederiksø 2, Svendborg

 


 

Et menneskes sjæl er hans skæbne – om digteren Johannes Jørgensen

Johannes Jørgensen Foredrag ved litteraturforsker Nanna Drejer, som fortæller om Johannes Jørgensens liv, hans opvækst og hans tid som ung mand i København samt mødet med de kulturradikale kredse. Hun fortæller om hans udlængsel og søgen efter et fast holdepunkt i tilværelsen og om konverteringen til katolicismen. Om hjemkomsten til barndommens by og æresboligen i Svendborg, hvor han levede sine sidste år.
Vi fejrer hans 150-års fødselsdag med dette foredrag.

Gratis adgang, kaffe koster 20 kr. Tilmelding ikke nødvendig. Læs mere

Torsdag 3. november kl. 10-12
Sted: Dalum Kirkes Anneks, Dalumvej 112 B
Arrangeret af Dalum Kirke og Dalum Bibliotek

 


 

På sporet af det gode sprog

Foredrag ved sprogkonsulent, korrekturlæser og sprogblogger Lars Christensen.
Går du rundt med en uopdaget forfatter i maven? Eller kan du bare godt lide at skrive sange og taler til bedstes fødselsdag? Så gå ikke glip af, når Lars Christensen fra Dansk Sprogrevision gæster Dalum Bibliotek med en kaskade af do's & don’t's i det danske sprog, særligt i skriftsproget, og serverer det hele i en underholdende og samtidig lærerig mundfuld. Advarsel: Det er på eget ansvar at blive udstyret som en sprog-samurai!

Gratis adgang. Tilmelding nødvendig. Læs mere og tilmeld

Torsdag 3. november kl. 19-21
Sted: Dalum Bibliotek, Dalumvej 95 B, Odense SV
Arrangeret af Odense Bibliotekerne.

 


 

Martin og Helga i Forfatternes Forhal

Forfatternes ForhalForfatterne Martin Bager Wulff og Helga Luna Kristindottir gæster Scenen på Musikbiblioteket. De er begge skrivende forfattere i projekt Forfatternes Forhal, og begge er i gang med spændende skriveprojekter.

Snart udkommer Martin med sin nyeste roman, som ifølge ham selv ikke ligner noget, man tidligere har set!
Helga har tidligere udgivet bøger i Island, hvor hun kommer fra. Med Forfatternes Forhal har hun taget skriverierne op igen og er i fuld gang med flere spændende projekter.

Der er lagt op til et alsidigt arrangement, hvor man kan møde to lokale og engagerede forfattere i samtale med Rasmus Dahlberg. Læs mere om Forfatternes Forhal

Gratis adgang. Tilmelding ikke nødvendig.

Torsdag den 3. november kl. 17
Sted: Musikbiblioteket, Ø. Stationsvej, Odense C

Læs mere om Helga Luna Læs mere om Martin

 


 

Mød forfatteren Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge KoldMød forfatteren bag bogen "Land i datid" og hør om, hvordan research forvandles til en hæsblæsende roman.
Endnu en spændende bog med Tyskland og Stasi som omdrejningspunkt. Jesper Bugge Kold nyder lige nu international succes med sin debutroman "Vintermænd" fra 2014.
Forfatteren fortæller om sine to bøger - begge er allerede solgt til udlandet. Entré 60 kr, Nysgerrig Fyn 40 kr, studerende 20 kr. Læs mere og bestil billet

Torsdag 3. november kl. 19.30
Sted: Faaborg Bibliotek

 


 

Gæstespil på teater: Hans Falladas "Lille mand, hvad nu?"

Lille mand hvad nu?Hans Falladas humoristiske roman fra 1932 - året før Hitlers magtovertagelse - er en humoristisk verdensklassiker, som Mungo Park nu dramatiserer. 

Historien om Pinneberg, der må kæmpe mod brutaliteten i 1930’ernes Berlin, er også historien om hans kamp mod brutaliteten i ham selv. Det er en evig aktuel kamp for familien og kærligheden, for hans elskede kone Pusser og deres lille dreng, som de kalder Sardinen. Gæstespil Mungo Park & Folketeatret. Pris fra 110 til 220 kr. Læs mere og køb billet

Fredag 4. november kl. 19.30
Sted: Sukkerkogeriet, Odense C

 


 

Poetry Slam

Poetry SlamPSFYN og Momentum slår dørene op til Poetry Slam, hvor publikum på en god slam-aften bliver både rørt, underholdt og overrasket, får noget at grine af og noget at tænke over. Så kom og vær med.
Poetry Slam er en konkurrence i spoken word, og det er publikum, der bestemmer aftenens udfald. Alt er muligt. Kun deltagernes fantasi sætter grænserne og alle, der har noget på hjerte, kan deltage.
Læs om PSFYN og læs mere om mulighederne for at deltage på www.psfyn.dk
Entre: 20 kr. Læs mere om selve aftenen og køb billet

Søndag 6. november kl. 20 (Åbent fra kl. 18)
Sted: Teater Momentum, Ny Vestergade, Odense C.

 


 

Einar Már Guðmundsson i Nordatlantisk Hus

Einar Mar GudmundssonI oktober 2016 udgives den islandske forfatter Einar Már Guðmundssons samlede værker i Danmark. I den anledning vil den berømte forfatter berette og læse op fra sit store forfatterskab, der bl.a. omfatter værker som "Universets Engle".

Einar Már Guðmundsson er en af Islands største nulevende forfattere, modtager af bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Karen Blixen-medaljen og Det Svenske Akademis nordiske pris. Foredraget arrangeres i samarbejde med Fyens Stiftstidende og Stiften Fordele.

Der er mulighed for at købe Einar Már Guðmundssons samlede værker i forbindelse med foredraget. Læs mere og Køb billet

Mandag 7. november kl. 19.30
Sted: Nordatlantisk Hus, Havnen, Odense C.

 


 

Dostojevskijs forfatterskab

DostojevskijI Fjodor Dostojevskijs righoldige forfatterskab mødes melodrama og realisme. Rivalisering får bogsiderne til at slå gnister, mens barmhjertighed ikke nødvendigvis fører noget godt med sig. Og når de forkerte mennesker mødes på det helt forkerte tidspunkt, eksploderer det i en af de skandalescener, som Dostojevskij blev så berømt for. Pris 350 kr, studerende 220 kr.
Læs mere og køb billet

Mandag 7. november kl. 19 er første gang ud af 3 forelæsninger
Sted: Syddansk Universitet Odense, Lokale 157, Campusvej 55, indg. K, parkering 5, Odense M
Arr. af Folkeuniversitetet Odense

 


 

Mød Einar Mar Gudmundsson på SDU

Einar Mar GudmundssonMød den islandske succesforfatter Einar Már Gudmundsson i samtale med litteraturforsker Mogens Davidsen på Folkeuniversitetet i Odense.

En forhåbentlig fornøjelig samtale om fortællekunst, sagaer, galskab, politisk engagement, engle og gale, konger og spekulanter og andet med udgangspunkt i den store nordiske digters forfatterskab.
Folkeuniversitetet er vært ved et glas vin. 
Pris 100 kr, studerende 75 kr. Læs mere og køb billet

Tirsdag 8. november kl. 18.30-20.30
Sted: Syddansk Universitet Odense, Lokale oplyses senere på www.fuodense.dk
Campusvej 55, Odense M

 


 

Foredrag: Pia Fris Laneth - da kvinder og tyende blev borgere

Pia Fris LanethHør den sprudlende journalist og forfatter fortælle om kvinderne og tyendet, der for godt 100 år siden fik stemmeret. Det var en ordentlig øretæve til det patriarkalske system. Men kvinder fik først forældremyndighed over børn født i ægteskabet i 1922.
Tilmelding ikke nødvendig. Der er plads til alle. Entré: 50 kr. for ikke-medlemmer

Tirsdag 8. november kl. 19-21
Sted: Odense Kultur- og Idrætshus (Bolbro Skole)
Arr. af DIS-Odense - Data i slægtsforskningen.

 


 

Morten Nøjgaard om den franske forfatter Michel Houellebecq

Michel Houellebecq Den franske forfatter Michel Houellebecq er kendt for sine samfundskritiske og politiske provokationer.
I hans seneste roman 'Underkastelse' skildrer han et rådvildt Frankrig i 2022, hvor den vestlige kulturs forfald har åbnet en ladeport for Islam. Bogen udkom lige før massakren på Charlie-Hebdo i 2015.

Professor emeritus Morten Nøjgaard tager os med ind i Houllebecqs satiriske univers.

Billetter kr. 50,-/Medlem af Nysgerrig Fyn kr. 40,- . Læs mere og køb billet

Tirsdag 8. november kl. 19.30-21.30
Sted: Svendborg Bibliotek.

 


 

Foredrag med Saliha Marie Fetteh

Saliha Marie FettehVollsmose Kulturhus får besøg af verdenskvinde og odenseaner Saliha Marie Fetteh, der netop er udkommet med sin nye bog "Landet mellem de to floder - en dansk kvindes fortælling om krig og kærlighed i Irak".

Bogen skildrer hendes liv, som det udformede sig i de otte år, hun boede i Irak, og hvad det førte med sig af gode og dårlige oplevelser. Der vil være mulighed for at købe en signeret udgave af hendes bog. Fri entré. Læs mere

Onsdag 9. november kl. 19
Sted: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, Odense NØ.

 


 

’Invasionen’

Madame Nielsen Odense Højskoleforenings læsekredse åbner denne aften dørene for sæsonens litterære højdepunkt: Madame Nielsen med de mange alias’er.
I efteråret 2015 foretog Madame Nielsen en europæisk dannelsesrejse: Fra det gamle Hellas vandrede hun over alle 7 grænser op gennem Europa til Danmark, og fulgte flygtninge-strømmens veje. Resultatet blev den kritikerroste dannelsesroman ”Invasionen”, en roman om mødet mellem det gamle og det ny Europa, mellem os og dem, et billede af vor tid, der rækker ind i fremtiden.
Madame læser fra og fortæller om ”Invasionen” og giver også smagsprøver på den tid og de romaner, der gik forud, bl.a. ”Mine møder med De Danske Forfattere” og skæbneromanen ”Den endeløse sommer”, der er blevet en bestseller i Norge og er solgt til udgivelse i 7 lande verden over, bl.a. Frankrig, Spanien og USA. Læs mere.
Læs også mere om Madame Nielsen og The Nielsen Movement.

Onsdag 9. november kl. 19
Sted: Odense Valgmenighedskirke, Dronningensgade, Odense C
Arr. af Odense Højskoleforening.

 


 

Erling JepsenForedrag med Erling Jepsen

Forfatter Erling Jepsen fortæller om sit forfatterskab. Læs mere.

Onsdag 9. november kl. 19-20
Sted: Vissenbjerghus, Vestergade 4, Vissenbjerg

 


 

Åbent skriveværksted i Forfatternes Forhal v. forfatter Rasmus Dahlberg

Forfatternes ForhalGår du med en forfatterdrøm i maven, eller er du bare glad for at skrive? Så kom og vær med, når forfatter- konsulent i "Forfatternes Forhal" Rasmus Dahlberg inviterer til skriveværksted på Musikbiblioteket.

Som led i projektet 'Forfatternes Forhal' arrangeres der skriveværksted på Musikbiblioteket. Her vil Rasmus Dahlberg gennem snak og skriveøvelser gøre deltagerne skarpere på det skrevne sprog. For hvordan, skriver du den gode tekst og fanger de mange læsere? Og kan du overhovedet træne til at blive en god forfatter?

Du behøver ingen forudsætninger for at deltage ud over lysten til at skrive. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig. Læs mere og bestil billet

Torsdag 10. november kl. 18-20
Sted: Musikbiblioteket, Østre Stationsvej 33, Odense C.

Mød Rasmus om mandagen
Rasmus er desuden at træffe på Musikbiblioteket om mandagen i projektperioden. Læs mere

 


 

Bogsalg på Hovedbiblioteket

BogsalgNu har du mulighed for at finde vinterens læsning til en særdeles budgetvenlig pris, når Hovedbiblioteket afholder bogsalg.
Find læsningen til vinterens mørke timer.
Der er både mulighed for at finde bøger og andre biblioteksmaterialer. Pris pr. stk. 5 kr.

Lørdag 12. og søndag 13. november kl. 10-16 
Sted: Pop-Up Bibliotek og Lounge over for Hovedbibliotekets indgang på 1. sal i Odense Banegård Center

 


 

Bogforum i Bella Center - fredag

Bogforum 2016Elsker du duften af nye bøger, at gøre et godt bogkup og høre forfattere fortælle om deres bøger? Så tag med på hyggelig og underholdende tur til årets Bogforum med andre bogentusiaster. OBS. Den fælles bustur er desværre udsolgt.
Bogforum har i år 25-års jubilæum. Læs mere om Bogforum 2016.

Fra fredag 11. til søndag 13. november
Sted: Bella Center, København

 


 

Hvem er den fremmede? Camus og Daoud

Den fremmedeAlbert Camus' roman "Den fremmede" er blevet en klassiker. Den udtrykker eksistentialismens tankegang: det moderne menneske er alene og fremmedgjort og må tage ansvar for sit eget liv.

Nu har den algierske journalist og forfatter Kamel Daoud skrevet en roman, der går i dialog med "Den fremmede". Hovedpersonen hos Camus er den franske Meursault, der dræber en araber. Daoud giver araberen et navn og en identitet i sin roman "Meursault - en modundersøgelse", hvor hans talerør er den dræbtes bror. Ved Leif Søndergaard, lektor emeritus, ph.d., SDU.
Pris 250 kr., studerende 150 kr. Læs mere og køb billet

Lørdag 12. november kl. 10-14
Sted: SDU, Lokale 153, Indgang K, Campusvej 55, Odense S
Arr. af Folkeuniversitetet Odense.

 


 

Mød forfatteren Aydin Soei

Aydin SoeiAydin Soei vil med udgangspunkt i sin biografiske roman ’Forsoning - Fortælling om en familie’, fortælle om sin opvækst, flugten fra Iran til Danmark, opvæksten i Avedøre, ballademageridentiteten i skolen, pletterne på straffeattesten og det mord Aydins far endte med at begå på en anden iransk mand.

Undervejs inddrager forfatteren nogle af sine erfaringer fra ti års arbejde med udsatte børn og unge. Der er nemlig et stort sammenfald mellem Aydin Soeis egen biografi og hans to forrige bøger om unge fra udsatte boligområder.
Men foredraget handler også om, hvordan Aydin på grund af sin søn fik modet og motivationen til at forsøge at håndtere og forlige sig med fortiden. 

Pris 75 kr. Billetter købes via AOF Odense på tlf. 6531 7277. Læs mere.

Mandag 14. november kl. 19 
Sted: Kulturmaskinen, store sal

 


 

Skumringstime 2016 'Fremtiden i Norden'

Vi tænder levende lys under oplæsning af Emmi Itärantas roman "Vandets vogter". Som sædvanlig byder vi på skumringskaffe og kage.

På biblioteker i hele Norden slukker vi det elektriske lys, tænder stearinlysene og indleder vinterens mørke aftener med at læse op fra samme bog, på samme tidspunkt overalt. Når det er mørkest i vores lande, tænder vi et lys og læser bøger. Dette er grundidéen.

Fri entré. Gratis billetter. Læs mere.

Mandag 14. november kl. 19
Sted: Faaborg Bibliotek, Herregårdscentret 17, Faaborg
Arr. af Faaborg Bibliotek, Ringe Bibliotek og Årslev Bibliotek.

 


 

Mød digteren Onur Behramoğlu og romanforfatteren Latife Tekin fra Tyrkiet

De to forfattere læser op og fortæller om deres værker (med dansk oversættelse).

Digteren Gerd Laugesen vil fortælle lidt om den nutidige tyrkiske litteraturscene og samtale med de to forfattere. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål og nyde en kop kaffe. Alle er velkomne!

Onur BehramoğluOnur Behramoğlu (1975). Digter, oversætter og klummeskribent, interesserer sig for billedsprog, narrativitet og musikalsk komposition og anses for en original stemme i ny tyrkisk lyrik. Har deltaget på festivaler og konferencer verden over med skriveworkshops og oplæsning og har fået digte oversat til talrige sprog. Er desuden medarrangør af to tyrkiske poesifestivaller.

Latife TekinLatife Tekin (1957). Debuterede i 1983. En alsidig og eksperimenterede forfatter, der har skrevet alt fra magisk realisme, over lyrisk prosa til urbane surrealistiske noveller om fattigdom i det moderne Tyrkiet. Hun har vundet adskillige priser og er oversat til fransk, italiensk, tysk og engelsk. Tekin er stifter af skriveakademiet og forfatterrefugiet Gümüşlük i Bodrum nær Istanbul.

Tirsdag 15. november kl. 16.30
Sted: Kjærs Boghandel, Klaregade 3, Odense C.

 


 

Foredrag med Pia Fris Laneth

Pia Fris LanethSiden 2009 har Pia Fris Laneth levet som fuldtids forfatter, filminstruktør og foredragsholder.
Hun debuterede i 2006 med bestselleren "Lillys Danmarkshistorie – kvindeliv i flere generationer".
Det er en munter og rørende fortælling om hverdagslivets forandring fra dengang kvinder var underlagt mænd livet igennem, og uægte børn var deres mødres skam.
Pia Fris Laneth modtog både LO's kulturpris og Kraka-prisen for "Lillys Danmarkshistorie".
Efter "Respekt – historier fra Settlementet på Vesterbro" fra 2011 og "Moderskab og mødrehjælp" fra 2014 udkom året efter "1915 – da kvinder og tyende blev borgere". Her sættes kvindekampen ind i et klassemæssigt og bredere historisk perspektiv. For denne bog modtog forfatteren Weekendavisens litteraturpris og Statens Kunstråds præmie for en af 2015's bedste udgivelser. Læs mere og køb billet

Onsdag 16. november kl. 20- 22
Sted: Agedrup Forsamlingshus
Arr. af Fyns Kvindelige Litteratursalon (OBS! kun for kvinder)

Caféen: Caféen åbner kl.19.00, og der bydes på en suveræn kagebuffet, kaffe, te og ost til en pris af 50 kr. og et glas vin til 15 kr.

 


 

Story Slam

Story SlamAftenens tema er: "Det gemte sig i mørket".

Med Story Slam stiller Uteater sin scene til rådighed for publikums gode, uhyggelige, sørgelige og frem for alt selvoplevede historier. Skabt og fortalt af dig og alle andre med hang til at fortælle om livets små og store oplevelser. STORY SLAM er en konkurrence om at fortælle den bedste historie. Entré i døren 50 kr. Læs mere.  Reserver din billet på uteater@uteater.dk

Overvejer du at stille op eller vil du gerne vide hvad Story Slam er, kan du tilmelde dig en gratis workshop i Storyslam fredag 9. november kl. 18-20. Læs mere her eller på Facebook.

Torsdag 17. november kl. 20-22
Sted: Teater Undergrunden, bag Odense Teater, i kælderen
STORY SLAM er støttet af kulturmidler fra Odense kommune.

 


 

Foredrag med forfatter Ane Riel

Ane RielAne Riel har skrevet romanerne "Slagteren i Liseleje" og "Harpiks". Begge fortællinger udspiller sig overvejende i små lokalsamfund og beskriver nogle skæve eksistenser og grumme skæbner, og dog finder man en stor grad af realisme og genkendelighed i dem begge.

I foredraget vil Ane Riel præsentere de to romaner og tale om de temaer, de kredser om, herunder psykopati og sygelig samlermani. Begge bøger er blevet præmieret af Det Danske Kriminalakademi. Forfatter Ane Riel er vinder af Glasnøglen 2016. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til Ane Riel.
Pris 50 kr. – Nysgerrig Fyn medlemmer 40 kr. Læs mere og køb billet.

Onsdag 23. november kl. 19-30-21.30
Sted og arrangør: Assens Bibliotek

 


 

Café Litnet præsenterer 2 lokale forfattere

Sigurd Buch KristensenOdense litterære netværk Litnet afholder Café Litnet, hvor de fynske forfattere Sigurd Buch Kristensen og Malene Clante læser op og fortæller om deres forfatterskab.

Sigurd Buch Kristensen I 2014 fik han udgivet en genskrivning af Achton Friis' værk fra 1926 første bind af "De danskes øer". Sigurd Buch Kristensen fortæller om projektet og læser op af sin bog.

Pause kl. ca. 19.30-20.00. Vi udlodder nogle bøger af forfatterne til de fremmødte medlemmer af Litnet.

Malene ClanteMalene Clante I 2015 fik Malene Clante udgivet sin første bog, en novellesamling "Sommerhistorier" på forlaget Mellemgaard. Men en ny er allerede planlagt. Det bliver en blanding af noveller og en roman.

Gratis adgang for medlemmer af Litnet.
Ikke-medlemmer 50 kr. Medlemmer af De Nysgerrige 30 kr. Læs mere øverst i nyhedsbrevet.

Vi serverer lidt at spise. Drikkevarer kan købes.
Alle er velkomne. Tilmelding er nødvendig på myras@mail.tele.dk

Torsdag 24. november kl. 19
Sted: Kjærs Boghandel, Klaregade 3, Odense C. Desværre ikke egnet adgang for handicappede.

 


 

Morten Vittrup og cedertræsplanken

Morten VittrupOplev Morten Vittrup i et interview om arbejdet med sin debutroman ”Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke”. Morten Vittrup vil fortælle om, hvordan en idé om en mand, der driver i land på et stykke tømmer bliver til en slægtsroman på 446 sider, der spænder over to kontinenter og fire generationer.
Entré 80 kr. / Nysgerrig Fyn 60 kr. / studerende 25 kr. Læs mere og bestil billet

Torsdag 24. november kl. 19.30
Sted: Sdr. Nærå Kirke – Kirkeladen, Kirkevej 9, Årslev
Arrangeret i samarbejde med Sdr. Nærå Kirke.

 


 

Bliv bedre anmeldt

Forfatternes ForhalEn ting er at skrive en god bog, noget andet er at blive godt anmeldt i aviser, blade og blogs. For hvordan skriver man sig ind i anmeldernes hjerter og får sin bog blåstemplet i al offentlighed?

Forfatter Rasmus Dahlberg vil give gode råd til, hvordan man rammer plet og får udgivet sin bog og forhåbentlig får nogle læsere.
Både forfattere og andre, som er interesserede i de litterære veje og afveje, er velkomne. Gratis adgang. Tilmelding er ikke nødvendig. 
Arrangementet er en del af projektet Forfatternes Forhal.

Torsdag 24. november kl. 18–20
Sted: Musikbiblioteket, Østre Stationavej 33, Odense C.

 


 

Vi giver respons på hinandens tekster

StudenterhusetTag gerne din tekst med i flere eksemplarer. Aftenens inspirationsord er 'tidsel' hentet fra digt af Gabriela Mistral:
”Det kunne skyldes det hårdføre lav, det udsatte stormomsuste land eller den tarvelige føde, pinjekerne og tidsel og nød - at de elskede mig som man hader.” Fri entré.

Onsdag 30. november kl. 19
Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen, Odense C.

 


 

Kalender - det sker i december

 

Bertolt Brechts Svendborgdigte

Bertolt Brecht Svendborgdigte Bertolt Brecht er kendt som en af teatrets store dramatikere, men ikke alle ved, at han regnes for en af verdenslitteraturens største lyrikere i det 20. århundrede. Digtsamlingen Svendborgdigte er fra 1939 og skrevet i huset ved Skovsbo Strand i Svendborg, og giver et skræmmende aktuelt billede af Europa set med en politisk flygtnings øjne.

Forsanger i rockbandet Saybia, Søren Huss, skaber musik til og medvirker i forestillingen, i selskab med Jens Gotthelf og den tyske skuespiller Leif Eric Young. Pris 95-190 kr. Læs mere og køb billet

Lørdag 3. - mandag 5. december kl. 16
Sted: Værkstedet, Odense Teater

 


 

Poetry Slam

Poetry Slam PSFYN og Momentum slår dørene op til Poetry Slam, hvor publikum på en god slam-aften bliver både rørt, underholdt og overrasket, får noget at grine af og noget at tænke over. Så kom og vær med.
Poetry Slam er en konkurrence i spoken word, og det er publikum, der bestemmer aftenens udfald. Alt er muligt. Kun deltagernes fantasi sætter grænserne og alle, der har noget på hjerte, kan deltage. Entre: 20 kr. Læs mere og køb billet
Læs mere om PSFYN og læs mere om mulighederne for at deltage.

Søndag 4. december kl. 20 (Åbent fra kl. 18)
Sted: Teater Momentum

 


 

Nyheder

Læs - og lev længere

Læs mereHvis du læser meget, lever du sandsynligvis længere, viser et nyt studie fra Yale Universitet i USA. Læsning kan betyde meget for, hvor mange år man lever.

3.635 mennesker over 60 år var med i undersøgelsen. De, der læste mere end 3½ time om ugen, levede op til to år længere end de mennesker, der ikke læste, og som ellers havde samme baggrund og alder. Undersøgelsen viste, at bøger havde størst effekt, men at avis- og magasinlæsning også hævede levealderen.

Kilde: Samvirke og fagbladet Social Science and Medicine

 


 

Signerede bøgerKøb signerede bøger hos Arnold Busck

Hvis du synes en bog er mere værd, når den er signeret af forfatteren, er du Arnold Buscks oversigt over bøger der kan købes signerede måske noget for dig. Det er mest de nyeste bøger, der fås signerede.
Se oversigten her.

 


 

Anna Pia HolmgaardNomineret til Bogforums Debutantpris 2016

Svendborgforfatteren Anna Pia Holmgaard er nomineret til Bogforums debutantpris, som udtrækkes fredag 11. november kl. 10 ved åbningen af Bogforum.

Hendes debutroman "Stenslag" er udgivet på forlaget Turbine. Anna Pia Holmgaard fortalte og læste op af sin bog på Litnets Café Litnet i september.

 


Nyheder til LITNYT kan sendes til webmaster

 

Tilmeld dig LITNYT, Litnets nyhedsmail her.
Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt LITNYT i min mail-boks hver måned:

Navn:  
E-mail addresse: