Topfoto nyhedsbrev juni
Litnet   Litnyt

Juni 2017

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Kalenderen: Det sker i juni

Et kig ind i august

Glæd dig til...

Nye bøger


 

Kalender - det sker i juni

 

Merete Pryds Helle

Merete Pryds HelleMerete Pryds Helle er en travl dame, ikke mindst efter at hun har fået hele to priser for sin seneste bog ’Folkets skønhed'.Først fik hun De Gyldne Laurbær og bagefter Politikens Litteraturpris. Og så er hun ovenikøbet også blandt de nominerede til "Læsernes bogpris".

Nu har du muligheden for at møde den prisbelønnede forfatter, når hun kommer til Assens Bibliotek.
Her vil Merete fortælle om skriveprocessen og om baggrunden for sine værker. Ikke mindst om ’Folkets skønhed’, som er baseret på forfatterens egen familiehistorie. Pris 50 kr. Læs mere og køb billet

Onsdag 7. juni kl. 19-21
Sted: Assens bibliotek.

 


 

Bedstemors bøger

Pastor emeritus Einar Fog-Nielsen vil denne eftermiddag fortælle om 'Bedstemors bøger' - en fortælling om livet som dansker i Sønderjylland under tysk herredømme i perioden 1864-1920. Beretningen er baseret på erindringer, som foredragsholderens bedstemor nedskrev og som først blev fundet efter hendes død.
Bagefter drikkes der kaffe i præstegårdshaven. Alle er meget velkomne!

Torsdag 8. juni kl. 14-16
Vester Hæsinge præstegård, Birkevej 16, Vester Hæsinge, Broby.

 


 

Afgangsoplæsning med Gladiators fynske forfatterskole

Gladiators fynske forfatterskoleGladiators fynske forfatterskole inviterer til oplæsningsarrangement på den Smagløse Cafe. Der vil være en perlerække af elevoplæsninger samt gæsteoptræden af Hans Otto Jørgensen og Jacob Skyggebjerg aktuelle med henholdsvis 'Revolutionær' og 'Jalousi'.

Vi serverer vin og snacks. Alle er velkomne, og det er gratis. Vi glæder os til at se jer! Læs mere

Fredag 9. juni klokken 19-22
Sted: Den Smagløse Café, Vindegade 57, Odense C.

 


 

Sommerskrivning

Cindy Lynn Brown Har du planer om at bruge sommerugerne på endelig at få skrevet din novellesamling, dine erindringer eller få taget hul på udkast nummer sytten til din samtidsroman? Eller kunne du tænke dig at sidde på en cafe og grifle storbydigte ned på din Ipad?

Vi taler om hvordan man kan strukturere sin skrivetid, så der kommer noget på papiret eller skærmen, vi laver skriveøvelser, og du får også nogle særligt sommerferie-egnede skriveøvelser to-go, som du kan bruge til at kickstarte din skrivning på egen hånd.

Pris 300 kr, rabat til pensionister, studerende m.fl.
Læs mere og køb billet

Lørdag 10. juni kl. 11-16.30
Sted: AOF-Odense, lokale 53, stuen, Rugårdsvej 15 B, Odense C
Arr. af AOF Odense & Nordfyn.

 


 

Reception for Intro Dok #3

Intro DokNu kan du snart få fingrene i Intro Dok's nye udgivelse. I dette nummer af Intro Dok har vi fået otte skribenter og en kunstner til at arbejde med emnet nærhed. På forskellig vis har de udtrykt sig om forholdet mellem mennesker, den digitale udvikling og litteraturens evne til at gengive verden. Det er der kommet et 103 siders tidsskrift ud af, indeholdende akademiske artikler, noveller, et digt og et essay. I denne udgave er temaet 'Nærhed'.
Derfor inviterer redaktionen til reception på StudieStuen i Odense. Alle interesserede er velkomne.
Aftenens program:
19.00: Velkomstdrinks og loungemusik. Romeo Kaae Adams kunstudstilling om nærhed kan ses hele aftenen.
19.15: Oplæsninger af Henrik Sandbeck Harksen, Mads René Jensen og Jotam Confinos tekster.
20:15: Vin og musik.
Donér et beløb og få et tidsskrift med hjem. Læs mere. Vi glæder os til en dejlig aften.

Lørdag 10. juni kl. 19
Sted: StudieStuen, Nedergade 12, Odense C
Receptionen er lavet med støtte fra Fagrådet Dansk SDU.

 


 

Forfatterbesøg - Leonora Christina Skov

Leonora Christina SkovVoksenfobi og faderlængsel med afsæt i "Glashuset" og "Alice i eventyrland". Arrangeret af Psykoterapeutisk arbejdsgruppe på Fyn.

Entré: 75 kr. Læs mere

Onsdag 14. juni kl. 17.30-19
Sted: Odense Universitetshospital Psykiatrisk afdeling, J.B. Winsløwsvej (Indgang fra den store P-plads), Odense C.

 


 

Hvad skal jeg læse i sommerferien?

Cindy Lynn Brown Få et view over nogle af de nye titler, der er værd at fordybe sig i på stranden, i flyet eller i hængekøjen til sommer. Der bliver et oplæg med anbefalinger og spændende læsetips, og derefter læser og diskuterer vi i fællesskab nogle korte uddrag af en række forskellige bøger, der egner sig godt som sommerferie-nydelse.

Pris 150 kr, rabat til pensionister, studerende m.fl.
Læs mere og køb billet

Lørdag 17. juni kl. 11-13.45
Sted: AOF-Odense, lokale 53, stuen, Rugårdsvej 15 B, Odense C
Arr. af AOF Odense & Nordfyn.

 


 

Kalender - et kig ind i august

 

I uge 34 - fra 20. til 27. august - står Odense på den anden ende med H C Andersen Festivals og Spoken Word Festival. Det vender vi tilbage til. Se foreløbigt program.

 


 

Glæd dig til...

 

…Litteraturmaskinen tirsdag 26. september, hvor digterne Søren Ulrik Thomsen og Caspar Eric taler med bibliotekschef Kent Skov Andreasen i Kulturmaskinen.
Det bliver et tilløbsstykke!

 


 

Nye bøger

'Eventyrøen Fyn – Fotografiske stemninger og øjeblikke' af Kim Lee

Eventyrøen FynBogen er en guidet sightseeing rundt i det fynske land. Vi besøger de idylliske fynske købstæder Kerteminde, Nyborg, Svendborg, Faaborg, Assens, Middelfart og Bogense. De ligger der og spejler sig i vandet og funkler som ægte perler langs med den fynske kyststrækning. Vi runder naturligvis også Odense, Fyns eventyrlige hovedstad, som ligger dér så smukt, mere centralt placeret inde på det fynske landkort.
Udover at besøge de romantiske og maleriske købstæder lægger vi naturligvis også vejen forbi nogle af de mange seværdige fynske landskaber.

Denne guidede rundfærd foregår overvejende i de sommerlige måneder. Men der er imidlertid også et strejf af de øvrige årstider, der er med til at bidrage til denne palet af en fotografisk fortælling. Med det spirende forår, hvor alt tager farve, det farverige efterår og vinteren i den lidt mere grålige og nogle gange også hvide ende af farveskalaen.
Læs mere

Udkom i april på Forlaget Mellemgaard, er på 230 sider og kan købes hos boghandlerne for 250 kr

 

'Midt i en paniktid. 12 nedslag i danskhed og kultur' af Benny Pedersen og Thomas Hovaldt

Ny bog giver dybde og perspektiv til debatten om kultur og danskhed gennem 12 interviews med kulturpersonligheder.
 
I en tid hvor de fælles udfordringer og forandringerne i verden synes endeløse, er mangen en nation optaget af at forhandle og definere egen identitet og ståsted. Herhjemme udspiller vi vores egen lokale version af samme projekt, og samfundsdebatten spinder stadigt hurtigere og mere hidsigt om nogle helt grundlæggende spørgsmål – hvem er vi? Hvad vil det egentlig sige at være dansk? Tonen er skarp, og tempoet er højt. Så højt, at nuancer og værdifuld indsigt ofte går tabt i hurtige udmeldinger og positioneringer.
 
Med bogen 'Midt i en paniktid' har de to forfattere Benny Pedersen og Thomas Hovaldt besluttet at gøre op med de hurtige aftrækkere. ”Med de få sekunder radio og TV tilbyder i dag til at komme med udtalelser om en given ting, bliver resultatet ofte overskriftsagtigt og uden egentlig dybde. Vi har haft et ønske om at give mennesker med indflydelse og erfaring fra et langt liv fuld taletid, et ønske om at skabe mere plads til at tanker og pointer kan udfolde sig helt og fuldt. Samtidig vil vi gerne bidrage til den igangværende debat om danskhed og vores kulturelle identitet. Derudover vil vi gerne sætte gang i en debat om vækst. Vækst, som ikke nødvendigvis er pengevækst”, forklarer Thomas Hovaldt. Til det formål har de to forfattere inviteret 12 markante og kendte personligheder til samtaler om, hvad det er at være dansk og om deres holdninger til dansk kultur
 
Med udgangspunkt i Oscar Hansens sang, ”Danmark for folket” får Mogens Lykketoft, Per Stig Møller, Bertel Haarder, Gorm Greisen (Etisk Råd) Naser Khader, Carl Christian Ebbesen, Tage Baumann (DR), Leif Sylvester, Mogens Jensen, Michael Christiansen (DR), Uffe Elbæk og Vincent Hendricks (Københavns Universitet) lov til at tale fyldigt og udtømmende i de 12 dvælende og personlige interviews, der udgør bogen. Det er blandt andet den dvælende tilgang, der er bogens force – netop det at give tid. Som Mette Sillesen siger i forordet: ”‘Midt i en Paniktid’ sætter bestemt noget i gang i modtageren. Den er den nye luksus: Tid – til fordybelse, eftertænksomhed og tilbageblik.”
 
Udkom på Forlaget Ravnerock i april 2017, er på 219 sider og kan købes hos boghandlerne for 250 kr.

 


 

Nyheder til LITNYT kan sendes til webmaster

 

Tilmeld dig LITNYT, Litnets nyhedsmail her.
Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt LITNYT i min mail-boks hver måned:

Navn:  
E-mail addresse: