Nr. 67 • maj 2016

I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Litteraturmaskinen med Anne-Cathrine Riebnitszky

Café Litnet med 2 lokale forfattere

Kalenderen: Det sker i maj

Nye udgivelser

Bliv medlem af Litnet


 

Litteraturmaskinen med Anne-Cathrine Riebnitzsky

Anne-Cathrine RiebnitzskyVi har været så heldige at få en ny aftale med Anne-Cathrine Riebnitzsky allerede tirsdag den 3. maj. Det oprindelige arrangement i Litteraturmaskinen 15. marts blev aflyst pga. uforudsete private begivenheder.

Entré med spisning 200 kr, medlem af Nysgerrig Fyn 175 kr, medlem af Litnet 130 kr. Læs mere og køb billet

Tirsdag 3. maj kl. 18.30
Sted: Kulturmaskinen, Farvergården 7, Odense C
Arrangeret af Odense Centralbibliotek i samarbejde med Litnet og Kulturmaskinen.

Om Litteraturmaskinen
Litteraturmaskinen er navnet på Odenses litterære scene. Bag konceptet står Hovedbiblioteket, Kulturmaskinen og Litnet. Arrangementer i Litteraturmaskinen er kendetegnet af god stemning og mødet med andre litterært interesserede. Vi spiser altid sammen, inden vi går ind i Kulturmaskinens sal og møder forfatterne.

OBS! Kun billetter uden spisning tilbage. Pris 75 kr. Adgang fra kl. 19.30.

 


 

Café Litnet torsdag 19. maj

...mød 2 fynske forfattere på Hovedbiblioteket

Birgit FilskovBirgit Filskov født i 1941 i Vestjylland. Hun har skrevet, siden hun var 14 år og debuterede som forfatter i 1964 i Hvedekorn. I 1983 debuterede hun med 'Fra en rød rose' og derefter kom digtsamlingerne 'Aftenfalken', 'Lyset over skulderen' samt prosabøgerne 'Annas ansigt' og 'Guldbæltet'. Hendes seneste udgivelse 'Barnet i trækvognen - roman i stykker' er fra 2015. Forfatteren har blandet romanens fiktion med sin egen barndoms historier og portrætter af en jysk provinsby i krig.
Birgit Filskov er uddannet bygningsmaler og bor i V. Åby ved Faaborg.
Læs mere om Birgit Filskovs bøger.

Pause kl. ca. 19.15-19.45.
Vi udlodder en bog af hver af forfatterne til de fremmødte Litnet-medlemmer.


Mikael JosephsenMikael Josephsen er født i 1962 i Virum. Han er uddannet fra forfatterskolen og har udgivet flere digtsamlinger og romaner efter debuten i 1998 med 'Havet under huden'. Hans seneste roman 'Neden under' udkom i 2010 og den nyeste digtsamling 'Knæk' udkommer den 24. maj i år – begge på Gyldendal. Mikael Josephsen er idémand og redaktør af et nyt litteraturtidsskrift 'Udkant', der 3 gange om året skal præsentere digte og prosa fra provinsen. Det første tidsskrift udkom i februar i år.
Læs mere om Mikael Josephsens bøger.

Der er fri entré.
Alle deltagere bliver tilbudt et glas vin/vand u/b.

Torsdag den 19. maj kl. 18.30
Sted: Scenen på 2. sal på Hovedbiblioteket, Ø. Stationsvej 15, 2., Odense C.
Hovedbiblioteket er Litnets samarbejdspartner og medarrangør.

 


 

Kalender - det sker i maj

Erik Valeur - forfatteraften

Erik Valeur Erik Valeur fortæller om sine anmelderroste romaner, "Det syvende barn" og "Logbog fra et livsforlis". Det er en spændende og helt personlig historie om de store adoptionsårtier i Danmark. Pris 80 kr., rabat for Nysgerrig Fyn og studerende. Læs mere og bestil billet

Mandag 2. maj. kl. 19.30
Sted: Ringe Bibliotek, Algade 40, Ringe

 


 

Skrivedrømme – om at skrive

SkrivedrømmeMange går med en drøm om selv at skrive. Men hvordan kommer man i gang?
Dette er ikke et skrivekursus, men en indføring i hvad der allerede er tænkt og trykt om skriveprocessen og herunder refleksioner, tips og tricks til selv at give sig i kast med at skrive. Tilmeld dig forelæsningsrækken, og få mod, lyst og inspiration til at prøve kræfter med at skrive. Pris 350 kr., studerende 210 kr. Læs mere og tilmeld

Mandag 2. maj kl. 18 (1. gang var 25. april)
Sted: Syddansk Universitet, lokale 153, Campusvej 55, indgang K, Odense M.

 


 

Ernest Hemingway: En mand, forfatter og myte

Ernest HemingwayForfattere som Helle Helle og Pia Juul peger begge på Hemingway som deres litterære og inspirerende oldefar. Alene med sine minimalistiske noveller om 'Dengang oppe i Michigan og andre steder' og 'Der er ingen ende på Paris' indskriver han sig i verdenslitteraturen. Men også hans romaner er enestående. 'Solen går sin gang' om de brølende 20'ere og 'Farvel til våbnene' om 1. Verdenskrig og den store kærlighed ved fronten og på flugt fra denne. Siden om Afrika, tyrefægtning og Den Spanske Borgerkrig. Endelig som sidste sublime suk 'Den gamle mand og havet'. Alt dette handler kurset om. Pris 550 kr., studerende 330 kr.
Læs mere og tilmeld

1. gang tirsdag 3. maj kl. 18 - og yderligere 4 tirsdage
Sted: Syddansk Universitet, lokale 48, Campusvej 55, indg. B, F eller L, parkering P3 og P9, Odense M.

 


 

Søren Kierkegaards psykologi

Søren KierkegaardKierkegaard er psykolog. Hans opfattelse af mennesket som et splittet åndsvæsen er evigt udfordrende. Kierkegaards forfatterskab er fyldt med dybsindig menneskekundskab, observationer og eksperimenter, men især i de to psykologiske hovedværker, 'Begrebet Angest' og 'Sygdommen til Døden', udfolder han sin lære om det splittede menneske. Kurset er en indføring i Kierkegaards forfatterskab med hovedvægten lagt på den eksistentielle psykologi.
Pris 550 kr, studerende 330 kr. Læs mere og tilmeld

1. gang onsdag 4. maj kl. 17 og yderligere 4 tirsdage
Sted: Syddansk Universitet, lokale 144, Campusvej 55, indg. K, parkering 1, Odense M

 


 

Foredrag med Erik Valeur

Erik ValeurErik Valeur er journalist og forfatter og har 2 gange sammen med kollegaer modtaget Cavlingprisen. 'Det syvende barn' var Erik Valeurs debutroman, som han fik en række priser for. Det er en gådefuld sjælfuld og spændende roman om syv adoptivbørn, der er viklet ind i et spind af løgn og fortielser.
I 2015 udkom romanen 'Logbog fra et livsforlis'. Det er en fabel, en samtidsfortælling og en thriller på én gang om børn, der vokser op med særheder, ingen kan finde ud af at flygte fra. Læs mere Kun for kvinder.
Billet 100 kr. for medlemmer, 150 kr. for ikke-medlemmer. Køb billet

Onsdag 11. maj kl. 20–22
Cafeen åbner kl. 19 med kagebuffet, kaffe/te og vin.
Sted: Agedrup Sognegård. Arrangeret af Fyns Kvindelige Litteratursalon.

 


 

Story Slam

Story Slam Story Slam er gode, uhyggelige, sørgelige og frem for alt selvoplevede historier. Skabt og fortalt af dig og alle andre med hang til at fortælle om livets små og store oplevelser. Aftenens tema er: ’Det gik slet ikke’.
Story Slam er en konkurrence om at fortælle den bedste historie. Entre 50 kr. Læs mere

Reserver din billet på uteater@uteater.dk

Torsdag 12. maj kl. 20-22
Sted: Uteater, Jernbanegade 21, Odense C (i kælderen bag Odense Teater).

 


 

Poetry Slam

Poetry SlamPSFYN og Momentum slår dørene op til Poetry Slam, hvor publikum på en god Poetry Slam-aften bliver både rørt, underholdt og overrasket, får noget at grine af og noget at tænke over. Så kom og vær med. Poetry Slam er en konkurrence i spoken word, og det er publikum, der bestemmer aftenens udfald. Kun deltagernes fantasi sætter grænserne og alle, der har noget på hjerte, kan deltage. Læs mere på PSFyn og Teater Momentum.

Fredag 13. maj kl. 20-23
Sted: Teater Momentum, Filosofgangen 19, Odense C.

 


 

Café Litnet med 2 fynske forfattere - Obs! Nyt sted

Denne gang har Café Litnet fri entré, og vi indbyder alle til at komme og se, hvad Litnet er.

2 fynske forfattere vil læse op og fortælle om deres forfatterskab.

Vi udlodder en bog af hver af forfatterne til medlemmer af Litnet, som er til stede.

Læs mere øverst i nyhedsbrevet.

Birgit FilskovBirgit Filskov født i 1941 i Vestjylland. Hun har skrevet, siden hun var 14 år og debuterede som forfatter i 1964 i Hvedekorn. I 1983 debuterede hun med 'Fra en rød rose' og derefter kom digtsamlingerne 'Aftenfalken', 'Lyset over skulderen' og prosabøgerne 'Annas ansigt' og 'Guldbæltet'. Hendes seneste udgivelse 'Barnet i trækvognen - roman i stykker' er fra 2015. Forfatteren har blandet romanens fiktion med sin egen barndoms historier og portrætter af en jysk provinsby i krig.
Birgit Filskov bor i V. Åby ved Faaborg.

Pause kl. ca. 19.15-19.45.
Vi udlodder en bog af hver af forfatterne til de fremmødte Litnet-medlemmer.


Mikael JosephsenMikael Josephsen er født i 1962 i Virum. Han er uddannet fra forfatterskolen og har udgivet flere digtsamlinger og romaner efter debuten i 1998 med 'Havet under huden'. Hans seneste roman 'Neden under' udkom i 2010 og den nyeste digtsamling 'Knæk' udkommer i maj i år – begge på Gyldendal. Mikael Josephsen er idémand og redaktør af et nyt litteraturtidsskrift 'Udkant', der 3 gange om året skal præsentere digte og prosa fra provinsen. Det første tidsskrift udkom i februar i år.

Der er fri entré.
Der er et glas vin/vand u/b til alle.

Torsdag 19. maj kl. 18.30
Sted: Scenen på 2. sal på Hovedbiblioteket, Ø. Stationsvej 15, 2., Odense C.
Arrangeret af Litnet med Hovedbiblioteket som medarrangør.

 


 

Hør Odense Studentereksamens Forfatterakademi læse op

Forfatterakademiet fra Odense StudentereksamenKom og lyt med, når elever fra Odense Studentereksamens Forfatterakademi læser op af deres egne tekster på Hovedbibliotekets scene.

Gratis uden tilmelding. Åbent for alle interesserede. Læs mere

Torsdag 19. maj kl. 16-18
Sted: Hovedbiblioteket, scenen 2. sal. 

 


 

Crowd Omnibus

Crowd Omnibus...er en europæisk litterær roadtrip med mere end hundrede deltagende forfattere fra 37 forskellige lande.
Turen går fra Finland i nord til Cypern i syd, og på de mange stop undervejs er der workshops, foredrag og oplæsninger.

I Odense stopper bussen 20. maj, og der vil være oplæsning på Studenterhuset med 8 forfattere fra 8 forskellige lande: Eino Santanen (Finland), Ervina Halili (Kosovo), Martin Jankowski (Tyskland), Lilly Jäckl (Østrig), Kinga Toth (Ungarn), John Holten (Irland), Eftychia Panayiotou (Cypern) and Jan Kaus (Estland).

I en tid hvor mange taler om adskillelse og frygt, søger Omnibus i stedet samtale og solidaritet på tværs af Europa. Det er en kunstnerisk fejring af vores frihed. Overalt søger Omnibus at finde lokale litterære og kulturelle partnere at samarbejde med. I Odense er det Odense Lyrik og Fynske Forfattere samt Studenterhus Odense, der har takket ja til fornøjelsen.

Kom med og oplev den tværkulturelle litterære festdag på Studenterhuset. Læs mere om Crowd Omnibus. Der er fri adgang.

Fredag 20. maj kl. 16
Sted: Studenterhuset, Amfipladsen, Odense C

 


 

Åbent Skriveværksted

SkriveværkstedVi giver respons på hinandens tekster. Tag gerne din tekst med i flere eksemplarer. Aftenens inspirations-ord er 'touch' hentet fra digt af Deborah Digges: "Og brandstifterens lette touch, tak for det. Hver by du brændte bag mig ligger stadig i aske." Fri entré.

Onsdag 25. maj kl. 19
Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, Odense C.

 


 

Forfatter-oplæsning: 'Enmandstelt' af Alen Mešković 

Alen MeskovicOm bogen: December 1994. Efter flere dages illegal rejse op igennem Europa er den 17-årige bosniske musiknørd Miki nået frem til Københavns Hovedbanegård. Der er en blodig krig i hans hjemland; han har stjålet fra sine forældre og er flygtet fra en ussel flygtningelejr i Kroatien. Miki er på vej mod sit drømmeland, Sverige, og sin savnede storebror Neno – men i København går det galt...

’Enmandstelt’ er en tragikomisk historie om at havne et helt forkert sted i sit liv, om at drømme, svigte, blive svigtet og finde sit eget ståsted. Det er samtidig en personlig immigrantfortælling om at forholde sig til en kompleks fortid og en ny, syret virkelighed – i Danmark.

Alen Mešković er født i Bosnien og har boet i Danmark siden 1994. Han debuterede i 2009 med den anmelderroste digtsamling ’Første gang tilbage’. Hans første roman ’Ukulele-jam’ (Gyldendal, 2011) blev solgt til udgivelse i 9 lande og bliver sat op som teaterstykke i Tyskland. I 2012 modtog han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium. Romanen ’Enmandstelt’, som udkommer 17. maj, er en selvstændig fortsættelse af ’Ukulele-jam’. Læs mere

Pris 30 kr., studerende 20 kr./Dørsalg 50 kr./studerende 40 kr. Køb billet

Onsdag 26. maj kl. 19-21.30
Sted: Studenterhus Odense, Odense C.

 


 

Nye bøger

Lena Krogh Bertram 'Forvandlingskuglens vandring'

Forvandlingskuglens vandringEn forvandlingskugle var tidligere et stykke slik, der skiftede farver, efterhånden som man suttede på det, men måske også en af hverdagens upåagtede metaforer.
Lena Krogh Bertrams digte følger forvandlingskuglens bevægelser og skift i stort og småt. Jegets mange skift gennem tilværelsen, livsaldrenes bevægelser. Naturens utrættelige skabelse og tilintetgørelse i hvilken mennesket spejler sin egen foranderlighed og forgængelighed.

Lena Krogh Bertram (f. 1943) har udgivet 12 digtsamlinger og 2 romaner og blander sig desuden gerne i den offentlige debat med kronikker, læserbreve og på Facebook. Hun har desuden oversat en lang række titler til dansk.

Bogen er på 64 sider og koster 150 kr. Den udkom i april på forlaget Mellemgaard.
Læs mere og læs uddrag af bogen. 

Jesper Wung Sung '1-2-3-NU!'

1-2-3-NU!En-to-tre-NU! er en ungdomsroman, der handler om den første rigtige, men også umulige kærlighed. Jeppe og Cecilie, der begge lige er begyndt i gymnasiet, forelsker sig i hinanden. Deres kærlighed bliver sat på prøve, da de begge ved, at deres kærlighed er på lånt tid. Samtidig er de klar over, at de er nødt til udfordre skæbnen og nyde hvert sekund. At leve er at turde dø!

Jesper Wung-Sungs populære roman En-to-tre-NU! bliver nu filmatiseret af Regner Grasten Filmproduktion, og filmen får premiere i landets biografer 4. maj 2016. I den anledning udgives bogen i en ny udgave med nyt omslag, nemlig filmplakaten.

'En-to-tre-NU!' udgives midt i maj på Dansklærerforeningens Forlag, er på 200 sider og koster 200 kr.

 


 

Bliv medlem af Litnet

Oplæsning i Café LitnetFordele ved at være medlem af Litnet er at du...

  • er med til at opbygge et levende litterært miljø i byen
  • er med til at skaffe spændende forfattere til mikrofonen til glæde for os alle
  • får rabat til 4 arrangementer i Litteraturmaskinen
  • får gratis adgang til Café Litnet ca. 4 gange om året.

Ind imellem er der flere fordele for medlemmer, fx lodtrækning af bøger.

Du modtager samtidig nyhedsbrevet LITNYT med tips om bog- og forfatter-arrangementer, nye udgivelser mm.

Til det første arrangement, hvor du deltager, får du et medlemskort som bevis for, at du er medlem i 2016.

Medlemskab koster 200 kr. for et kalender-år. Studerende betaler halv pris.
Fra juli måned kan du blive medlem resten af året for halv pris.

Hvis du var medlem sidste år
- er det nok at indbetale på netværkets konto i Nordea, reg.nr. 2063, kontonr. 0124330645. Så er du automatisk med igen.

Hvis du er nyt medlem
- udfylder du her på Litnets hjemmeside og indbetaler på Litnets konto.

Indmeldelsen er først gyldig, når pengene er på kontoen i Nordea, reg.nr. 2063, kontonr. 0124330645.

 


Nyheder til LITNYT kan sendes til webmaster

 

Tilmeld dig LITNYT, Litnets nyhedsmail her.
Ja tak, jeg vil gerne have tilsendt LITNYT i min mail-boks hver måned:

Navn:  
E-mail addresse: