Nr. 1 • Januar 2008


Velkommen til Litnet
Kalender for litteraturen i Odense

• Nyhedsbrevet som pdf-fil


Velkommen
Litnet er i luften, ja, lige præcis dér. Odenses nye netværk for professionelle bogfolk og litteraturelskere har hidtil mest eksisteret på nettet, i æteren og i en lang række samtaler med politikere, boghandlere, forlagsfolk, bibliotekarer, undervisere, forfattere og andre af de mange her i byen, der arbejder med litteratur.

Samtalen tager vi med os til Litnets første arrangement: en aften med Morten Hesseldahl, forfatter og tidligere forlagsdirektør, der har ligget på bestsellerlisterne i efteråret med Drager over Kabul. Han diskuterer spændingsbøger med Lars Ole Sauerberg, som er professor ved Syddansk Universitet og anmelder ved Jyllands-Posten. Det foregår i Mimeteatret den 24. januar kl. 19.30. Vi regner med fuldt hus, så tilmelding er nødvendig på www.litnet.dk. Du samtidig læse mere om Litnet og følge med på Litblog.

Litnet vil arbejde for at skabe et litterært miljø i Odense. Det gør vi ved at invitere boginteresserede sammen, skabe netværk mellem dem der arbejder professionelt med bøger og litteratur, informere om hvad der sker i byen på det litterære område, synliggøre lokale forfattere og udgivelser, samarbejde med andre om at hente flere spændende forfattere til byen, holde politikerne fast på at huske litteraturen som en del af kulturpolitikken, arbejde for at myndigheder, fonde og erhvervsliv sætter midler af til litteratur – og først og sidst ved at fortsætte samtalen om litteraturen i alle dens mange forskellige former.

Du kan støtte arbejdet ved at melde dig ind via litnet.dk. Det koster 200 kr. om året. Til gengæld holder vi dig orienteret, og du får gratis adgang til fire arrangementer om året, hvor du kan møde andre, der deler din interesse for gode fortællinger eller lyrik man bliver høj af. Vi lover at gøre os umage for at skabe et sjovt og inspirerende litterært miljø i Odense.

Litnets bestyrelse er: Jo Hermann (formand), Bjarne Skov (sekretær), Pia Sigmund (kasserer), Cindy Lynn Brown, Johs. Nørregaard Frandsen samt Kent Skov Andreasen og Nicolai Rekve Eriksen. Kunstrådets Litteratur¬udvalg og Odense By- og Kulturforvaltning har ydet støtte til igangsættelsen af Litnet. Hvis du gerne vil modtage nyhedsbrevet fremover, så meld dig ind i netværket på www.litnet.dk under Indmeldelse, eller tilmeld dig under Nyheder.


Kalender

Det sker i Odense i januar

Torsdag d. 17. kl. 14.30
Fortællingens nåde: Jørgen Børglum Larsen om kristne temaer i nyere litteratur - med fortællinger af bl.a. Per Olov Enquist, Einar Már Gudmundsson og Tarjei Vesaas. Thomas Kingos Kirke. Fri entré.

Lørdag den 19. kl. 10.00
Morgenrock: Leonard Cohen-fortolkningerJazzhus Dexter. Anders Dohn, Thea Damgaard og Christian Juncker synger Cohen på på dansk og engelsk. Entré: 315 kr. inkl. brunch. Forsalg: Moby Disc.

Torsdag den 24. kl. 19.30
Morten Hesseldahl og Lars Ole Sauerberg diskuterer spændingsbøger ud fra Hesseldahls nye bog, Drager over Kabul. Mimeteatret. Entré: 50 kr. Tilmelding nødvendig.

Fredag den 25.
Lykkebo lukker af den fynske forfatter Vibeke Marx udkommer på Høst & Søn – en historie for store børn om sorg og søsterkærlighed.

Lørdag den 26. kl. 19
Lyrikaften på Centralbiblioteket. Hvad rører sig lige nu på den danske lyrikscene? Kom og hør om etablerede navne og nye stjerner – de eksperimenterende, de politiske, de romantiske, de humoristiske og alle de andre. Arrangør: AOF og Odense Centralbibliotek

Søndag den 27. kl. 14-15
Eventyrtime: Aarets Historie. Omvisning v. museumsinspektø Ane Grum-Schwensen. H.C. Andersens Hus i Bangs Boder. Entré kr. 60, børn fra 0-17 år gratis.

Torsdag den 31. kl. 19.19
Kristines æblekerner. Anette Wilhjelm Jahn fortæller et slægtseventyr om guldets forbandelse og kvindekraften i æblekernerne: Arrangør: Odense Fortællekreds. Mimeteatret. Entré: 60 kr.

Torsdag d. 31. kl. 19.30
Sjælen før og efter døden. Foredrag ved leder af H.C. Andersen Centeret, Johan de Mylius, om sjælen før og efter døden – en rejse i tiden og evigheden med Andersen, Ingemann og Ørsted. Thomas Kingos Kirke. Fri entré.


Det sker i Odense i februar

Torsdag d. 7. kl. 19
DR-journalisten Eva Jørgensen fortæller om Vi ses i morgen- en pårørendes beretning på AOFs Café Thit & Thorvald. Entré: 70 kr. Billetsalg i Centralbibliotekets reception og hos AOF.

Søndag den 10. kl. 13-15
Bogcafe om nye bøgerHolluf Pile Bibliotek. Fri entré

Torsdag den 14. kl. 19.30
Ta’ og kys det hele fra mig • Kabaret med Birgitte Bruun og Thomas Christiansen (klaver) – sange, viser og chansons på Musikbiblioteket. Entré: 60 kr.

Fredag den 22. 19.15
Lidelsens dialektik hos Søren Kierkegaard. Foredrag på Syddansk Universitet ved Darío González. Arrangør: Den Filosofiske Foredragsforening Symposion. Campusvej (hovedindgangen), lokale U91. Entré.

Torsdag den 28. kl. 19
Jesper Dahl alias Jokeren fortæller om kokain og kildevand, om optur og nedtur, om lyrik og gangsterrap. Sct. Knuds Gymnasium. Arrangør: DOF Paarup Aftenskole. Entré 100 kr. Tilmelding nødvendig.

Fredag den 29. februar – søndag den 2. marts
Odense Lyrikfestival på Mimeteatret. Tre dage med oplæsninger af kendte digtere som Benny Andersen og Pia Juul og nye, eksperimenterende navne som Maja Lucas, Louise Rosengreen og Thokil. Med skriveværksted, åbent for alle med lyst til at lege med sproget, og åben mikrofon. Desuden koncert med det poetiske band Pligten Kalder.

Nyheder til LITNYT om arrangementer o.l. kan sendes til litnytlitnet.dk.