Nr. 42 • oktober-november 2013Litteraturmaskinen
Café Litnet
Nye udgivelser
Kalender
Litnet.dk


Litteraturmaskinen præsenterer: Leif Davidsen

Mød Leif Davidsen, en af Danmarks mest populære og læste forfattere, der lige nu højaktuel med spændingsromanen "Patriarkens hændelige død". Romanen tegner et billede af Putins moderne Rusland, hvor stat og kirke indgår uhellige alliancer. Det er professor, dr.phil. Lars Ole Sauerberg, som interviewer Leif Davidsen.

Davidsen har tidligere udgivet en rejsebog, to novellesamlinger og elleve romaner, der er oversat til foreløbig femten sprog. Blandt hans mange bøger kan nævnes ”Den russiske sangerinde” og ”Den serbiske dansker”, der begge er filmatiseret. Han er uddannet journalist, og i firserne var han hele nationens Mr. Moskva som DRs korrespondent i Sovjetunionen.

Denne aften bliver vi i det russiske tema, og på menukortet står der en to retters russisk menu.

Hvad er Litteraturmaskinen?
Arrangeret af Odense Centralbibliotek, Kulturmaskinen og Litnet Odense. Arrangementer i Litteraturmaskinen vil være kendetegnet af god stemning og mødet med andre litterært interesserede. Vi spiser altid sammen ført, inden vi går ind i Kulturmaskinens sal og møder forfatterne.

Tid og sted: Tirsdag den 29. oktober kl. 18.30 i Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C.
Billetpris med spisning: 200 kr./175 kr. for medlemmer af arrangementsklubben De Nysgerrige/130 kr. for medlemmer af Litnet (medlemskort vises i indgangen). Billetpris uden spisning: 75 kr. (Først adgang til arrangementet fra kl. 19.45)

Vi beklager, at billetterne allerede er udsolgt til Litteraturmaskinen med Leif Davidsen og må bare konstatere, at det er et populært arrangement, hvor man skal tilmelde sig i god tid. 

 

Café Litnet

Hvornår? Tirsdag den 12. november 2013 kl. 19.00
Hvor? Den fynske Operas foyer, Filosofgangen 19, Odense C
Tilmelding? Ikke strengt nødvendig, men modtages gerne på myras@mail.tele.dk

Program:

* Merete Næsted debuterede i 2010 med Erindringens labyrint. I oktober 2013 udkom novellesamlingen Afgang, som handler om hverdagsmennesker og hverdagsagtige episoder. Af og til er hverdagsmenneskerne og de hverdagsagtige episoder måske slet ikke så små eller ubetydelige endda. Merete Næsted vil i aften læse op fra novellesamlingen.

* Jørgen Wassilefsky er digter og billedkunstner. I november 2012 udkom hans digtsamling Landet bag ordene. Jørgen Wassilefsky fortæller, at han altid har været søgende. Gennem kunst, musik og litteratur er det lykkedes ham at finde afklaring. Han vil i aften give os smagsprøver på sine digte.

Pause kl. ca. 20.30-21.00. JO Swing-duo ved Jens Ole Madsen og Odvar Kjærran vil på violin og swing-harmonika spille traditionel "klassisk jazz- og swingmusik" for os.

* Ana Brnardic er en prisbelønnet digter og violinist fra Zagreb. Hun opholder sig for tiden i Odense, og hendes digte er oversat til dansk. Hun vil selv læse op på engelsk og kroatisk, og Cindy Lynn Brown vil oversætte/læse digtene op på dansk.

Der er gratis adgang for medlemmer af Litnet, men alle, der interesserer sig for god litteratur og gerne vil møde ligesindede, er meget velkomne mod en entréafgift på 50 kr. Medlemmer af De Nysgerrige betaler en entréafgift på 30 kr. I baren kan købes forfriskninger.

Vi glæder os til at se jer.

 

Nye udgivelser

Finn Wiedemann har udgivet romanen "I grunden har vi det jo godt" på forlaget Attika.
Udgivelset september 2013

Bogen består af 121 fortællinger fra perioden 1970-79, der alle udspiller sig i Munkebo. Den handler om overgangen fra barn til ung, fra den nære erfarings- og oplevelsesverden hen imod den større verden, hvor venner, fritid, piger og fester dominerer. Alt imens den store verden, der før har udgjort et fjernt ekko, rykker tættere og tættere på.

”Afgang" af Merete Næsted er en novellesamling på 15 noveller, som handler om hverdagsmennesker og hverdagsagtige episoder. Af og til er hverdagsmenneskerne og de hverdagsagtige episoder ikke så små eller ubetydelige endda.

Bogen udkom i oktober 2013 på Forlaget Ravnerock og kan købes hos:

Forlaget Ravnerock, Saxo.com og hos
Merete Næsted, myras@mail.tele.dk
Bogen kan også købes hos boghandleren.
Vejledende udsalgspris: 175,00 kr.

 

 


 
Kalender

Det sker i Odense i oktober

Foredrag om bogen - 'Fra Føtex til Folketinget'

Kom til foredrag med Özlem Cekic. I bogen fortæller Özlem om sin tidligeÖzlem Cekic barndom i Tyrkiet, om hvor svært det har været at vokse op i Danmark og hvordan modstanden har vækket hendes fighterånd. Hun fortæller om hvordan det er, som helt ung, at blive gift i et arrangeret ægteskab og hvor meget mod det kræver at bryde ud af ægteskabet og starte en tilværelse som enlig mor.

Det er en historie om hvordan Özlem som socialt og politisk engageret går ind i fagbevægelsen med et ønske om at hjælpe andre, et projekt som er starten på vejen til at blive Folketingsmedlem. Og samtidig er det historien om et underklasse-Danmark, der er skjult for de fleste.

Med udgangspunkt i bogen inviterer vi til en aften med debat om bl.a. integration, ligestilling og socialt udsattes forhold.

Onsdag den 23. oktober kl. 18.45-21.00 på Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, Odense C
Gratis arrangement med tilmelding.
Læs mere og bestil billet: https://www.odensebib.dk/arrangementer/foredrag-om-bogen-fra-foetex-til-folketinget

Litteraturmaskinen: Leif Davidsen

Leif Davidsen

Mød Leif Davidsen, når han gæster Litteraturmaskinen. Leif Davidsen er lige nu aktuel med spændingsromanen. "Patriarkens hændelige død". Den tegner et billede af Putins moderne Rusland, hvor stat og kirke indgår uhellige alliancer. Det er professor, dr.phil. Lars Ole Sauerberg, som interviewer Leif Davidsen.

Tirsdag den 29. oktober kl. 18.30 i Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Billetpris med spisning: 200 kr./175 kr. for medlemmer af arrangementsklubben De Nysgerrige/130 kr. for medlemmer af Litnet (medlemskort vises i indgangen).
Billetpris uden spisning: 75 kr. (Først adgang til arrangementet fra kl. 19.45)
Desværre er arrangementet allerede udsolgt.

Når ordene bliver farlige

Det frie ord kan have store omkostninger. Her inviteres til et Når ord bliver farligeoplæsnings-arrangement, som sætter fokus på retten til at ytre sig frit. For hvordan er det at være forfatter, kunstner eller journalist og leve med frygten, når det frie ord er knapt så frit?

I løbet af arrangementet kan man høre oplæsning ved digter Viggo Madsen, forfatter og formand for de skønlitterære forfattere i Danmark Jo Herman, forfatter og oversætter Jimbut, forfatter Ruben Palme samt Odenses fribyskribent Alex Tor.

Torsdag den 31. oktober kl. 17.30-19.00 på Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, Odense C. Arrangementet afholdes på Kulturperronen på 2. sal.
Gratis arrangement med tilmelding.
Der er gratis kaffe og te til medlemmer af De Nysgerrige (husk medlemskort).
Læs mere og bestil billet: https://www.odensebib.dk/arrangementer/naar-ordene-bliver-farlige

Det sker i Odense i november

Svend Åge Madsen
- mød forfatteren, der i 2013 kan fejre 50 års jubilæum
 

Svend Åge Madsen (f. 1939) debuterede i 1963 og kan med sin seneste Svend Åge Madsenroman "Pigen i cement-blanderen" fejre 50-års forfatterjubilæum. Fordyb dig i det Madsenske univers med eksperter, der kender alt til hans forfatterskab, og ikke mindst med Svend Åge Madsen selv, der besøger Syddansk Universitet.

Program:
10.15: Ankomst og velkomst v. lektor, ph.d. Mogens Davidsen, Syddansk Universitet
10.30-11.30: Tilbageblik på 50 års forfatterskab med udgangspunkt i "Pigen i cementblanderen".
Lektor, dr.phil. Anker Gemzøe, Aalborg universitet
11.30-12.30: Svend Åge Madsen har mange sære ting for - ikke kun i "Mange sære ting for". Studieleder, ph.d. Leif Søndergaard, Syddansk Universitet
12.30-13.15: Frokost
13.15-14.15: For fremtiden er Svend Åge Madsen tidstypisk. Professor, ph.d. Henrik Skov Nielsen, Aarhus Universitet
14.15-15.30: Svend Åge Madsen live - respons og debat

Mandag den 4. november kl. 10.15-15.30 i Auditorium 100, Syddansk Universitet, hovedindgangen/indgang H.
Billetpris: 100 kr.
Gratis for studerende ved Litteraturvidenskab og Nordisk på Syddansk Universitet.
Tilmelding er nødvendig.
Læs mere og køb billet: http://www.fuodense.dk/default.aspx?pagetype=8&HoldNr=13562#

Blessing Musariri

Foredrag af den unge prisbelønnede forfatter Blessing Musariri fra Zimbabwe om Blessing Musariri"Actual Trends in African Literature".

Foredraget er på engelsk.

Blessing siger om foredraget: "This lecture seeks to introduce the rise of new contemporary African literature that is currently featuring on the international literature stage. There is a wide variety of new and exciting work by young dynamic writers who are a part of the new global dispensation. While many of these writers and novels are now well recognised and acclaimed in Africa, England and the US, their entry into the European market is not as visible.

This lecture traces the developments, form and current trend of new contemporary African Literature."

Onsdag den 6. november kl. 15.15-17 på Syddansk Universitet lokale U141.
Arrangement er åbent for alle.

Det humoristiske sprog

Foredrag af forfatteren Brian Palle Larsen. Med udspring i sin satiriske roman Humor i sproget "Bassebo-sagen" og sin interesse for replikskiftet, ordspillet og den humoristiske timing i sproget vil Brian Palle Larsen underholde med eksempler på humor i forskellige situationer.

I løbet af aftenen vil vi møde humorens danske mastodonter: Storm P, Piet Hein, Johannes Møllehave og Halfdan Rasmussen og alt i alt komme nærmere på humorens forunderlige væsen.

Torsdag den 7. november kl. 19.00 på Holluf Pile Bibliotek
Gratis arrangement med tilmelding

Læs mere og bestil billet:
https://www.odensebib.dk/arrangementer/det-humoristiske-sprog

BogForum i KøbenhavnBogforum 2013

Tag sammen med andre læsere til årets store danske litteraturbegivenhed. Biblioteket arrangerer en heldagstur til messen i Bella Center i Købehavn. Der bliver rig mulighed for at møde forfattere, læsere og gøre gode indkøb i løbet af dagen.

Som altid har vi også forfatterbesøg i busserne på vej til København.

Fredag den 8. november kl. 8.00-20.00.
Afgang fra busholdeplads på Dannebrogsgade 1, Odense C
Billetpris: 400 kr./360 kr. for medlemmer af De Nysgerrige.
Læs mere og køb billet: https://www.odensebib.dk/arrangementer/bogforum-i-koebenhavn

Stephanie Surrugue og Europa

Kom til foredrag med forfatter og TV-vært Stephanie Surrugue. Stephanie Surruge

Vi kender Surrugue som TV-vært på "Kulturen på News" og som forfatter til den anmelderroste bog "Enegænger - portræt af en prins".

Foredraget vil fokusere på de oplevelser og erfaringer, som man får, når man bosætter sig i et andet europæisk land. Kan vi tale om en fælles europæisk identitet? Eller sagt på en anden måde: Lever nogle med en europæisk ? dobbeltidentitet? ? Surrugue vil komme ind på sjove forskelle og ligheder mellem en dansk og fransk/europæisk identitet, og hvad de betyder, når man flytter til et andet europæisk land, nu hvor grænserne er åbne. Mærker man, at EU har gjort det nemmere at krydse grænser, og at ens kvalifikationer og rettigheder anerkendes i det andet land?

Efter foredraget bydes der på franske smagsprøver og rødvin.

Fredag den 8. november kl. 16.00 på Hovedbiblioteket, Østre Stationsvej 15, Odense C
Foredraget er gratis, men der betales 50 kr. for traktementet.
Forhåndstilmelding nødvendig.
Læs mere og bestil billet: https://www.odensebib.dk/arrangementer/stephanie-surrugue-og-europa

Café Litnet

Kom til endnu et hyggeligt Café Litnet arrangement med forfatter Merete Næsted, Cafe Litnetdigter og billedkunstner Jørgen Wassilefsky samt digter og violinist Ana Brnardic.

JO Swing-duo ved Jens Ole Madsen og Odvar Kjærran vil spille traditionel 'klassisk jazz- og swingmusik' for os.

Tirsdag den 12. november kl. 19.00 i Den fynske Operas foyer, Filosofgangen 19, Odense C
Der er gratis adgang for medlemmer af Litnet, men alle, der interesserer sig for god litteratur og gerne vil møde ligesindede, er meget velkomne mod en entréafgift på 50 kr.
Medlemmer af De Nysgerrige betaler en entréafgift på 30 kr.
Tilmelding er ikke strengt nødvendig, men modtages gerne på myras@mail.tele.dk

Ufortalte beretninger - foredrag med Steffen Jensen

Selv fortæller Steffen Jensen om sit foredrag: "Jeg har altid et par fotografi-Steffen Jensenapparater med, når jeg er på reportagerejser rundt om i Mellemøsten, og bogen "Untold stories" (2012) bygger på mine egne fotografier. Ufortalt står der i bogens titel, fordi der er tale om en række beretninger, jeg aldrig fik fortalt i mine TV-indslag, fordi jeg altid først begynder at fotografere, når optagelserne til TV-indslagene er overstået. Derfor er det nogle lidt anderledes fortællinger, jeg lader ledsage mine fotos. Skæve, lidt mere kommenterende, reflekterende, sjove, underlige, finurlige, men anderledes.

Beretningerne i bogen - og i foredraget - er centreret om tre hovedemner: Jerusalem, Israel-Palæstina og Det arabiske Forår, og i virkeligheden også et fjerde emne, nemlig fotografering" .

Torsdag den 14. november kl. 18.45 på Syddansk Erhvervsskole, Munkebjergvej 130, Odense M
Billetpris: 150 kr.
Billetsalg: AOF Odense, tlf. 6531 7277 eller på http://www.aof-odense.dk
Læs mere: https://www.odensebib.dk/arrangementer/ufortalte-beretninger

Formiddagsmatiné: Tilbage til 50'erne

Formiddagsmatiné for byens ældre: Historiker og forfatter Ove Dahl, der i sine Tilbage til 50'ernebøger "Tilbage til..." har gjort generationers historie levende, kommer til Odense og tager os med til 1950'erne. Man kan bl.a. høre om smalhals og kommende velstand, raske drenge og pæne piger, refræn- og rocksangere, plusfours og cowboybukser og en helt nye generation af unge, der fremover kommer til at gå under betegnelsen 'teenagere'.

Torsdag den 28. november kl. 10.30-ca. 12.00 på Hovedbiblioteket, Odense Banegård Center, Østre Stationsvej 15, Odense C
Gratis arrangement med tilmelding på på tlf. 6551 4354 eller på dit lokale bibliotek.
Læs mere: https://www.odensebib.dk/arrangementer/formiddagsmatine-tilbage-til-50erne


Nyheder til LITNYT kan sendes til litnytlitnet.dk


Du kan tilmelde dig Litnets nyhedsmail her:

Navn:  
E-mail addresse: